Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΕΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΟΧΗ....

Εν μέσω "εποχής Μνημονίου" ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Ελληνικό Λαό, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζήτησε "Στήριξη" από τους Έλληνες και "απείλησε" τους Ευρωπαίους με εκλογές... Με βάση και το γεγονός ότι, είναι κοινό μυστικό, του προτάθηκε η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η θητεία του οποίου λήγει το Δεκέμβριο του 2011, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο πως από τα μέσα με τέλος του ερχόμενου έτους Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι κάποιος άλλος.. .

Για την Πρωθυπουργία δε μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα, αν δηλαδή ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει - ως συνεχιστής - και πρωθυπουργός αλλά, το επικρατέστερο σενάριο είναι η "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ" για Εθνικούς λόγους (το "καλό της πατρίδας" και τα σχετικά) που, ούτως ή άλλως, προωθείται από Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Βαρδινογιάννηδες, Μπόμπολα και όλο το επιχειρηματικό κατεστημένο της χώρας και τα ΜΜΕ.

Το "Κόλπο Grosso" αποτελεί η "ιδέα" της τοποθετήσεως ενός εξωκοινοβουλευτικού πρωθυπουργού, με αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες, δίχως το πολιτικό κόστος, για τη λήψη σκληρότερων μέτρων και κυρίως τη Μετωπική σύγκρουση της Κυβέρνησης με το Διεφθαρμένο Κράτος, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει .

Η εκπλήρωση αυτού του σεναρίου θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη και "υποχρεωτική" και η "Μετά Παπανδρέου Εποχή" αναμένεται πιο ενδιαφέρουσα από τη σημερινή ερμαφρόδιτη κατάσταση του τύπου "εμείς δεν το θέλουμε το Μνημόνιο αλλά.."  . Σε αυτή την περίπτωση ένα όνομα "παίζει" δυνατά για την Προεδρία του Κινήματος και δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο που καλείται να αναλάβει όλες τις δύσκολες αποστολές της Κυβέρνησης Παπανδρέου με αντιμέτωπη όλη την κοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρωθυπουργός , μπορεί να θελήσει να παραδώσει ένα κόμμα "Μουτζαχεντίν - Βουλευτών" στον διάδοχό του και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές πριν την παρεύλεση 18 μήνου από τις εκλογές, ήτοι μέχρι τον Απρίλιο περίπου του 2011, λόγω της υποχρεωτικής εκλογής με Λίστα.. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου