Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Υψηλοί τόνοι από το ΠΑΣΟΚ για τον Παν. Ψωμιάδη

Θεσσαλονίκη

Ο Χρ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε  "εγκληματικές" τις ευθύνες του νομάρχη Θεσσαλονίκης για τη διαχείριση του θέματος της λίμνης Κορώνειας και σημείωσε ότι παρουσίασε φωτογραφία που δείχνει ότι η λίμνη έχει νερό ενώ είναι λάσπη.
Άσκησε, ακόμη, κριτική στο προεκλογικό πρόγραμμα του Παν. Ψωμιάδη και προκάλεσε  σύγκριση με το πρόγραμμα του Μάρκου Μπόλαρη.
Για την αντιπαράθεση του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τον μητροπολίτη Άνθιμο δεν θέλησε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του μητροπολίτη, αλλά έκανε αναφορές σε κείμενα του Οσίου Ανθίμου της Χίου.
Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, που πήρε το μέρος του μητροπολίτη κι επιτέθηκε εναντίον του Γ. Μπουτάρη, σχολίασε πως είναι ανάγκη να γίνει ανατροπή στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Επίσκεψη Παπανδρέου
Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μιλήσει στο κλείσιμο των εργασιών της περιφερειακής σύσκεψης Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς».
Το πρόγραμμα της σύσκεψης που θα αρχίσει στις 3μ.μ. περιλαμβάνει τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης με θέματα την αναπτυξιακή, αγροτική και κοινωνική πολιτική.
Στις 6μ.μ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μ. Μπόλαρης θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα και θα ακολουθήσει η ομιλία του Γ. Παπανδρέου.

Enet.gr

Πάντως, ακόμα και η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας όπου το θέμα των 280 εκ. ευρώ για το 2010 που διατέθηκαν για τη μίσθωση σχολικών λεωφορείων, αν αναλογιστούμε ότι ο κ. Προβόπουλος τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσκειται στην παράταξη της ΝΔ, έλαβε μεγάλες διαστάσεις προεκλογικά.. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί και σαν έμμεση υπόδειξη για τις τεράστιες ευθύνες του Π. Ψωμιάδη στο θέμα αφού, το Σκάνδαλο των Μισθώσεων αυτών αφορά πρωτίστως και κυρίως τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Είναι άραγε η εξέλιξη αυτή, η στάση του κ. Διοικητή, μια πράξη "αποποίησης" ευθυνών από τη μεριά της Ν. Δ. ενόψει και των βαρύτατων κυρώσεων που έπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα ;


Για εκνευρισμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη τον οποίο υποδεικνύουν οι τελευταίες κινήσεις του, έκανε λόγο ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου. Υποστήριξε ότι υπάρχει αλλαγή του προεκλογικού κλίματος στην Κεντρική Μακεδονία, που παραπέμπει σε ανατροπή του σκηνικού υπέρ του υποψήφιου περιφερειάρχη Μάρκου Μπόλαρη στον δεύτερο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου