Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..

Εκατό ημέρες πέρασαν από τις εκλογές, για την ακρίβεια 108!, κι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει δύο σημαντικά πράγματα..

1) Γιατί τελικά προκηρύχθηκαν οι εκλογές; ..

και,

2) Πότε θα κυβερνηθεί η χώρα; ..

Φανταστικά Σενάρια απαντήσεων - Think thank.. :


Ο Καραμανλής, κουρασμένος από τη διακυβέρνηση πεντέμισι χρόνια και απηυδισμένος από τη σωρεία των σκανδάλων στενών του συνεργατών, αποφασίζει την ηρωική του έξοδο.

Κάποιοι, αντιλαμβανόμενοι των προθέσεων του "καταναγκαστικού" Πρωθυπουργού στήνουν σκηνικό εκλογών του 2007.. Φωτιές κατακλύζουν την Αττική.. η κατάσταση στην οικονομία τραγική.. και το χειρότερο όλων ο Καραμανλής έχασε την εμπιστοσύνη και των πιο στενών Ευρωπαίων εταίρων και φίλων του (βλ. Μέρκελ) και η χώρα καθίσταται η Μποτσουάνα της Ε. Ε. .

Μέσα σ' όλο αυτό τον πανικό ο Πρωθυπουργός συναντιέται με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρη και του ανακοινώνει ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, κατά δήλωση του τελευταίου.

Το πιο σημαντικό, όμως, όλων ήταν ότι ο Πρωθυπουργός τότε κ. Καραμανλής, λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών, συναντήθηκε με τον Γερμανό Πρέσβη στο Μαξίμου. Επισήμως, η συνάντηση αυτή αφορούσε την έκδοση του Χριστοφοράκου από τη Γερμανική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Σήμερα, τόσους μήνες μετά, η Γερμανική Δικαιοσύνη ξεκαθάρισε ποικιλοτρόπως ότι ο κ. Χριστοφοράκος ΔΕΝ πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα που αφορούν την χρονική περίοδο μέχρι το 2007.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη συνάντηση αυτή, λοιπόν, του Πρωθυπουργού τότε με τον Πρέσβη παραμένουν..

-Είναι ποτέ δυνατό να συναντάται Πρωθυπουργός με Πρέσβη χώρας για να ζητήσει ουσιαστικά "δικαστική" συνδρομή"; Μάλλον, απίθανο..

-Μήπως, λέω μήπως, η συνάντηση είχε να κάμει με τα Ναυπηγεία και τη δήλωση των Γερμανών ότι "παύουν" να "εμπιστεύονται" την Ελληνική Κυβέρνηση της Ν. Δ. και άρα αίρεται η συμπάθεια της κ. Μέρκελ προς τον κ. Καραμανλή; Δεν ξέρω...

-Τελικά, η σημειολογία της συναντήσεως αυτής ήταν σα να έθεσε πρώτα την "παραίτησή" του στον Γερμανό Πρέσβη ο τότε Πρωθυπουργός και κατόπιν τήρησε τη Συνταγματική πεπατημένη..

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η Νέα Διακυβέρνηση συμπλήρωσε Εκατό ημέρες και ακόμα περιμένουμε να χυθεί "άπλετο" φώς σε όλα τα σκάνδαλα..

Άν, όμως, είναι να χυθεί "άπλετο" φώς σαν την περίοδο της Ν. Δ. , άσε καλύτερα γιατί από το πολύ φώς θα τυφλωθούμε..