Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Γιάννενα: Τραυματίστηκε με το αυτοκίνητο που έκλεψε!

Πλέον νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της πόλης...

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα. Ο διαρρήκτης, Ασιατικής καταγωγής, κατάφερε να μπει σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο και ύστερα από λίγο το έβαλε μπροστά και έφυγε. Κάποιοι που τον είδαν ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ο δράστης βγήκε στην εθνική Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, αλλά στο 67ο χιλιόμετρο έχασε τον έλεγχο, βγήκε από το δρόμο και τραυματίστηκε. Λίγη λεπτά μετά, έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί που φώναξαν ασθενοφόρο. Ο δράστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Θεσσαλονίκη: 'Εριξαν μολότοφ σε καφετέρια αντιεξουσιαστών

'Αγνωστοι τα ξημερώματα έσπασαν την τζαμαρία της καφετέριας...και πέταξαν βόμβα μολότοφ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πρίν απο τις 6 και η καφετέρια ανήκει σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Εκτός απο την τζαμαρία, δεν προκλήθηκαν άλλες ζημιές.


Άνοιξαν τα Τέμπη

Μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας, παραδόθηκε και πάλι η κοιλάδα των Τεμπών στην κυκλοφορία...οριστικά αυτή τη φορά.

Όπως επισημαίνεται, σε ανακοίνωση της εταιρίας Αυτοκινητόδρομος "Αιγαίο" οι εργασίες προστασίας των πρανών από τις βραχοπτώσεις καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πιο σύντομα απ' ότι ήταν προγραμματισμένο.

Κατά τη διάρκεια των 14 εβδομάδων που διήρκεσαν οι εργασίες, 40 εξειδικευμένοι αλπινιστές απομάκρυναν πάνω από 2000 τόνους βράχων, εγκατέστησαν 2,8 χλμ. φρακτών, 5.000 τ.μ. διχτύων και πάνω από 500 μεμονωμένα αγκύρια βράχων μήκους 6-8 μέτρων.

Νεκροί 10 Ταλιμπάν

Σκοτώθηκαν σε επιχείρηση αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων στην επαρχία Χεράτ.

Δέκα Ταλιμπάν σκοτώθηκαν από τις αμερικανικές και αφγανικές δυνάμεις στο δυτικό Αφγανιστάν αφού προηγουμένως αποκεφάλισαν τέσσερις αφγανούς φρουρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του αφγανικού στρατού.

Οι επιχειρήσεις έγιναν το Σάββατο στη περιοχή Σινχάντ - οπου βρίσκεται στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ- στην επαρχία Χεράτ.

Οπως είπε ο Ζαϊνουντίν Σαρίφι, διοικητής των κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό Αφγανιστάν, οι αντάρτες συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τέσσερις αφγανούς φρουρούς της βάσης,όμως υπάρχει και ένας πέμπτος του οποίου η τύχη αγνοείται.

Στο Αφγανιστάν βρίσκονται περίπου 130.000 ξένοι στρατιώτες αλλά μέχρι το καλοκαίρι ο αριθμός τους θα φθάσει τις 150.000. Στα δύο τρίτα η δύναμη αποτελείται από αμερικανούς στρατιώτες.

16χρονη έκανε το γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό

To ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να τερματίσει στο Σίδνεϊ το επικό ταξίδι της 16χρονης Αυστραλής ιστιοπλόου Τζέσικα Γουάτσον.

Παρά το γεγονός όμως ότι το γενναίο κορίτσι πέτυχε έναν πραγματικό άθλο ταξιδεύοντας ολομόναχη επί 200 μέρες σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, με ένα πολύ μικρό σκάφος, εντούτοις τις τελευταίες μέρες αντί για επαίνους δέχεται επικρίσεις.

Και όλα αυτά γιατί δεν θα σπάσει τελικά το παγκόσμιο ρεκόρ ως η νεαρότερη κοπέλα που κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου μόνη της και αυτό γιατί τα ναυτικά μίλια που διένυσε μέσα στους ωκεανούς είναι κατά 2000 λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για την αναγνώριση του παγκοσμίου ρεκόρ.

Όπως έγινε γνωστό από την ιστοσελίδα Sail World που ανήκει σε οργάνωση ιστιοπλόων, η 16χρονη Τζέσικα θα έπρεπε να ταξιδέψει πάνω από 21.600 ναυτικά μίλια για να κερδίσει το παγκόσμιο ρεκόρ αλλά υπολογίζεται ότι έως το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου και ολοκληρώνει τον γύρο του κόσμου στο Σίδνεϊ, θα έχει ταξιδέψει συνολικά 18.265 ναυτικά μίλια.

Οι "κουρτίνες" του Πασόκ και της ΝΔ.. Να μπούνε στα υποβρύχια και στα γραφεία της Ζήμενς...!

Έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αποκαλύψεις” ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός για κουρτίνες ύψους 200.000 ευρώ..Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο διαγωνισμός αφορά την κάλυψη 3.682,50 μέτρων με κόστος 44 ευρώ ανά μέτρο. Η ιστορία της προκήρυξης έρχεται από... μακριά και συγκεκριμένα από όταν το υπουργείο μετακόμισε από το κέντρο της Αθήνας στο Μαρούσι.

Από τότε ο υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης θεώρησε ότι βασική προτεραιότητα για το νέο κτίριο ήταν να τοποθετηθούν κουρτίνες. Το αίτημα επανήλθε επί υπουργίας Σπηλιωτόπουλου με την τότε Γ.Γ. κ. Γκοτσοπούλου να προκηρύσσει διαγωνισμό με συνολικό τίμημα 120.000 ευρώ. Όπως λέει η κ. Γκοτσοπούλου ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, γιατι “το τίμημα κρίθηκε από την αγορά πολύ χαμηλό”.

Η εφημερίδα γράφει ότι συνεργάτες της επισκέφθηκαν το υπουργείο και διαπιστώνουν πως στα παράθυρα υπάρχουν και ρολά και μεταλλικά στόρια και “ρομάν”. Το ερώτημα παραμένει λοιιπόν: Γιατί επανήλθε αυτός ο διαγωνισμός; Και μάλιστα, γιατί επανήλθε τη στιγμή που χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες;

Με "μπούργκα" θα κυκλοφορούν, από δω και πέρα, οι Έλληνες πολιτικοί στην κοινωνία !

Η εικόνα του Κοινοβουλίου “υπό πολιορκιά” που έκανε το γύρο του κόσμου – όχι μία και δύο φορές – τις τελευταίες ημέρές, έχει σημάνει συναγερμό.Πρώτο κρούσμα της λαϊκής οργής για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η χώρα, ο προπηλακισμός του Απόστολου Κακλαμάνη – πολιτικός που δεν έχει δώσει “δικαιώματα” - στο κέντρο της Αθήνας, με εύλογο το ερώτημα τί θα γίνει αν “πετύχουν” κάνεναν άλλο πολιτικό που έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Η Τζούλια σταματά τις εμφανίσεις της!

Η "απόλυτη" star θα βρεθεί μακριά από τις νυχτερινές πίστες προς απογοήτευση των θαυμαστών της.

Η αποχώρηση της όμορφης ξανθιάς από το σχήμα της "Πύλης Αθηνών" μάλλον θα δυσαρεστεί πολλούς από τους θαυμαστές της που δεν πρόλαβαν να την απολαύσουν.

Σοβαροί λόγοι υγείας όμως την αναγκάζουν να απέχει από το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται καθώς το χτύπημα στο πόδι της φαίνεται να έχει χειροτερέψει.

Για περίπου ένα μήνα η Τζούλια θα πρέπει να απέχει από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τον μάνατζέρ της, Μένιο Φουρθιώτη, το πρόβλημα στο γόνατό της είναι τόσο σοβαρό που ίσως χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. Φαίνεται πως το κούρασε παραπάνω απ' όσο έπρεπε!

Οι Αυτσραλοί "φτύνουν" τον Russell Crowe!

Το "φτύσιμο" για τον βραβευμένο με oscar ηθοποιό μάλλον θα γίνει θεσμός στην Αυστραλία.

O διάσημος Νεοζηλανδός ηθοποιός μετά το αστέρι που απέκτησε στη Λεωφόρο της Δόξας, τιμάται και με έναν άλλο ιδιαίτερο τρόπο από την γενέτειρά του.

Η ταχυδρομική υπηρεσία της Αυστραλίας έφτιαξε μία σειρά από γραμματόσημμα με το πρόσωπο του εκπληρώνοντας ένα μέρος του ονείρου των θαυμαστών του που θα ήθελαν να τον "φτύσουν"!

Φθιώτιδα:"Κατηγορούμαι για ακόμα μία δολοφονία"!

Νέα στοιχεία στην υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία...

Ο Κύπριος επιχειρηματίας που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον συνέταιρό του, εμπλέκεται και σε δεύτερη δολοφονία.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εναντίον του 41χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Ζακύνθου για τη δολοφονία ενός Σέρβου, τον Σεπτέμβριο του 2007. Το θύμα είχε εντοπιστεί νεκρό με τραύματα από πυροβόλο όπλο, στη θέση "Λαθουρόβουνο" στον Αγαλά Ζακύνθου.

Ο 41χρονος δράστης συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (07/05/2010) στο χωριό Μεσοποταμιά, μετά από τηλεφώνημά του, στο αστυνομικό τμήμα της Σπερχειάδας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη δολοφονία του 52χρονου Αντώνη Βασιλείου.

Οι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση στην Times Square

Οι ταλιμπάν του Πακιστάν βρίσκονται πίσω από την αποτραπείσα βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Times Square της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Έρικ Χόλντερ.Ο ίδιος είπε ότι τίποτα δεν υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν γνώριζε πως ο 30χρονος Φαϊζάλ Σαχζάντ, αμερικανός πακιστανικής καταγωγής, σχεδίαζε επίθεση.

Ο Σαχζάντ συνελήφθη την Δευτέρα, δύο ημέρες αφότου οι αρχές υποστήριξαν ότι στάθμευσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πολυσύχαστη Times Square.
Αν έχετε αμφιβολίες και τύψεις για κάποια απόφαση που μόλις πήρατε και το μυαλό σας βασανίζεται για το αν επιλέξατε σωστά, τότε πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Γιατί;

Γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να "εξαγνίσετε" το μυαλό σας μετά από μια δύσκολη και επίμαχη επιλογή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα....

Ένα – δύο φλιτζάνια καφέ βοηθούν τους καρδιοπαθείς

Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν καρδιοπαθείς να αποφύγουν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα υγείας, αρκεί η αρτηριακή τους πίεση να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν Έλληνες επιστήμονες.Τα ευρήματα αυτά προκαλούν έκπληξη δεδομένου ότι ο δυνατός καφές μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμίες, αλλά υπογραμμίζουν επίσης τη σύνθετη φύση των επιδράσεων του καφέ στον οργανισμό.

Μελέτη που έγινε σε δείγμα 374 ασθενών, οι οποίοι είχαν υποστεί καρδιακό επεισόδιο ή άλλου τύπου οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, διαπίστωσε ότι όσοι είχαν αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα έπιναν ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και είχαν 88% λιγότερες πιθανότητες, σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καφέ, να εμφανίσουν μία πάθηση κατά την οποία η καρδιά αδυνατεί να διοχετεύσει αποτελεσματικά το αίμα.

Η αποκαλούμενη Συστολική Δυσλειτουργία της Αριστερής Κοιλίας (ΣΔΑΚ ή LVSD) είναι ένας από τους συνηθέστερους προάγγελους καρδιακής ανεπάρκειας. .....

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Φοβάμαι για την ζωή μου!

“Όταν είσαι 68 και πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο το μόνο που ελπίζει είναι να ξυπνήσεις το πρωί”, δήλωσε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την ώρα που όλοι ασχολούνται για το αν θα αποσυρθεί από τους πάγκους ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εξέφρασε φόβους για την ζωή του. “Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, τρεις ή τέσσερις από τους πραγματικά καλύτερους σκάουτερς που είχα, πέθαναν. Πήγα στις κηδείες τους και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, αν δεν είσαι εκεί”, είπε ο 68χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε “Όταν είσαι 68 και πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο το μόνο που ελπίζει είναι να ξυπνήσεις το πρωί”.



Έκτακτο συμβούλιο συγκαλεί ο Σαρκοζί για την κρίση στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, αποφάσισε να συγκαλέσει συμβούλιο στο μέγαρο των Ηλυσίων με θέμα "την οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη", ανακοίνωσε η προεδρία.Σε αυτό θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ο υπουργός Προϋπολογισμού, Φρανσουά Μπαρουάν, ο υπουργός αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Πιέρ Λελούς, και ο Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, διευθυντής του γραφείου της υπουργού Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin.



Γ.Παπαμιχαήλ: "Θα προσβάλω την διαθήκη του πατέρα μου"

Ο γιος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα διεκδικήσει έπειτα από μιά σειρά αντιδικιών την περιουσία του πατέρα του.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν λίγο καιρό μετά το θάνατο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ηθοποιού αποκαλύφθηκε ότι ο γνωστός ηθοποιός είχε αποκλήρωσει τον μοναχογιό του. Οι σχέσεις πατέρα και γιου δεν ήταν οι καλύτερες και το άνοιγμα της διαθήκης έδωσε την επιβεβαίωση.

Τώρα, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στρέφεται εναντίον των κληρονόμων του η οποία σύμφωνα με τον ίδιο έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της αποκλήρωσής του. "Σίγουρα κάποια άτομα επηρέασαν τότε τον πατέρα μου με τη διαθήκη. Με αγαπούσε πολύ ο πατέρας μου. Είχαν προσκολληθεί και έλεγαν λόγια, επηρεάζοντας την απόφασή του", υποστηρίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real.

Ο δικηγόρος του Γ. Αγιοστρατίτης μάλιστα έχει πάρει εντολή να καταθέσει αγωγή ακυρότητας της διαθήκης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Πράγμα που θα εντείνει την κόντρα του με τους υπόλοιπους κληρονόμους, οι οποίοι φυσικά αρνούνται τις κατηγορίες.

"Δεν υπήρχε καμία επιρροή. Όλα έγιναν με την ελεύθερη βούληση του εκλιπόντος" υποστηρίζουν. Η ξαδέρφη του Έλενα Παπαμιχαήλ του έχει δώσει περιθώριο 15 ημερών, ώστε να ανακαλέσει τα όσα δημόσια έχει πει εναντίον της, διαφορετικά θα καταθέσει αγωγή.

"Εγώ να ζητήσω δημόσια συγγνώμη; Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω με τον δικηγόρο μου. Δεν θα ανακαλέσω τίποτα. Αυτά που έχω πει ισχύουν", δηλώνει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.

newsit

Η Bethenny και ο Jason έγιναν γονείς

Το φρεσκοπαντρεμένο ζευγάρι Bethenny Frankel και Jason Hoppy έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί και οι δύο τους είναι πανευτυχείς.

Το υγιέστατο κοριτσάκι γεννήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Νέα Υόρκη, και το όνομα της είναι Bryn.

Φίλοι και συγγενείς δηλώνουν: «Είναι και οι τρεις τους μια χαρά. Το μωρό είναι υπέροχο και είμαστε κατενθουσιασμένοι».

Να σας ζήσει!

Το 1ο μουσουλμανικό ξενοδοχείο γυμνιστών!

Μόλις έξι ημέρες από τα εγκαίνιά του, το πρώτο στον μουσουλμανικό κόσμο ξενοδοχείο γυμνιστών, έκλεισε.

Ο λόγος ήταν ότι ένα από τα μπαλκόνια του δεν αντιστοιχούσαν στα σχέδια του αρχιτέκτονα. Έτσι, οι πρώτοι 12 πελάτες του 64 δωματίων καταλύματος στην περιοχή Datca, στην τουρκική ριβιέρα, μεταφέρθηκαν σε ένα... πιο συντηρητικό χώρο.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης είπε ότι θα φτιάξει το μπαλκόνι πριν από την Τετάρτη ώστε να ανοίξει και πάλι το ξενοδοχείο.

Ο χώρος προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ολόγυμνοι στην πισίνα αλλά και σε άλλα μέρη γύρω από αυτή, και μετακινούνται επίσης χωρίς ρούχα με ένα μικρό λεωφορείο μέχρι μία ιδιωτική παραλία γυμνιστών.

Πάντως, το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό μόνο στους ξένους και όχι στους Τούρκους, ενώ οι υπάλληλοι, όλοι άνδρες, είναι ντυμένοι.

zougla

Άλλη μια μήνυση για τον σεφ

Καλό θα ήταν ο Gordon Ramsay να πέσει με τα μούτρα στην δουλειά, καθώς με τις απανωτές μηνύσεις που δέχεται στο τέλος θα μείνει «άφραγκος».

Στις αρχές της εβδομάδας υπεβλήθη μήνυση εναντίον του διάσημου σεφ από την εταιρεία Wineberry America, εξαιτίας της μη αποπληρωμής προς αυτήν οφειλών του που προκύπτουν από την αγορά κρασιών για τα εστιατόριά του.

Τα χρέη του στη εταιρεία φτάνουν τα 41.000 δολάρια, μια και από το 2007 έως το 2009 δεν είχε πληρώσει τίποτα. Τώρα όμως άλλη μια μήνυση έρχεται να αυξήσει το άγχος του Gordon ,μια και η εταιρεία Blackstone Group υπέβαλε μήνυση εναντίον του για χρέη.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η εταιρεία, ο Gordon τους χρωστάει 38.000 δολάρια για προϊόντα που αγόρασε για τα εστιατόριά του.

Οι δικοί του άνθρωποι, ωστόσο, ελπίζουν να μην γίνουν και άλλες μηνύσεις, γιατί στο τέλος θα καταστραφεί.

Ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Α. Κατσαΐτη : Γιατί με απέλυσε η Ρούλα

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη ,πρώην στυλίστρια της Ρούλας Κορομηλά, αποκάλυψε γιατί η γνωστή παρουσιάστρια την απέλυσε μετά το πρώτο live του Greek Idol.

Στο πρώτο επεισόδιο του παιχνιδιού, η Ρούλα Κορομηλά μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας από την τηλεόραση, μας... εντυπωσίασε με τις κακές στυλιστικές της επιλογές.

Με τα μαλλιά της σε στυλ... κώνου και με την μακριά φούστα που δεν την κολάκευε καθόλου, η Ρούλα Κορομηλά δεν εντυπωσίασε το κοινό της μετά από τόσα χρόνια τηλεοπτικής απουσίας. Η στυλίστρια, που ευθύνεται για την «κακή» εικόνα της πρώτης τηλεοπτικής επανεμφάνισης της Ρούλας Κορομηλά, αποκάλυψε σε εβδομαδιαίο περιοδικό:

«Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Δεν συμφωνήσαμε όμως μόνο εγώ και η Ρούλα γιʼ αυτά τα δύο. Υπήρχαν άνθρωποι από την παραγωγή και πολλοί συντελεστές που κατέληξαν μαζί μας ότι είναι τα καλύτερα για να εμφανιστεί στην τηλεόραση...» κατέληξε, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη.

zougla

"Πράσινο φως" στις έμμεσες συνομιλίες Ισραήλ- Παλαιστίνης

Την επίσημη έναρξη των έμμεσων ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με αμερικανική διαμεσολάβηση, κήρυξε σήμερα Παλαιστίνιος ανώτατος αξιωματούχος.

«Μπορώ επίσημα να ανακοινώσω ότι σήμερα, Κυριακή, ξεκίνησαν οι συνομιλίες εγγύτητας», είπε ο επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ.

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τον Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ, και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Μίτσελ θα είναι ο διαμεσολαβητής από πλευράς των ΗΠΑ.

Πέντε άνθρωποι απαγχονίστηκαν στην Τεχεράνη

Πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, που είχαν κατηγορηθεί για επιθέσεις σε πολλές ιρανικές πόλεις και για το ότι διατηρούσαν σχέσεις με "αντεπαναστατικές ομάδες", απαγχονίστηκαν σήμερα στην φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τους πέντε ήταν κυρίως για "τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και δημόσιων κτιρίων σε ιρανικές πόλεις", όπως ανέφερε το πρακτορείο Irna χωρίς να διευκρινίζει σε ποιες πόλεις και πότε έγιναν οι επιθέσεις. Επίσης, δεν διευκρινίζει με ποιες "αντεπαναστατικές ομάδες" οι καταδικασθέντες είχαν διασυνδέσεις.

Οι πέντε είχαν καταδικαστεί τον Νοέμβριο και η ποινή τους επικυρώθηκε από το εφετείο τον Μάρτιο. Χθες είχε ανακοινωθεί ότι εκτελέστηκαν με απαγχονισμό έξι άνδρες, σε φυλακή της Δυτικής Τεχεράνης, για εμπόριο ναρκωτικών.

Κίνα: Συνελήφθη άνδρας που μαχαίρωσε οκτώ άτομα

Με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα, τη σύζυγο, την κόρη του αλλά και τέσσερις γείτονές του και έναν αλλοδαπό εργάτη, συνελήφθη ένας άνδρας από τις κινεζικές Αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μακελειό έγινε στην ανατολική επαρχία Jiangxi. Ο δράστης συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, σχεδόν δύο ώρες μετά τους φόνους.

Τις τελευταίες μέρες οι Αρχές της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς έχουν αυξηθεί επικίνδυνα οι επιθέσεις με μαχαίρι.

Αστυνομικός της «ΔΙΑΣ» νεκρός σε δυστύχημα

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Αττική Οδό, ένας 23χρονος αστυνομικός, μέλος της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Ο νεαρός, μαζί με άλλους συναδέλφους του, μετέφεραν τις υπηρεσιακές τους μοτοσικλέτες από τις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου Αττικής στον χώρο στάθμευσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Κατεχάκη.

Ενώ εκινείτο στην Αττική Οδό, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, η οποία εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο διάζωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 23χρονος διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ωστόσο λίγο πριν την εισαγωγή του στο χειρουργείο εξέπνευσε.

Η κηδεία του 23χρονου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμφίκλεια.

zougla

Δηλώσεις-δηλητήριο της Ντόρας κατά Σαμαρά

«Δεν μπορεί να επενδύσω στη χρεοκοπία της χώρας για να αποκομίσω πολιτικό όφελος». Με αυτή τη φράση- δυναμίτη κατά του Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη του καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις για την προσωπική του ανέλιξη και τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, αναφέρει ότι η θέση «που τηρήθηκε είναι διπλά επιζήμια» και επισημαίνει: «Είπε όχι στο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας και ταυτόχρονα έστειλε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στα δεκάδες αδελφά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που πασχίζουν την ίδια ώρα να περάσουν το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας από τα δικά τους Κοινοβούλια. Επιπλέον, και αυτό είναι ακόμη χειρότερο, εμφάνισε διχασμένες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας απέναντι στο ζήτημα».

Θα δημεύονται όσα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών δεν έχουν δηλωθεί

Την τροποποίηση, στο μέτρο που το επιτρέπει το Σύνταγμα, του νόμου περί ευθύνης υπουργών προαναγγέλλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Μέχρι το τέλος Ιουνίου, αναφέρει, θα υπάρξουν οι σχετικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ οριστική αλλαγή στο νόμο θα γίνει με αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Καστανίδης τονίζει ότι στο νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπεται δήμευση περιουσιακών στοιχείων πολιτικών προσώπων, τα οποία δεν έχουν δηλωθεί, ενώ οι πολιτικοί θα χάνουν τα αξιώματά τους αν αποκρύπτουν την περιουσία τους ή συμμετέχουν σε εξωχώριες (Off Shore) εταιρίες. Αναφέρει μάλιστα ότι θα εισηγηθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, την ενοποίηση των μηχανισμών ελέγχου του "Πόθεν Εσχες" και δίωξης "μαύρου χρήματος" .

Από το κρατητήριο στο νοσοκομείο η Άντζελα Δημητρίου

Με ενοχλήσεις στην καρδιά, μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου που κρατείται από τα ξημερώματα, στο θεραπευτήριο "Μετροπόλιταν" η Άντζελα Δημητρίου. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στα επείγοντα του νοσοκομείου και μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας της καρδιολογικής μονάδας. Απ’ έξω από το ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ κατέφθασαν και κάμερες.Η Άντζελα Δημητρίου συνελήφθη τα ξημερώματα, καθώς εις βάρος της εκκρεμούν κατα δικαστικές αποφάσεις για οικονομικά θέματα. Το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος δεν έκανε δεκτό το αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης ποινής και έτσι παρέμεινε κρατούμενη έως τη Δευτέρα. Οι καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν εις βάρος της αφορούν υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πόσες καταδικαστικές αποφάσεις εκρεμμούν εις βάρος της και ο συνολικός χρόνος ποινής που της έχει επιβληθεί.

Thebest

Αποζημίωση μαμούθ για "μαϊμού" Versace

O οίκος Versace κέρδισε μια μεγάλη δικαστική διαμάχη στο Λος Άντζελες. Η εταιρία έλαβε 20 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για υπόθεση απομίμησης, παραποίησης και παραβίασης εμπορικών σημάτων.Ο πρόεδρος του οίκου Versace και αδελφός του Gianni και της Donatella, Santo Versace εμφανίστηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση, και ισχυρίστηκε ότι 72 καταστήματα λιανικής πώλησης στη Νότια Καλιφόρνια και την Αριζόνα πωλούσαν παραποιημένα προϊόντα Versace - συμπεριλαμβανομένων των Versace, Gianni Versace, Versace Jeans Couture, και V2.

thebest

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, την Δευτέρα και την Τρίτη, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.Εντεκα χιλιάδες φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., να προχωρήσει στη νέα 48ωρη απεργία, με κυρίαρχο αίτημα να βρεθούν οι δικλίδες ασφαλείας που αποτρέψουν την είσοδο ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της φαρμακευτικής περίθαλψης."Οι φαρμακοποιοί, εφ΄όσον υλοποιηθεί η παραπάνω δέσμευση, δηλώνουν έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο και ζητούν από την κυβέρνηση να καταθέσει με πλήρη σαφήνεια την πολιτική της για το φάρμακο και το φαρμακείο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαγιωνάς. Οι φαρμακοποιοί αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν με κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.



Επένδυση 60 εκ. ευρώ ετοιμάζει στην Πάτρα ο Θωμάς Λιακουνάκος

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ίδρυση Ιδιωτικής Ογκολογικής Κλινικής στην Πάτρα, ιδιοκτησίας του ομίλου Euromedica Α.Ε. Στις 14 Απριλίου, όπως γράφει στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό "Ατζέντα της Πάτρας", συνεστήθη από την Euromedica, από κοινού με 58 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα, με την επωνυμία Γενική Ογκολογική Ιδιωτική Κλινική Πατρών Α.Ε. Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ανέρχεται σε 910.000 ευρώ και η συμμετοχή της Euromedica Α.Ε. σε αυτό είναι 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% κατέχουν οι γιατροί.

Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία νέας Γενικής Κλινικής, δυναμικότητας 120 κλινών, με έμφαση στην ογκολογία και ταυτόχρονη ανάπτυξη ξεχωριστής αυτόνομης γυναικολογικής πτέρυγας 30 κλινών.

Η Κλινική θα απευθύνεται τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας. Η κίνηση αυτή είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Euromedica Α.Ε. στην πόλη της Πάτρας, καθώς έχει προηγηθεί η πολυμετοχική εταιρεία «Πνοή Ζωής» - Ιδιωτική Ψυχιατρική Κλινική Πατρών Α.Ε., στην οποία η Euromedica Α.Ε. κατέχει το 50% και 35 γιατροί το υπόλοιπο 50%.

Η οικογένεια της Αγγελικής δεν δέχθηκε την προσφορά Βγενόπουλου

Ο διοικητής της Marfin Egnatia Bank κ. Βγενόπουλος, σκέφτηκε να κάνει το ελάχιστο για τους τρεις υπαλλήλους της τράπεζάς του που έχασαν τη ζωή τους στα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης. Έτσι, επικοινώνησε με τις οικογένειές τους, ζητώντας να του επιτραπεί να αναλάβει τα έξοδα των κηδειών. Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, πάντως, δεν δέχτηκε καν να το συζητήσει: "Δεν θέλουμε τίποτα από εσάς, κύριε Βγενόπουλε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας φέρετε πίσω το παιδί μας" φέρεται να του απάντησαν, με τον διοικητή να παραμένει σιωπηλός στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Στο μεταξύ, συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες ώρες της Αιγιώτισσας Αγγελικής Παπαθανασοπούλου φέρνει το φως το «Έθνος». “Χρήστο, δεν μπορώ να αναπνεύσω! Mε πνίγει ο καπνός! Σώσε με! Πες μου τι να κάνω” ... Αυτή είναι η τελευταία φράση που είπε η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος ήδη στον 4ο μήνα, μιλώντας με τον σύζυγό της στο κινητό, τις στιγμές της άφατης φρίκης στο εσωτερικό της Τράπεζας Μαρφίν.»

Thebest

Ομογενής μαφιόζος θα... φάει 1.000 χρόνια φυλακή

Το όνειρό του ήταν να ζει μέσα στη χλιδή έχοντας γύρω του έναν ολόκληρο στρατό, όπως οι capi της αμερικανικής μαφίας. Για να το πετύχει, έβαλε χέρι στα έσοδα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, της οποίας ήταν διευθυντικό στέλεχος. Τώρα ο 37χρονος ομογενής έχει προφυλακιστεί και κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης χιλίων ετών!

Οταν ο Χρήστος Ορσάρης ξεκίνησε την καριέρα του στις πωλήσεις αυτοκινήτων το 1992, όλοι έκαναν λόγο για έναν άψογο υπάλληλο. Γι' αυτό, άλλωστε, σκαρφάλωσε μέσα σε λίγα χρόνια τα σκαλιά της ιεραρχίας και έφτασε να γίνει γενικός διευθυντής στο πιο προσοδοφόρο από τα δεκατέσσερα παραρτήματα της Major World Automotive Companies Inc στο Λονγκ Αϊλαντ.

«Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να προχωράω έστω κι ένα εκατοστό μπροστά, όχι ένα εκατοστό πίσω…» έλεγε σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν από δέκα χρόνια ως ο πιο αποδοτικός διευθυντής της εταιρείας!

Οι τράπεζες για να δώσουν δάνειο θα ελέγχουν το DNA! Γονιδιακή η ευθύνη των χρεών !

Κάποιοι ασφαλώς θα νιώσουν λιγότερο ένοχοι για τα μεγάλα χρέη τους. Τα γονίδια ενός ανθρώπου μπορεί να επηρεάζουν το ύψος του χρέους του, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία, για πρώτη φορά, υποστηρίζει ότι όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο γονίδιο, το οποίο συνδέεται με την παρορμητική και εθιστική συμπεριφορά, έχουν 16% περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα χρέη στην πιστωτική κάρτα τους. Με άλλα λόγια, μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να συσσωρεύουν χρέη, ενώ ίσως εντοπίστηκε το πρώτο γονίδιο που σχετίζεται με τη συμπεριφορά των δανειζόμενων στον πραγματικό κόσμο της οικονομίας.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό LSE Research της London School of Economics, έγινε από τον Ζαν-Εμανουέλ Ντε Νεβ της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE) και τον Τζέιμς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, που είναι γνωστός και ως συνεργάτης του Ελληνοαμερικανού Νίκολας Χρηστάκη, μαζί με τον οποίο έχει γράψει το βιβλίο «Συνδεδεμένοι».

Ευθύνες σε γονίδια

Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει τον Μπάλακ!

Ο Παναθηναϊκός θέλει να εντάξει στη δύναμη του, τον Μίκαελ Μπάλακ που μένει ελεύθερος από την Τσέλσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Γερμανία. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα “sport1.de” αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση του 33χρονου μέσου της Τσέλσι. Το δημοσίευμα έχει τίτλο

“Ο Μπάλακ στην Αθήνα;” και καταλήγει “Το συμβόλαιο του Μπάλακ με την Τσέλσι τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά μέχρι τώρα ο Μπάλακ και οι "μπλε" δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωσή του”.

Δεν θέλουν μηχανισμό στήριξης των αδυνάτων οι Βρετανοί

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρνηθεί να υπογράψει τη συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού σταθερότητας, ο οποίος από κάποιους περιγράφεται ως ένα είδος ευρωπαϊκού "Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", ικανού να διοχετεύσει εκατοντάδες δισ. ευρώ σε περιστάσεις ανάγκης.

"Δεν θα συμμετάσχουμε σε έναν μηχανισμό σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Βρετανός διπλωμάτης, αναφερόμενος στις προσπάθειες δημιουργίας ενός είδους ταμείου που θα δραστηριοποιείται με ταχύτητα όταν μια χώρα-μέλος της ευρωζώνης αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα.

Γι' αυτό αποφασίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του Ecofin, σήμερα το απόγευμα, στις Βρυξέλλες.

Προβόπουλος προς τράπεζες: Ώρα να συγχωνευθείτε

Μιλώντας τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το θέμα το ζήτημα των εξαγορών-συγχωνεύσεων στο τραπεζικό κλάδο χάριν στρατηγικής επιβίωσηςστην ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γεώργιος Προβόπουλος, κάλεσε τις τράπεζες «με φιλικό, με προσυνεννοημένο τρόπο να καθίσουν και να συζητήσουν μεταξύ τους, να τα βρουν και να δημιουργήσουν πιο ισχυρά σχήματα τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και στο εξωτερικό. Αντί να κατακερματίζονται οι ελληνικές δυνάμεις».

Τόνισε δε ότι εάν οι μέτοχοι των τραπεζών αποτύχουν και δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών τότε, τότε θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.

Το τραπεζικό σύστημα χωλαίνει και υπό αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες χρειάζεται να εκσυγχρονίσει και να αλλάξει άμεσα το πεπαλαιωμένο μοντέλο της. Μπορεί η δημιουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να προσφέρει μια ανάσα ζωής, ωστόσο η εν λόγω βοήθεια είναι προσωρινή και στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρωσυστήματος.

Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια η οικονομία θα βρίσκεται σε ύφεση και αν οι μέτοχοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που ορίζει το χρονοδιάγραμμα οι προνομιούχες μετοχές θα μετατραπούν σε κοινές και οι παλαιοί μέτοχοι θα χάσουν τον έλεγχο.

Μέσω των συγχωνεύσεων οι τράπεζες ενωμένες και πιο ισχυρές θα μπορούσαν γρήγορα να αποκτήσουν την απαραίτητη κρίσιμη μάζα σε αγορές που υστερούν και να ρευστοποιήσουν στοιχεία ενεργητικού σε αγορές όπου ήδη έχουν ισχυρή παρουσία, απελευθερώνοντας πολύτιμα κεφάλαια.

Καθηγήτρια λυκείου στα Χανιά εκδιδόταν για 20 ευρώ

Μία 47χρονη εκπαιδευτικός, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στα Χανιά, κατηγορούμενη για πορνεία.

Την είδηση αποκάλυψε σήμερα ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Νίκος Βεστάκης.

Μετά από σχετικές πληροφορίες, η αστυνομία έστησε επιχείρηση για την σύλληψη της 47χρονης εκπαιδευτικού. Αστυνομικός έκλεισε «ροζ» ραντεβού μαζί της σε υπαίθριο χώρο έξω από την πόλη των Χανίων και μόλις της παρέδωσε το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο κ. Βεστάκης, η εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μετά από παρέμβαση του σχολικού συμβούλου αποφασίστηκε να της απαγορευτεί η διδασκαλία στους μαθητές.

Τα πέντε προηγούμενα έτη υπηρετούσε στο γραφείο σχολικών συμβούλων και το τελευταίο διάστημα απασχολείτο στη γραμματειακή υποστήριξη σε δημόσιο λύκειο των Χανίων.

Πρόκειται για μία πράξη που συνέβη εκτός σχολείου και αφορά την προσωπική της ζωή, σχολίασε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

zougla

Α. Λοβέρδος: Να μην παραιτηθούν οι 3 από βουλευτές

Την αντίθεσή του στην διαγραφή από το κόμμα των τριών ανεξάρτητων πλέον βουλευτών Γιάννη Δημαρά, Σοφίας Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου εκφράζει ο Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξή του στην «Real News», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές.

«Εκαναν αυτό που τους είπε ησυνείδησή τους. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι τόσο μεγάλη η σημασία του νόμου που ψηφίσαμε την Πέμπτη στη Βουλή που για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε άλλη λύση. Όπως μουέλεγαν άλλοι βουλευτές, αν ο πρόεδρος δεν το έκανε, ουσιαστικά θα άδειαζε τους 157 βουλευτές που σηκώσαμε το βάρος στις πλάτες μας», λέει ο υπ. Απασχόλησης.

Ωστόσο ο κ. Λοβέρδος συμπληρώνει: «Δεν πιστεύω όμως ότι πρέπει να παραιτηθούν από τη Βουλή. Αντίθετα, πθιστεύω ότι η Σοφία, ο Βασίλης και ο Γιάννης παραμένουν στελέχη του Κινήματος και έχουν πολλά να προσφέρουν στη δημοκρατική παράταξη».

"Βόμβα" στο πολιτικό σκηνικό από τις αποκαλύψεις του Π. Δούκα. Αποκαλυτπικός όσο ποτέ, "καίει" Καραμανλή - Πασόκ.. Τί περιμένει άλλο ο Πρωθυπουργός ;;;

Οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομίας, το όνομα του οποίου εμπλέχτηκε στο σκάνδαλο που «πλήρωσε» τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, καθώς αποκλείστηκε από τις λίστες της Ν.Δ. στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, θέτουν νέα «βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό, αλλά στο «βίο και στην πολιτεία» της προηγούμενης κυβέρνησης στην εφημερίδα: «Χώρα της Κυριακής» του Γ. Τράγκα

Στην κατάθεσή του για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου αναφέρει πως την υπόθεση αυτή την «κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ» ενώ η αποκάλυψη πως για την συγκεκριμένη υπόθεση δέχτηκε τηλεφώνημα από τον στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου, προκάλεσε νέες ρωγμές τόσο στην εικόνα του πρώην Πρωθυπουργού, όσο και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Αποκαλυπτικός ωστόσο ήταν ο κ. Δούκας και στα όσα περιέγραψε σχετικά με τις συναντήσεις του με τον Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου, στο γραφείο του στο Υπουργείο Οικονομικών και τα «παζάρια» που γινόταν από την πλευρά της Μονής προκειμένου να γίνει η ανταλλαγή οικοπέδων.

Ο κ. Δούκας αφήνει ωστόσο αιχμές για το υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Καραμανλή, ενώ κάνοντας την αυτοκριτική του αναφέρει πως δεν μίλησε τότε γιατί δεν ήθελε να πληγώσει την παράταξη με αποτέλεσμα όπως υπογραμμίζει «σήκωσα βάρη που δεν μου ανήκαν», καταλήγοντας, ωστόσο, χωρίς να κρύψει την πικρία του, ότι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ήταν εκείνος που «πλήρωσε» την υπόθεση με την απομάκρυνσή του από τις λίστες στις πρόσφατες εκλογές, παρ’ ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο και καμία μαρτυρία εναντίον του.

" Χάπι end " ;

Συνέντευξη στον Παντελή Καψή στο Βήμα έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια προσπάθεια να "χρυσώσει το χάπι".. Είπε ότι, αν τα καταφέρουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με καλύτερη θέση.. Αν δούμε το παράδειγμα της Τουρκίας και της Αργεντινής μάλλον αυτό είναι αδύνατο.. Το "χάπι" δε θα είναι "end" ...

Aυτοί είναι οι "συνένοχοι" στην δολοφονία της marfin

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ "ΠΑΜΕ" ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!!

Αυτές είναι οι πραγματικές φωτογραφίες της ντροπής! Οι "σύντροφοι" του ΠΑΜΕ περνάνε μπροστά από την marfin την ώρα που οι δολοφόνοι της βάζουν φωτιά και δολοφονούν 4 ψυχές.

Και όμως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντιδράει αν και είναι εκατοντάδες!!!

Γυρίζουν το κεφάλι αλλά δεν δίνουν σημασία και φωνάζουν τα συνθήματα για οργή ...λαού!

Είστε συνένοχοι στο έγκλημα γιατί ενώ το βλέπατε δεν τους κυνηγήσατε με τις κόκκινες σημαίες σας.

Τους βλέπανε δίπλα τους, αυτοί που δήθεν "περιφρουρούνε" τις πορείες τους (!) και δεν κάνανε τίποτα !

(από Troktiko με σχόλια δικά μας)

Ο πολιτικός που θα χορέψει στο Dancing with the stars

Ποιος γνωστός πολιτικός δέχτηκε πρόταση σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να "χορέψει"... όχι φυσικά στο ταψί, αν και θα του άξιζε με όσα έχει κάνει όντας στην πολιτική σκηνή, αλλά στο Dancing with the stars έναντι παχυλού ποσού, ικανό να καλύψει μέρους του ελλείμματος στην οικονομία. Είναι ο...

"Από εδώ η γυναίκα μου...από εδώ το παλιό μου φλέρτ"

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σόκαρε με την δήλωσή του... Έχει καθιερώσει να συναντιέται κάθε χρόνο στην επέτειο γνωριμίας του με τον ...

Υπήκοος Λιβάνου βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του στις φυλακές Αγιας

Κρεμασμένος, μέσα στο κελί του το όποιο μοιραζόταν με ένα ακόμα κρατούμενο βρέθηκε σήμερα το πρωί στις αγροτικές φυλακές Αγιας Χανίων, ένας 22 χρόνος υπήκοος Λιβάνου.



Τον κρατούμενο, βρήκε στις 8:05 το πρωί, κατά την διαδικασία του ελέγχου, σωφρονιστικός ...

"Να τον χαίρεται ο ΣΑΤΑ τέτοιο οδηγό..."

"Ο οδηγος του ταξι ΤΑΑ-670@ μαρκας Peugeot 406 παραβιασε ερυθρο σηματοδοτη κινουμενος προς περιφερειακο Γαλατσιου αδιαφορωντας για τη ζωη του,των επιβατων που είχε

αλλα και για την δικη μου που ερχομουν απο την αλλα κατευθυνση με πρασινο σηματοδοτη.Μαλιστα συνεχισε την πορεια του με το χερι ...

Έλλη Κοκκίνου και Γιάννης Λάτσιος μαζί!

Τα ποδοσφαιρικά βραβεία του AΝΤ1 Κύπρου θα ενώσουν τους δύο πρόσφατα χωρισμένους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαΐου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα ποδοσφαιρικά βραβεία...

«Για τον λαό της Παλαιστίνης»!

Το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αδελφοσύνης θα στείλουν στο λαό της Παλαιστίνης όσοι βρεθούν τη Δευτέρα το απόγευμα (17:30) στο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατσίου. Έπειτα από σκέψη της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», θα πραγματοποιηθεί φιλικός ...

"Χρήστο, με πνίγει ο καπνός... Σώσε με!"

Χρήστο, δεν μπορώ να αναπνεύσω! Mε πνίγει ο καπνός! Σώσε με! Πες μου τι να κάνω... Αυτή είναι η τελευταία φράση που είπε η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος ήδη στον 4ο μήνα, μιλώντας με τον σύζυγό της στο κινητό, τις στιγμές της άφατης φρίκης στο εσωτερικό της Τράπεζας Μαρφίν. Και μετά σιωπή...

Σαν σημερα γεννήθηκε η ΕΕ...

"Αγαπητοί φίλοι,

Σαν σήμερα στις 9 Μαίου 1950, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Σούμαν ανακοίνωσε το σχέδιό του για την Ευρώπη. Η πρώτη προσπάθεια σύμφωνα με εκείνη την ανακοίνωση ήταν για τη δημιουργία της ΕΚΑΧ (Ευρωπαικής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα), ένας οργανισμός υπερ-εθνικός επάνω στον οποίο ...

ιδρύθηκε αργότερα η ΕΟΚ και η ΕΕ. Για τους Ευρωπαίους πολίτες η σημερινή μέρα θεωρείται "εθνική" εορτή της ΕΕ.

Μπορεί πολλοί να έχουμε παράπονα, αλλά ας αναλογιστούμε σήμερα και τα πολλά θετικά που μας έχει προσφέρει η ΕΟΚ/ΕΕ."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

troktiko