Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Οι τιμές ξενοδοχείων στην Ελλάδα πέφτουν

Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μείωσαν τις τιμές τους κατά δύο τοις εκατό συγκριτικά με το μήνα Απρίλιο (μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών 96 ευρώ) ενώ τα ξενοδοχεία της Κύπρου τις αύξησαν κατά 20 τοις εκατό (μέσος όρος ξενοδοχειακών τιμών 110 ευρώ).

Στην ελληνική πρωτεύουσα αυξήθηκαν οι τιμές κατά εφτά τοις εκατό από τον προηγούμενο μήνα, αλλά μειώθηκαν κατά τρία τοις εκατό σε σχέση με το Μάϊο του 2009.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών: www.trivago.gr

Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές έπεσαν κατά δύο τοις εκατό (μέσος όρος τιμών 99 ευρώ). Τα ξενοδοχεία της Κρήτης αυξάνουν τις τιμές τους (Χανιά, 10 τοις εκατό, Ηράκλειο, ένα τοις εκατό) με εξαίρεση το Ρέθυμνο, το οποίο έριξε τις τιμές των ξενοδοχείων κατά δύο τοις εκατό (75 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο). Η Πάρος αύξησε κατά 75 τοις εκατό τις τιμές της συγκριτικά με το μήνα Απρίλιο (86 ευρώ ανα βραδιά), ενώ η Νάξος ανέβασε τις τιμές κατά 46 τοις εκατό (58 ευρώ ανά βραδιά).

Στη Μύκονο (μέσος όρος τιμών 98 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο) και στη Ρόδο (μέσος όρος 71 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο) παρατηρείται μείωση τιμών εφτά και ένα τοις εκατό αντίστοιχα. Τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας έριξαν και αυτά τις τιμές τους κατά δύο τοις εκατό (94 ευρώ μέσος όρος διανυκτέρευσης).

Αυξημένες τιμές παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης κατά 27 τοις εκατό. Στην Κύπρο οι περισσότερες πόλεις αυξάνουν τις τιμές τους.

Στην Λεμεσό ανέβηκαν οι τιμές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα κατά 29 τοις εκατό (μέσος όρος διανυκτέρευσης 154 ευρώ), στην Λάρνακα οι τιμές έφτασαν στα 81 ευρώ (αύξηση 27 τοις εκατό) και στην Αγία Νάπα θα πληρώσουν οι ταξιδιώτες μέσο όρο 87 ευρώ για μια διανυκτέρυση σε ένα δίκλινο δωμάτιο. Μόνο η Πάφος μείωσε τις τιμές της κατά ένα τοις εκατό

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη συνεχίζουν να ανεβαίνουν

Στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Μάϊο μέχρι και πέντε τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Η τάση αύξησης ξενοδοχειακών τιμών συνεχίζει να είναι ανοδική από το μήνα Μάρτιο. Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρουσιάζει η πόλη της Νυρεμβέργης με 39 τοις εκατό, η Βαρκελώνη με 26 τοις εκατό η Κύπρος με 20 τοις εκατό και το Όσλο με 19 τοις εκατό. Συγκριτικά με το Μάϊο του 2009 παρέμειναν οι τιμές σταθερές στα 120 ευρώ.

Ντύσσελντορφ, 7 Μαϊόυ 2010. Οι τιμές διανυκτέρευσης σε κάποιο ξενοδοχείο σε κάποια από τις ευρωπαϊκές μητροπόλεις έχουν ανέβει το μήνα Μάϊο στα 120 ευρώ. Οι ταξιδιώτες πληρώνουν για ένα απλό, δίκλινο δωμάτιο πέντε τοις εκατό πιο πολύ από τον μήνα Απρίλιο. Αυτές οι τιμές υποδεικνύουν μια συνεχή αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία από το μήνα Μάρτιο αυτής της χρονιάς.

Εκδηλώσεις και εκθέσεις που γίνονται αυτό το μήνα στην Βαρκελώνη και το Όσλο καθώς και ο „Μουσικός Διαγωνισμός της Eurovision “, στέλνουν τις τιμές προς τα πάνω. Οι Γερμανοί ξενοδόχοι παρατήρησαν και αυτοί μια αύξηση της τάξης πέντε τοις εκατό- παραμένει παρ’ όλα αυτά ο μέσος όρος τιμών στα 97 ευρώ, αισθητά κάτω από το μισό των ευρωπαϊκών τιμών. Κυρίως όμως στη Νυρεμβέργη αυξήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων μιας και αυτήν την εποχή λαμβάνουν χώρα εκεί διεθνείς εκθέσεις.

Αύξηση τιμών σε πολλές ευρωπαϊκές μητροπόλεις

Μαζί με τη Βαρκελώνη, την τουριστική μητρόπολη με την μεγαλύτερη αύξηση το μήνα Μάϊο, αυξησαν τις τιμές τους και άλλες μητροπόλεις. Στο Λονδίνο (170 ευρώ, αύξηση 9 τοις εκατό), το Μπίρμινγχαμ (98 ευρώ, αύξηση 10 τοις εκατό) και το Μάντσεστερ (109 ευρώ, αύξηση 10 τοις εκατό) παρατηρείται αύξηση τιμών διανυκτέρευσης όπως επίσης και στο Δουβλίνο(106 ευρώ, αύξηση 10 τοις εκατό).

Στη Νις υπολογίζεται μια αύξηση 16 τοις εκατό συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα (135 ευρώ). Στις αγαπημένες Σκανδιναβικές πόλεις της Κοπεγχάγης (143 ευρώ) και της Στοκχόλμης (151 ευρώ) ανέβηκαν οι τιμές διανυκτέρευσης κατά 10 και 11 τοις εκατό αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου