Κυριακή 9 Μαΐου 2010

"Χρήστο, με πνίγει ο καπνός... Σώσε με!"

Χρήστο, δεν μπορώ να αναπνεύσω! Mε πνίγει ο καπνός! Σώσε με! Πες μου τι να κάνω... Αυτή είναι η τελευταία φράση που είπε η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος ήδη στον 4ο μήνα, μιλώντας με τον σύζυγό της στο κινητό, τις στιγμές της άφατης φρίκης στο εσωτερικό της Τράπεζας Μαρφίν. Και μετά σιωπή...

Η αγωνιώδης αυτή έκκληση - απελπισμένη κραυγή της άτυχης Αγγελικής, όπως μας τη μετέφεραν οι στενοί συγγενείς της, είναι αναμφισβήτητα η συγκλονιστικότερη στιγμή της τραγωδίας που γράφτηκε λίγο μετά τον εγκληματικό εμπρησμό από κουκουλοφόρους στο υποκατάστημα της «Μαρφίν» στη Σταδίου. Ο σύζυγος της Αγγελικής μάθαινε με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο και με όσα ακολούθησαν από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις, ότι έχανε τη σύντροφό του, αλλά και το αγέννητο παιδί τους!

Στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης, η κ. Τότα Παπαθανασοπούλου, η μητέρα της Αγγελικής, την καλεί στο κινητό και της λέει: «Nα προσέχεις με τις φασαρίες που γίνονται στο Κέντρο της Αθήνας». «Μην ανησυχείς, μαμά, η μόνη ζημιά που έγινε εδώ, σπάσανε ένα ATM και φύγανε. Αλλωστε εγώ είμαι ψηλά στον τρίτο όροφο και δεν κινδυνεύω. Σου είπα, μην ανησυχείς...».

Από την ώρα εκείνη, μέχρι τις 3 μ.μ. που η μητέρα της, διευθύντρια στο Υποθηκοφυλακείο Αιγίου, έφυγε από το γραφείο, ευδιάθετη και εκείνο το μεσημέρι όπως πάντα, δεν είχαν άλλη επικοινωνία, παρά το γεγονός ότι άλλες ημέρες η Αγγελική συνήθιζε να καλεί πιο συχνά στα διαλείμματα της δουλειάς τη μητέρα της και σε σύντομες συνομιλίες αστειεύονταν και αντάλλασσαν δυο - τρεις φράσεις για καθημερινά μικρά θέματα και τελευταία για τη χαρμόσυνη εγκυμοσύνη.

Η κ. Τότα, φεύγοντας στις 3 μ.μ. από το γραφείο, κοντοστάθηκε στην πόρτα και ρώτησε, όπως συνήθιζε να το κάνει, πάντα με ευγένεια και χαμόγελο, τους συνεργάτες της «παιδιά με θέλετε κάτι» και λέγοντας ένα... «καλό απόγευμα», έκλεισε την πόρτα.

Αγκαλιά με τη σορό

Ηδη, νωρίτερα, η τραγωδία για την οικογένειά της είχε ολοκληρωθεί στην τράπεζα «Μαρφίν» στη Σταδίου. Είχε προηγηθεί ο διάλογος της Αγγελικής με τον σύζυγό της, τον Χρήστο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τη στάση του στη κηδεία την Παρασκευή: όλη την ώρα κρατούσε αγκαλιά τη σορό της αγαπημένης του, στο ύψος της κοιλιάς, εκεί που κυοφορούνταν το μωρό τους.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου