Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Δηλώσεις-δηλητήριο της Ντόρας κατά Σαμαρά

«Δεν μπορεί να επενδύσω στη χρεοκοπία της χώρας για να αποκομίσω πολιτικό όφελος». Με αυτή τη φράση- δυναμίτη κατά του Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη του καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεση να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις για την προσωπική του ανέλιξη και τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, αναφέρει ότι η θέση «που τηρήθηκε είναι διπλά επιζήμια» και επισημαίνει: «Είπε όχι στο πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας και ταυτόχρονα έστειλε ένα πολύ αρνητικό μήνυμα στα δεκάδες αδελφά κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που πασχίζουν την ίδια ώρα να περάσουν το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας από τα δικά τους Κοινοβούλια. Επιπλέον, και αυτό είναι ακόμη χειρότερο, εμφάνισε διχασμένες τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας απέναντι στο ζήτημα».

«Η ΝΔ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ούτε ΚΚΕ ούτε ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Μπακογιάννη.

«Δεν έφυγα από το κόμμα, διαγράφτηκα», δηλώνει, αντιδρώντας όταν της καταλογίζεται διάθεση υπονόμευσης του προέδρου του κόμματος.

Παράλληλα, σημιώνει ότι η κίνησή της «δεν είχε διασπαστική λογική». «Το τι είπα και ζήτησα από οιονδήποτε με περιβάλλει ή με υποστηρίζει, λοιπόν, είναι για μένα εντελώς δευτερεύον. Αυτά είναι για τις μικροπολιτικές στήλες και δεν αφορούν κανέναν», αναφέρει.

Η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θεωρεί ότι η σοβούσα κρίση θα αλλάξει πολλά στην Ελλάδα και ότι οι κοινωνικές διεργασίες έχουν ξεπεράσει το πολιτικό προσωπικό.

Αρνείται κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου: «Οσο δε για τα περί συνεργασίας, ο κ. Παπανδρέου πήρε εντολή να κυβερνήσει. Και εγώ να ασκήσω αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση δημιουργική και όχι επί των ερειπίων».

Σε ερώτηση για την ίδρυση νέου κομματικού φορέα, η κ. Μπακογιάννη λέει χαρακτηριστικά: «Εχω επανειλημμένως δηλώσει ότι τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού θα πρέπει να καθορίζουν αποκλειστικά οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Ομως, σήμερα, τα πάντα βρίσκονται σε μεταβατική φάση. Ολοι έχουν φιλοδοξίες, αλλά οι φιλοδοξίες δεν έχουν νόημα αν περιορίζονται στην εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών ή είναι αντιδράσεις που γίνονται λόγω πικρίας. Υπάρχουν κοινωνικές διεργασίες που έχουν ξεπεράσει το πολιτικό προσωπικό. Οι πολίτες μάς αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή ως προς τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν ώστε να φτάσουμε εδώ. Γι' αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε πως μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει η Ελλάδα».

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου