Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Προβλήματα σε Ιταλία και Πορτογαλία λόγω τέφρας

Ο εφιάλτης της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία επέστρεψε. Οι ιταλικές Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τμήμα του εναέριου χώρου στη βόρεια Ιταλία, από τις 9:00 έως τις 15:00 ώρα Ελλάδος, καθώς εντοπίστηκε ηφαιστειακή τέφρα «ασύμβατη με τις παραμέτρους ασφαλείας που έχουν καθορίσει οι κατασκευαστές των κινητήρων των αεροσκαφών».

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργήσουν τα αεροδρόμια της Μαλπένσα, του Λινάτε και του Μιλάνου. Αντίθετα, δεν επηρεάζονται μέχρι στιγμής τα αεροδρόμια της Βενετίας, της Τεργέστης και του Ρίμινι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Enac.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Αλτέρο Ματεόλι δήλωσε ωστόσο ότι υπάρχει πιθανότητα ο εναέριος χώρος να ανοίξει νωρίτερα από το προκαθορισμένο.

Την ίδια ώρα, ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδας από και προς το αεροδρόμιο του Πόρτο στη βόρεια Πορτογαλία εξαιτίας του νέφους.

«Το αεροδρόμιο παραμένει ανοικτό αλλά ο έλεγχος της εναερίου κυκλοφορίας είναι αδύνατος εξαιτίας του νέφους», είπε αρμόδια πηγή.

Από χθες το βράδυ η εταιρεία των Αζορών SATA ανακοίνωσε την ακύρωση τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, όλων των πτήσεων από και προς το πορτογαλικό αρχιπέλαγος 1.500 χιλιόμετρα δυτικά της Λισαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου