Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Αμοιβή για τον εντοπισμό του Bakiyev... Άμοιβή και για τον εντοπισμό Καραμανλή-Σημίτη..

Το χρηματικό ποσό των 100 χιλιάδων δολαρίων προσφέρει η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν σε όποιον της παράσχει σημαντικές πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας, Kurmanbek Bakiyev, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αυτού του ποσού, αρκεί να σκεφτεί ότι στο Κιργιστάν ο μέσος μισθός ανέρχεται στα 85 δολάρια.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι τι σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν η κατά το δυνατόν ταχύτερη σύλληψη του Bakiyev, προκειμένου να προσέλθει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να δικαστεί.

Εκτός του Kurmanbek Bakiyev, ένταλμα σύλληψης έχει εκδώσει το Κιργιστάν και για τους αδελφούς και τους γιους του.

Η υπόθεση σε λίγο καιρό θα θυμίζει "Ελλάδα"... Προτέίνουμε, λοιπόν, στην Ελληνική Κυνέρνηση αντί να "παρακαλά" τους πρώην Πρωθυπουργούς να προσέλθουν , "καλή τη πίστει" και "αν επιθυμούν", σε εξεταστικές να καταθέσουν για τα αίσχη τους.. Να τους επικυρήξει η Κυβέρνηση για τη "βίαιη" προσαγωγή τους από το Λαό.. !

Η Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας

Από «ΑΑΑ» σε «ΑΑ+» υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, είναι αποτέλεσμα των αρνητικών προοπτικών ανάπτυξης που προκαλούνται από το υψηλό ιδιωτικό χρέος της χώρας.

Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Jerzy Buzek, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, τον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο, και τον πρόεδρο της Ν.Δ, Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Buzek θα μιλήσει επίσης σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και Οικονομικών της Βουλής.

Αγοράκι έπεσε στο φωταγωγό

Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ένας 11χρονος, ο οποίος έπεσε σε φωταγωγό βάθους 8 μέτρων, σε πολυκατοικία στην περιοχή της Νεάπολης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σοβαρό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι, όταν το παιδί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε σε ταράτσα οικοδομής, δίπλα στο σπίτι του.

Ο μικρός πάτησε πάνω σε γυάλινο προστατευτικό φωταγωγού, το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις ενόπλων σε τεμένη

Mε αίμα βάφτηκαν δύο τεμένη της επαρχίας Λαχώρη του Πακιστάν, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τουλάχιστον 70 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 78. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως δεκάδες πιστοί κρατούνται όμηροι.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα τεμένη των Αχμάντι, οι οποίοι θεωρούνται αιρετικοί από τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, με χειροβομβίδες και πυρά, λίγο μετά την προσευχή της Παρασκευής.

«Υπάρχουν ορισμένοι όμηροι και σχεδιάζουμε επίθεση», δήλωσε ο Χαϊντέρ Ασράφ, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στη συνοικία Γκάρχι Σάχου όπου βρίσκεται το ένα από τα δυο τζαμιά στο οποίο παραμένουν οι ένοπλοι.

Ο αριθμός των θυμάτων σε αυτό το τζαμί είναι μεγαλύτερος μιας και τρεις από τους επιτιθέμενους φορούσαν γιλέκα ζωσμένα με εκρηκτικά και ανατινάχθηκαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εισέλθουν στο τζαμί.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Λαχώρης, μιας και δύο ένοπλοι διαφεύγουν της σύλληψης.

Από υπουργός, κατηγορούμενος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Ο Τάσος Μαντέλης προσήλθε την Τετάρτη χαμογελαστός και ευδιάθετος στη Βουλή, ομολόγησε κυνικά στην Εξεταστική Επιτροπή ότι χρηματίστηκε από την Siemens και έφυγε σαν κύριος. Την Πέμπτη έχοντας βρεθεί αντιμέτωπος με το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, παρουσιάστηκε τελείως διαφορετικός και μίλησε λέγοντας ότι είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η πορεία του από το 1997 έως σήμερα....

"Ορφανό" το χτύπημα στην Ινδία

Διαψεύδει η οργάνωση της "Επιτροπής του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας" (PCPA), ότι ανέλαβε οποιαδήποτε ευθύνη για τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στην ανατολική Ινδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 71 ανθρώπους.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως άγνωστος ανέλαβε με τηλεφώνημά του στα γραφεία του πρακτορείου στην Καλκούτα, για λογαριασμό της "Επιτροπής του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας" (PCPA), την ευθύνη για τη δολιοφθορά στην αμαξοστοιχία εξπρές που συνδέει την Καλκούτα με τη Βομβάη.

"Δεν έχουμε καμιά ανάμιξη. Δεν είναι δική μας ενέργεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής, ο Ασίτ Μαχάτο, σύμφωνα με το PTI.

Ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας σημειώθηκε στη 01.30 (τοπική ώρα, 23.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στην περιφέρεια του Δυτικού Μιντναπόρ, περίπου 135 χλμ. δυτικά της Καλκούτας. Η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη κοιμισμένους επιβάτες.

Νοσοκομείο Δράμας.. Η αναίδεια στο Μεγαλείο της...

Στα Νοσοκομεία όλης της χώρας οι Έλληνες καταλήγουν εξ' ανάγκης και όχι γιατί τους αρέσει.. Έτσι, δεν πάνε εκεί για "καφέ" ή λένε "..τι έχουμε να κάνουμε τώρα ; 2 τη νύχτα ; ας πάω μια βόλτα στο Νοσοκομείο.. " !

Πέρα από όλα τα γνωστά προβλήματα του χώρου, διαφθορά, ασυδοσία, μίζες και φακελάκια, ο ασθενής, ειδικά στα "έκτακτα περιστατικά" , έχει να αντιμετωπίσει -μαζί με τον πόνο του- και την αναισθησία, την ξετσιπωσιά και την αναίδεια γιατρών και νοσηλευτών.. Ειδικά των ειδικευομένων.. !

Στο Νοσοκομείο Δράμας το ποτήρι ξεχείλισε.. Νεαροί γιατροί , ειδικευόμενοι, μιλούν αναιδέστατα στους ασθενείς, παρενοχλούν σεξουαλικά το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό μπροστά στα μάτια των ασθενών, δίχως ντροπή, δίχως τσίπα.. Κι αν μιλήσει ή διαμαρτυρηθεί κανείς τότε κλείνει ένα 8ωρο αναμονής στα ΤΕΠ.. Πιτσιρικάδες γιατροί, 27-28 χρονών, νομίζοντας ότι γίνανε Πρωθυπουργοί φέρονται με αισχρό και ανέντιμο τρόπο σε ηλικιωμένους και μεγαλύτερους τους..

Οι Διευθυντές των τμημάτων τα ίδια.. Αν, μάλιστα, έχεις την τύχη-ατυχία να "πέσεις" σε "Ελληνοπόντιο" γιατρό θα βιώσεις το ρατσισμό αντιστρόφως μέσα στην ίδια σου την πατρίδα ! Κι ενώ κι εγώ είμαι Πόντιος και συμπαθώ ιδιαιτέρως τους μετανάστες λόγω βιωμάτων, τρελαίνομαι με τέτοιους τύπους.. Ανεκδιήγητους..

Αν η νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας δεν φροντίσει σύντομα να κάνει κάτι με όλους αυτούς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που νομίζουν ότι "πιάσανε τον Πάπα απ' τα.." θα αρχίσει να ισχύει το ρητό... " ..όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος.." . Θα πέσει πολύ ξύλο σύντομα.. Και σίγουρα δε θα φταίνε οι ασθενείς..

Ελεύθεροι οι δύο ειδικοί φρουροί

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, θα αφεθούν στις 6 Ιουνίου οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, που κατηγορούνται για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας τους επέβαλε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την πόλη της Άμφισσας και εμφάνιση δύο φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Οι δύο κατηγορούμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του δικαστηρίου, καθώς είχαν ζητήσει να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

«Ξεσκονίζουν» όλα τα πόθεν έσχες Μαντέλη - Τσουκάτου

Απόκρυψη στοιχείων του Τάσου Μαντέλη από το πόθεν έσχες διαπιστώνει η Επιτροπή Οικονομικών των κομμάτων της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών και ζητά την άρση του τραπεζικού, χρηματιστηριακού και φορολογικού απορρήτου του πρώην υπουργού Μεταφορών και των οικείων του, με σκοπό να προβεί η επιτροπή της Βουλής σε ενδελεχή έλεγχο όλων των δηλώσεων περιουσιακής του κατάστασης από τότε που μπήκε στην πολιτική.

Επιπλέον η Επιτροπή αποφάσισε να γίνει έλεγχος των δηλώσεων πόθεν έσχες και του πρώην βουλευτή Θεόδωρου Τσουκάτου, παρ' ότι δεν έχει κληθεί ακόμη από την εξεταστική, υπενθυμίζοντας ότι στις 16 Ιουλίου του 2008 είχε αποφασισθεί να κρατηθεί ανοιχτός ο έλεγχος των δηλώσεων του κ. Μαντέλη, αλλά και του κ. Τσουκάτου με το αιτιολογικό ότι διενεργείται δικαστική έρευνα.

Τέλος, η επιτροπή αποφάσισε να αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών όλα τα έγγραφα, προκειμένου αυτός να ενεργήσει κατά το νόμο, αλλά και στο γενικό επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με το νόμο, εάν αποδειχθεί ότι οι κύριοι Μαντέλης και Τσουκάτος έχουν αποκρύψει ποσά έως 300.000 αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 2 ετών, ενώ για μεγαλύτερα ποσά προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Τη δέσμευση λογαριασμού του κ. Μαντέλη σε ελληνική τράπεζα αποφάσισε νωρίτερα η Επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Προς το παρόν δεν απαιτείται έκδοση εντάλματος σύλληψης του κ. Μαντέλη, όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές καθώς κρίνουν ότι διασφαλίζεται η παρουσία του στη χώρα με την απαγόρευση εξόδου.

Να καταθέσει ο Σημίτης...