Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Απ' το Νοσοκομείο Δράμας δεν τον δέχτηκαν, τον έδιωξαν και πέθανε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" , Δευτέρα 13.09.2010
 
Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ

Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν από πιο αγαπητούς ανθρώπους στη Δράμα, και τις προάλλες μάθαμε ότι πέθανε.

Ενας άνθρωπος απλός, οικοδόμος στο επάγγελμα, πάντα με το χαμόγελο. Είχε καρκίνο και το πάλευε. Πάλευε μαζί με τον γιο του να πάρει σύνταξη από το ΙΚΑ. Ενα ΙΚΑ που πριν από δύο χρόνια τον είχε βγάλει νεκρό με έγγραφό του. 

Την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις τρεις το μεσημέρι ο γιος του τον πάει στο νοσοκομείο της Δράμας με αιμόπτυση και υψηλό πυρετό αλλά και πόνους στον αριστερό πνεύμονα, κάτω από την καρδιά. 

Ο ειδικευόμενος γιατρός του Τμήματος Εκτάκτων καταλαβαίνοντας την κατάσταση έκανε όλη τη διαδικασία για εισαγωγή στο νοσοκομείο. Αλλά η ατυχία παραμόνευε εκεί. Ο Α' επιμελητής της Κλινικής που εφημέρευε πήγε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες της οικογένειας, για δέκα λεπτά, έγραψε μια αντιβίωση και τον... έδιωξε. Με τη χαρακτηριστική φράση: «Οταν γεμίσει ένα κυπελάκι αίμα τότε να μου τον φέρετε... Η αιμόπτυση είναι φυσιολογική, σύμπτωμα της ασθένειας». 

Λίγες ώρες αργότερα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε εκπνεύσει στο σπίτι του... Δεν ξέρω αν μένοντας στο νοσοκομείο θα σωζόταν- δεν είμαι γιατρός. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο ειδικευόμενος είχε έτοιμα τα χαρτιά εισαγωγής και ο επιμελητής τον έδιωξε. Με τον γιο του μαζί πήγαμε στον διοικητή του νοσοκομείου με την καταγγελία. Περιμένουμε αποτελέσματα, για την έστω και μετά θάνατον δικαίωσή του. Να ευχηθώ ο νέος υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Δράμας να παρέμβει; Να ευχηθώ ο γείτονας από την Καβάλα επίσης υφυπουργός Υγείας και γιατρός Μιχάλης Τιμοσίδης να παρέμβει; Δεν ξέρω. 

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ