Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο κ. Παπανδρέου ή ψεύδεται ή μας δουλεύει ψιλό γαζί....

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα "Το Πρώτο Θέμα" ήταν "κατηγορηματικός" σε όλα... Τόσο "κατηγορηματικός" που όταν ένας πρωθυπουργός μας διαβεβαιώνει για κάτι, εμείς είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα συμβεί το αντίθετο !

Μας διαβεβαίωσε, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου ότι η χώρα δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να πάει σε Αναδιάρθρωση του Χρέους της ενώ, την ίδια ώρα, ο κ. Πάγκαλος κάνοντας το "λαγό" της Κυβέρνησης μας προετοιμάζει για το ενδεχόμενο αυτό.. . Από την άλλη, όλοι οι σοβαροί και έγκριτοι ξένοι οίκοι αξιολόγησης και οι ξένες τράπεζες μιλούν με βεβαιότητα για το ενδεχόμενο αυτό. Μάλιστα, η Χρεοκοπία της Ελλάδας λαμβάνει πιθανότητα 71% αντί 51% της Ιρλανδίας.

Μας διαβεβαίωσε, πάλι, ο πρωθυπουργός ότι δεν πρόκειται να πάει σε εκλογές όσο ο Ελληνικός Λαός και η Κοινωνία στηρίζει τις Κυβερνητικές του επιλογές.. Στον αντίποδα, έχει προταθεί από οκταμήνου η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, ευθέως από τον Πρόεδρο Ομπάμα, στον κ. Παπανδρέου.. Υπάρχει κανένας νοήμον άνθρωπος που μπορεί να πιστέψει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει το σθένος να αρνηθεί το Ύπατο αυτό αξίωμα χάριν της πατρίδας ; (...Με τέτοια ζόρια ;) .

Απέκλεισε δε τις πρόωρες εκλογές με τέτοια βεβαιότητα, που είναι πάσης αμφιβολίας σίγουρο ότι αυτές θα διεξαχθούν εντός του 18μήνου (ήτοι μέχρι τον Απρίλιο 2011) με λίστα.. Αυτό είναι και το "σκεπτικό" Σαμαρά σήμερα που, αν μη τι άλλο, είναι βάσιμο αφού ο πρωθυπουργός θα θελήσει να κληροδοτήσει ένα κόμμα με βουλευτές-Ταλιμπάν στον πολιτικό του απόγονο.

Αν και είναι απολύτως κατανοητό ότι ένας πρωθυπουργός δε μπορεί να λέει την ... "αλήθεια" , λίγη από δαύτη κ. Πρόεδρε σε τούτο το βασανισμένο λαό δεν θα έβλαπτε... (Ο Απρίλιος είναι κοντά...)  

Το γνωρίζαμε αλλά...δεν το λέμε.... !

Υπάρχουν πολλά πράγματα που γνωρίζαμε για τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μα, δεν τα λέμε...

"Δεν τα λέμε" επειδή, δεν λέγονται... Δε λέγονται "τέτοια πράγματα" στα επίσημα διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα ΜΜΕ της χώρας...  Λέγονται, όμως, άνετα στα blogs...

Όπως, για νεοεκλεγέντα δήμαρχο-επιχειρηματία που για να εκλεγεί χρημάτισε πολύ κόσμο με άφθονο χρήμα.. περίπου 300.000 ευρώ αλλά, δεν το λέμε..

Όπως, για τις υπόγειες στηρίξεις από επίσημους συνδυασμούς από το δήμο στους αντιπάλους στην περιφέρεια και αντιστρόφως αλλά, δεν το λέμε... Το πράγμα μιλά μόνο του για τους γνωρίζοντες τη Στατιστική Επιστήμη...

Όπως, για το μπάχαλο που έγινε από την πρώτη Κυριακή στην Περιφέρεια ΑΜΘ με τη μειονοτική υποψηφία που άρον-άρον το Προξενείο την πήρε από εκεί και την κατέβασε για το δήμο, με μελλοντικούς απόκρυφους σκοπούς αλλά, δεν το λέμε...

Όπως, για τη μεγάλη "ανατροπή" που έγινε στο αποτέλεσμα της Ξάνθης στην Περιφέρεια τη δεύτερη Κυριακή όπου μειονοτικός π. βουλευτής έφερε "τούμπα" το αποτέλεσμα, με μέσα αδιευκρίνιστα και αυτονόητα αλλά, δεν το λέμε...

Τελικά, πάλι, δεν Είπαμε τίποτα σοβαρό σήμερα... Όπως, άλλωστε, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πολιτικούς και την πολιτική σε αυτή τη χώρα..

Αστεία πράγματα αλλά, δεν το λέμε... .