Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ, ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ .

Σχέδιο διάσωσης της Ελληνικής Οικονομίας ετοιμάζουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στο Ecofin στις Βρυξέλλες. Το σχέδιο βρίσκεται υπό κατάρτιση, όπως ισχυρίζεται η γαλλική "Le Monde" και ο αγγλικός "The Guardian". Στην κατάρτιση του σχεδίου συμμετέχει και η Γερμανική Κυβέρνηση, κάτι που όμως αρνείται το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας και η Κυβέρνηση. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός αποθεματικού ύψους 22 με 30 δις ευρώ, το οποίο θα λειτουργήσει σα "μαξιλάρι" σε περίπτωση που, τις αμέσως επόμενες ημέρες, το Ελληνικό Δημόσιο "βγεί" να δανειστεί στις αγορές και δεν βρεί αγοραστές ή πληρώνει υψηλά επιτόκια.

Λάτσης και Νιάρχος εκπροσωπούν την Ελλάδα στη λίστα του Forbes !


Δύο Έλληνες «κροίσοι» συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Πρόκειται για τον επιχειρηματία Σπύρο Λάτση, που κατάφερε να βελτιώσει την κατάταξή του, «σκαρφαλώνοντας» στην 114η θέση, έναντι της 149ης στη λίστα του 2009. Η περιουσία του κ. Λάτση και της οικογένειάς του αυξήθηκε φέτος στα 5,3 δισ. δολάρια, έναντι περιουσίας 3,8 δισ. δολαρίων της περσινής χρονιάς. Στη φετινή λίστα υπάρχει και μία νέα είσοδος, του εφοπλιστή Φίλιπου Νιάρχου, που καταλαμβάνει την 488η θέση, με περιουσία δύο δισ. δολαρίων.

Εμείς το είχαμε πει.. "Αλκαίος στη Γιουροβίζιον" !

Το «Όπα» του Αλκαίου στη Γιουροβίζιον .. !

Τελικά, εχθές το βράδυ, επιλέχθηκε το «Όπα» του Αλκαίου για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision. Εμείς, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, απροκάλυπτα, στηρίξαμε την υποψηφιότητα Αλκαίου για ένα και μόνο λόγο.. τη συμμετοχή της Ποντιακής λύρας και του Λάζου Ιωαννίδη. Έτσι, είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που η προτίμησή μας επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Ο Γιώργος κι ο Λάζος Ιωαννίδης είναι δύο αδέρφια πασίγνωστα στο χώρο του ποντιακού στερεώματος. Ο Γιώργος είναι καθιερωμένος επαγγελματίας τραγουδιστής, εμφανίζεται στην Αθήνα και συνοδεύεται από τον εξαιρετικό λυράρη αδερφό του.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Γιώργο Αλκαίο και τον Λάζο Ιωαννίδη. (Αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι τα κονδύλια για διαφήμιση στο εξωτερικό και υποστήριξη της αποστολής θα είναι κατά πολύ περιορισμένα από άλλες χρονιές, λόγω οικονομικής στενότητας...!) .

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ; Πάει περίπατο η "Δημόσια Διαβούλευση" και τ' άλλα "όμορφα" δήθεν !

Όπως όλα δείχνουν ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται στη διαγραφή του Χ. Παπουτσή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Αιτία η σφοδρή κριτική του τελευταίου στα μέτρα της Κυβέρνησης και η "επίθεση" στον υφυπουργό οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη. "Το ποτήρι ξεχείλισε;" ! Όμως, ας δούμε λίγο, τι εκφράζει ο κ. Παπουτσής σήμερα, με την κριτική του αυτή στην κυβέρνηση.. Ο βουλευτής, και τυπικά ο "εκπρόσωπος" του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, αναμφίβολα εκφράζει τούτη την ώρα τις ανησυχίες του κόσμου, αλλά και τα διλήμματα του "πατριωτικού" - "λαϊκού" ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά, της 3ης Μαρτίου, "είναι έξω από την ιδεολογία του Κινήματος!". Τι πιο φυσικό, λοιπόν, να ασκηθεί κριτική, πανταχόθεν, σε τούτη την εξέλιξη! Θέλει ο Έλληνας Πρωθυπουργός μια "ισχυρή" Κυβέρνηση με βουλευτές "χειροκροτητές" ή επιθυμεί, ακόμα και, τον "δημόσιο" διάλογο για αντιπροτάσεις που ενδεχομένως θα βοηθήσουν τη χώρα ; Είναι, πλέον του βέβαιου, ειδικά για όσους γνωρίζουν οικονομικά, ότι αν αυτά τα μέτρα δε συνοδευτούν από "ανάπτυξη" η χώρα θα βουλιάξει. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, βρισκόμαστε σε "Ύφεση" 2% (ΤΤΕ) !

Έτσι, κατά τα πρότυπα της "Δημόσιας Διαβούλευσης" για όλα και για τα πάντα , ακόμα κι ένας Πρωθυπουργός, ειδικά αυτός (!), δεν έχει το δικαίωμα να " φιμώνει" την καλόπιστη κριτική για "αντίμετρα" που θα βοηθήσουν την Ελλάδα.

Ο Επικεφαλής Εξορκιστής της Καθολικής Εκκλησίας στην La Repubblica .

Ο πατήρ Γαβριήλ Amorth (85), εξορκιστής στην Επισκοπή της Ρώμης και επικεφαλής των Εξορκιστών. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 70.000 εξορκισμούς ! Ο ιερέας προειδοποιεί στην La Repubblica : "..ο διάβολος ζει μέσα στο Βατικανό ! ". Κι ο Amorth συνέχισε, "...υπάρχουν ορδές Καρδιναλίων οι οποίοι δεν πιστεύουν στο Θεό και πράττουν τα έργα του διαβόλου, όπως οι σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά, που αναμφίβολα, είναι έργο του..!" . Ο Επικεφαλής Εξορκιστής, μάλιστα, αναφέρει κι ένα περιστατικό του Πάπα Βενέδικτου XVI (82) τα Χριστούγεννα : "..ο πάπας αγωνίστηκε με τον διάβολο κι ο Σατανάς τον έριξε στο έδαφος!" .

Σώθηκε παιδί από ελεύθερη πτώση από τον τρίτο όροφο !

Γερμανία. Ο Oliver, ένα αγοράκι 20 μηνών, έπεσε από τον τρίτο όροφο στο υπόγειο και επέζησε ! Οι γιατροί μιλούν για θαύμα, το οποίο ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί γεννήθηκε Παρασκευή και 13 ! Ο μικρός βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση όταν τα κάγκελα του μπαλκονιού υποχώρησαν. Το παιδί γλίτωσε με λίγα κατάγματα και μώλωπες ενώ, οι γονείς του επιρρίπτουν ευθύνες στη διαχείριση της πολυκατοικίας . "..Είχαμε ζητήσει πολλές φορές να αντικατασταθούν τα κάγκελα στα μπαλκόνια διότι ήταν παλιά και επίφοβα.. !" .

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ..

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής, όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, προχθές τα ξημερώματα στη Δάφνη.
Οι έρευνες στρέφονται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και οργάνωση, δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος ανήκει στην αποκαλούμενη «νέα γενιά τρομοκρατών» στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα με δημόσια παρουσία στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αρχές για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Ο Λάμπρος Φούντας ήταν βιολόγος, εργαζόταν σε μεγάλο διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας και οι γονείς του είναι επίσης γιατροί.
Χτες, βγήκαν από την εγκληματολογική υπηρεσία τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στο όπλο και τους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της συμπλοκής. Όπως ανακοινώθηκε, το περίστροφο «Ζάσταβα», που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό, έφερε δύο πυροδοτημένους κάλυκες και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 0,38 σπέσιαλ, και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. για πληροφορίες σχετικές με τον 35χρονο
Νέες και πιο πρόσφατες φωτογραφίες του 35χρονου Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός, προχθές τα ξημερώματα στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη, έδωσε πριν από λίγη ώρα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την παράκληση προς τους πολίτες όποιος γνωρίζει οτιδήποτε στοιχείο να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, 1014, 1964 και 170.
Στην ανακοίνωση του Αρχηγείου επισημαίνεται ότι, εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Σκοπός αυτής της έκκλησης είναι να συγκεντρωθούν πληροφορίες και στοιχεία, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε κάποια γιάφκα, ή σε άτομα με τα οποία είχε επαφές ο 35χρονος και δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής η αστυνομία.
(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πρόβλημα Ασφαλείας στη Ν.Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο! Θέλει να πάρει τη δουλειά η Siemens ;

Σε ξένα μέσα ενημέρωσης (Γερμανικά, Αγγλικά) άρχισε να αμφισβητείται η ικανότητα της Ν. Αφρικής να παράσχει μια ασφαλή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου . Εκτενή αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να πατάξει την τρομοκρατία στη χώρα και να ελέγξει τα σώματα ασφαλείας που, πολλές φορές λόγω και της διαφθοράς, αποτελούν μέρος του προβλήματος. Μάλιστα, η FIFA ανακοίνωσε ότι αναμένει μείωση του προβλεπόμενου αριθμού των εξωτερικών επισκεπτών στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ, αρχικά είχε προβλεφθεί ότι 450.000 άνθρωποι θα έφταναν στη χώρα για τη διοργάνωση.

Διαβάσαμε εξολοκλήρου όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και ως ένα βαθμό συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των ξένων μέσων.. Ωστόσο, επειδή, στο παρελθόν ζήσαμε και εδώ στην Ελλάδα παρόμοιες καταστάσεις με τους Ολυμπιακούς αγώνες και το περίφημο "C4I", πολύ φοβούμαστε ότι μάλλον πρόκειται για το ίδιο "παιχνίδι" ! Θέλουν, δηλαδή, η Siemens και οι αμερικανικές εταιρείες να φορτώσουν στη Ν. Αφρική ένα ακόμα άχρηστο σύστημα ασφαλείας, έναντι αδράς αμοιβής και πολλών μιζών..!

Έτσι, νομίζω, έβρισε η Ψηλή τον π. Πρωθυπουργό... "Αμαρτίαι Γονέων Παιδεύουσι Τέκνα ;" !

Είναι καιρός, νομίζω, εκεί στην Αραβαντινού να κάμουν τον απολογισμό τους για την εκλογική ήττα της υποψηφίας Προέδρου του κόμματος.. Δεν είναι μόνον η "μη στήριξη" που της παρείχε (ή "η στήριξη που δεν της παρείχε" ;) ο πρώην Πρωθυπουργός.. Αυτό, σαν "παλιά" πολιτικός η Ψηλή και υπό τις συμβουλές του, ακόμα παλαιότερου "καραβανά" πατέρα της, έπρεπε να το γνωρίζει εκ των προτέρων.. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να την στήριζε ο Καραμανλής ; Θα έτριζαν τα κόκαλα των δικών του ! Έτσι, έχω μια υποψία ότι, το "καντήλιασμα" που άκουσε ο π. Πρωθυπουργός δεν ήταν για την "υποστήριξη", ήταν η αφορμή.. Νομίζω, η Ψηλή ήθελε από καιρό να "γ..σταυρίσει" τον πολιτικό της προϊστάμενο έτσι, για να το ευχαριστηθεί η ψυχή της !
Δεν είμαι, βέβαια, απόλυτα σίγουρος, αλλά νομίζω ότι στην περίπτωσή της ταιριάζει το αρχαίο ρητό "αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα.." !

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .

Στη Γερμανία σε αυτοκινητόδρομο της Βάδης - Βυρτεμβέργης, στη Στουτγάρδη, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες τραυματίστηκαν σοβαρά όταν σημειώθηκε σοβαρή καραμπόλα. Το χιόνι, που κατέκλυσε τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, πάγωσε με αποτέλεσμα η οδήγηση στους δρόμους να γίνεται επικίνδυνη. Συνολικά 14 οχήματα υπέστησαν ζημιές αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου.

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 του Augsburg σημειώθηκε η μεγαλύτερη μαζική σύγκρουση με 35 φορτηγά και 171 οχήματα να έχουν συντριβή σε καραμπόλα όταν τα φρένα δεν έπιαναν λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος . Εξήντα άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς κανείς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες .

Προχθές, μάλιστα, σχολιάσαμε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι οι "περικοπές" και η λιτότητα στη Γερμανία, όπου έχουν βάλει τη χώρα εδώ και μια δεκαετία περίπου οι πολιτικοί, άγγιξαν και το "καθάρισμα" των δρόμων αφού, ο τόνος αλατιού εκτινάχθηκε στα 350 από 35 ευρώ, με αποτέλεσμα να αρνείται η κυβέρνηση να δαπανήσει ποσά για το καθάρισμα των αυτοκινητοδρόμων .