Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ Η ΜΕΡΚΕΛ !


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο, με στήριξη μεν από γερμανικής πλευράς «ηθικής και πολιτικής» όχι όμως και οικονομικής.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις από Γερμανικής πλευράς -δια στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας- ότι δεν θα δοθεί ούτε σεντ στην Ελλάδα, αλλά και του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε «ότι δεν θέλουμε ούτε ένα cent».

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, η κα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Γερμανία θα δημιουργήσουν από κοινού μια επιτροπή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: Ελλάδα και Γερμανία θα δουλέψουν στενά στα θέματα του περιβάλλοντος, του κλίματος, της ενέργειας, στο θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία και κανένα άλλο μέλος της Ευρωζώνης, ενώ επανέλαβε ότι: "Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια".

Στις δηλώσεις της η Μέρκελ χαρακτήρισε θετικά τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση, και την εστίασή τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χαιρέτισε και το γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως οι Έλληνες θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα τους.

Αναφερόμενη στις εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ η Μέρκελ τόνισε: “Φυσικά η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος της Ευρωζώνης, δεν θα αλλάξει κάτι επ’ αυτού".

Στη συνέχεια η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως η σταθερότητα του ευρώ πρέπει να προστατευτεί σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει δράση κατά της κερδοσκοπίας. Η Μέρκελ τόνισε πως η αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα κατευνάσει τις αγορές ενώ αναφερόμενη στην πώληση του δεκαετούς ομολόγου σημείωσε πως έδειξε την ύπαρξη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Δεν πουλάμε νησιά

“Από τη μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός ερωτηθείς από Γερμανό δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών με στόχο τη μείωση του ελλείμματος απάντησε ότι «υπάρχουν πιο αποδοτικοί τρόποι από την πώληση των ελληνικών νησιών. Εχουμε προσπαθήσει να διασφαλίσουμε ότι τα νησιά μας είναι ελληνικά. Η πώλησή τους είναι εκτός συζήτησης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "θα ήθελα να μεταφέρω κι ένα μήνυμα στο γερμανικό λαό, ότι δεν προσπαθούμε να μεταφέρουμε το πρόβλημά μας αλλού. Χρειαζόμαστε ηθική και πολιτική στήριξη και αυτή πήραμε σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση".

Νέος Σεισμός 6,5 ρίχτερ, πριν από λίγο, στη Σουμάτρα αυτή τη φορά.

(CNN) - Ισχυρός σεισμός με μέγεθος 6,5 έπληξε την Παρασκευή το βράδυ το νοτιοδυτικό ωκεανό της Σουμάτρα στην Ινδονησία. Ο σεισμός, που συνέβη λίγο μετά τις 11 μ.μ., το επίκεντρο ήταν περίπου 100 μίλια (165 χιλιόμετρα) δυτικά της Bengkulu της Σουμάτρα, και 215 μίλια (345 χλμ.) νότια της Padang, είπε το αμερικανικό USGS.
Το επίκεντρο είχε εστιακό βάθος 13,7 μίλια (22 χιλιόμετρα).
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς .
Το Pacific Tsunami Warning Center δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι μετά το σεισμό, αλλά είπε ότι υπήρχε μια «πολύ μικρή πιθανότητα τοπικών τσουνάμι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ακτές" που δεν απέχουν τα 62 μίλια (100 χιλιόμετρα) από το επίκεντρο του σεισμού. "Οι αρχές στην περιοχή κοντά στο επίκεντρο θα πρέπει να γνωρίζουν τη δυνατότητα αυτή", ανέφερε.

ΕΞΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΤΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΑΝΕΤΡΑΠΗ .

Έξι νεκρούς ανέσυραν τα συνεργεία των αρχών από λεωφορείο το οποίο ανετράπη σε αυτοκινητόδρομο της Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 5:27 π. μ. ώρα Αμερικής. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και στράφηκε προς τα αριστερά, στη συνέχεια, προς τα δεξιά και εκτός δρόμου. Αρκετά άτομα εκτινάχθηκαν εκτός του οχήματος. Δύο άντρες και τέσσερις γυναίκες είναι νεκροί ενώ, δεκαπέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματίες, μεταξύ αυτών και δύο δεκάχρονα παιδιά. Ο οδηγός επέζησε του δυστυχήματος και συνεργάζεται με τις αρχές.

" Πρέπει να ξαναμοιράσουμε την πίτα ", λέει ο Πρωθυπουργός της Κίνας.

Στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Κίνας ο Κινέζος Πρωθυπουργός Wen Jiabao έστειλε το μήνυμα της αναδιανομής του πλούτου σε όλο και περισσότερους Κινέζους. " Θα κάνουμε το κέικ μεγαλύτερο.." , δήλωσε στη Μεγάλη αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα αγαθά το 1,3 δις Κινέζοι. Σήμερα, οι Κινέζοι καταναλώνουν όλο και περισσότερα με το δείκτη κατανάλωσης να έχει ανοδικούς ρυθμούς.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Κινεζικού πληθυσμού είναι πτωχοί, ειδικά στις αγροτικές περιοχές. Αυτό θέλει να αλλάξει ο Κινέζος Πρωθυπουργός δίνοντας περισσότερα χρήματα στον αγροτικό πληθυσμό. Η Κίνα φέτος έθεσε στόχο ανάπτυξη 8 % , το οποίο είναι ελαφρώς μικρότερο από το προηγούμενο έτος. Στη Γερμανία φέτος το έλλειμμα αναμένεται να αγγίξει το 5 %, στην Αμερική το 10% έναντι μόλις 2,2 % που θα έχει η Κίνα. Οι κοινωνικές δαπάνες φέτος στη χώρα αυξάνονται κατά 8,8 % και ανέρχονται στα 87 δις ευρώ, για τη γεωργία δαπανώνται 10 δις ευρώ και το περιβάλλον 15,2 δις ευρώ. Αντίθετα οι στρατιωτικές δαπάνες της χώρας φέτος θα ανέλθουν στα 55,9 δις ευρώ και είναι η χαμηλότερη δαπάνη για το Στρατό τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

" Οι Έλληνες είναι θυμωμένοι με τη Γερμανία " , αναφέρει η Bild !

"..Η πρόταση για την πώληση ακατοίκητων νησιών, για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και το χρέος, έχει προξενήσει διάχυτη οργή.." , αναφέρει η εφημερίδα.

Ο Floyd Landis, επικεφαλής της ομάδας των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να στηρίζει την προοπτική πωλήσεως ελληνικών νησιών υπό προϋποθέσεις.

".. Περιφρόνηση και χλευασμό από τη Γερμανία, δεν θέλουν να αφήσουν την υπερηφάνεια τους οι Έλληνες, αλλά σας παρακαλώ! " Jetzt schlagen sie zurück!" (Τώρα αγωνίζονται πίσω!). Αυτό αναφέρει η εφημερίδα θέλοντας να καταδείξει τον ξεσηκωμό των Ελλήνων εναντίον των νέων σκληρών μέτρων.

Σε μια έρευνα, μάλιστα, στο δρόμο από το ZDF (κρατικό κανάλι) Έλληνας ερωτηθείς ανέφερε καλοπροαίρετα ότι : "..η Γερμανία το προκάλεσε μόνη της, τώρα πουλήστε την Πύλη του Βραδενμβούργου !" .

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου αναφέρει ότι : "..όλα αυτά είναι ανοησίες ! Και η Γερμανία έχει υψηλά χρέη - φέτος υπολογίζεται έλλειμμα 81 δις - " .

Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της πιθανότητας της μεσοπρόθεσμης "πτώχευσης", η εφημερίδα αναφέρει ότι, η Ελλάδα πήρε λίγο "αέρα" πουλώντας σήμερα ομόλογο 5 δις ευρώ.

TΑΡΑΧΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .

Ταραχές σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα σε διαδηλώσεις. Πάνω από δέκα χιλιάδες κόσμου διαδήλωνε σήμερα από το πρωί, και έξω από τη Βουλή, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Ενόψει και της συναντήσεως του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, τα Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι διαδηλωτές πετούσαν πέτρες και συνεπλάκησαν με την αστυνομία. Πολλά καταστήματα καταστράφηκαν ενώ, οι διαδηλωτές κινήθηκαν και εναντίον τραπεζών. Από τις διαδηλώσεις τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνθρωπος.

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "SUPER IDOL" ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ X-FACTOR !



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

Τι γίνεται με το Super Idol ; Οι παραγωγοί στην αρχή δεν βρίσκανε κόσμο να συμμετάσχει στο σόου. Έτσι, βρήκαν τις λίστες των συμμετεχόντων στο τελευταίο X-Factor και έπαιρναν έναν-έναν τηλέφωνο τους απορριφθέντες για να συμμετάσχουν στο νέο τηλεπαιχνίδι του Alpha. Ο κόσμος που έχει βαρεθεί τα τηλεοπτικά αυτά παιχνίδια και εν μέσω ισχυρής οικονομικής κρίσης δύσκολα εναποθέτει τις ελπίδες του πια στα ριάλιτυ σόου.

Μάλιστα, είναι τόση η «ανέχεια» σε συμμετοχή κόσμου που όπως λέγεται στα γυρίσματα πάσχουν ακόμα και από ζωντανό κοινό με αποτέλεσμα να αλλάζουν διαρκώς θέσεις στο πλατό τους υπάρχοντες παριστάμενους. Τις πληροφορίες μας μετέφερε παίκτης που συμμετέχει στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, τέθηκε σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ .

Νέο εμβόλιο για την καταπολέμηση του καρκίνου του εγκεφάλου πιστεύουν ότι ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες. Η δράση του εμβολίου δεν είναι προληπτική, αλλά εφαρμόζει την "επιθετική" πολιτική καταπολέμησης της νόσου. Το νέο εμβόλιο παράγεται από την Pfizer και ονομάζεται Cdx-110. Η χρήση του δίνει νέες ελπίδες στους ασθενείς και τους πάσχοντες καθώς ο καρκίνος του εγκεφάλου είναι "ασυμπτωματικός" ουσιαστικά και πολύ ύπουλος.

Το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας" γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο τη χώρα !

Με αφορμή τη σύσταση του Ταμείου Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, μια "ιδέα" του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, με Προεδρεύοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Bild δημοσιεύει ρεπορτάζ όπου αναφέρει ότι "..οι Έλληνες ζητούν δωρεές.." .

Αν και η "ιδέα" αυτή μπορεί να φανεί ελπιδοφόρα για την Ελληνική Οικονομία, δηλώνοντας τη συστράτευση του Ελληνικού Λαού στην προσπάθεια "σωτηρίας" της Ελλάδας, προς το παρόν έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Σήμερα, με την "κίνηση" αυτή του Προέδρου της Βουλής η χώρα εμφανίζεται, ακόμα περισσότερο, ως "επαίτης" και "ζητιάνος" στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων μας. Η σύσταση ενός τέτοιου ταμείου θα δικαιολογείτο απόλυτα αν η Ελλάδα είχε πληγεί από έναν ισχυρό σεισμό ή μια τρομαχτική φυσική καταστροφή.. Ακόμα χειρότερα, όταν τα νέα μέτρα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε προχθές η κυβέρνηση φαίνεται να μη συγκεντρώνουν την πολυπόθητη συστράτευση του Ελληνικού λαού και η χώρα έχει ήδη μπει σε ένα νέο σκληρό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων και αγώνων.

Η "φαεινή ιδέα" της τοποθετήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επικεφαλή του Ταμείου αυτού, μειώνει το θεσμό του Πρώτου της χώρας Πολίτη και δημιουργεί την εντύπωση, στο εξωτερικό και εσωτερικό, ότι σε όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα του Ελληνικού Κράτους η προχειρότητα και η νοοτροπία της "επαιτείας" επικρατεί. Συνεπώς, ήταν τραγικό πολιτικό λάθος η σύσταση του Ταμείου από τον Πρόεδρο της Βουλής και υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το λογικό θα ήταν η σύσταση αυτή να γίνει, (επιδιωχθεί), από απλούς Έλληνες πολίτες, επιχειρηματίες και ακόμα καλύτερα, ει δυνατόν, από ξένους φιλέλληνες στο εξωτερικό. Για μια ακόμη φορά ο πολιτικός κόσμος αποδεικνύει τη μικρότητά του απέναντι στις περιστάσεις...

" ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ! ", λένε οι Έλληνες σήμερα στη Bild Zeitung .

Επανέρχεται σήμερα η, προκλητική και "λαϊκίστικη" γερμανική εφημερίδα, Bild Zeitung ενόψει της συναντήσεως του Έλληνα Πρωθυπουργού, το απόγευμα, με τη Γερμανίδα Καγελάριο Μέρκελ.

Η εφημερίδα τονίζει ότι ο Πρωθυπουργός έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι "..δεν ζητάμε ούτε ένα ευρώ από τους Γερμανούς φορολογούμενους, θέλουμε πολιτική στήριξη.." ! Ωστόσο, εχθές το βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε "εμπιστευτικές" συζητήσεις με τους Γερμανούς Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα και τη σημερινή της συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Το προκλητικό της ιστορίας για την εφημερίδα είναι ότι, ενώ μια μέρα πριν προκάλεσε το δημόσιο αίσθημα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων προτρέποντάς τους ειρωνικά να πουλήσουν την Ακρόπολη για να ξεχρεώσουν, σήμερα απευθύνει "ανοιχτή - επιστολή" προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κάνοντάς του μαθήματα πολιτικής και οικονομίας. Σε άλλο, όμως, σημείο της, η Bild, δημοσιεύει συνεντεύξεις από απλούς Έλληνες πολίτες οι οποίοι ομαδόν λένε στους Γερμανούς : "..οι Γερμανοί να μας αφήσετε ήσυχους ! ".

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ DVD . 2 Εκ. μέχρι στιγμής οι εισπράξεις..

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση για ακόμα μια φορά, παραβιάζοντας προσωπικές μου στιγμές, να έχω σοκαριστεί» είπε χαρακτηριστικά, έτοιμη να βάλει τα κλάματα. «Πήγα μόνη μου στις 5.00 τα χαράματα στην Ομόνοια να πάρω το dvd», αποκαλύπτει χαρακτηριστικά και κάνει λόγο για «προσωπική στιγμή που κάποιος την έβγαλε στα περίπτερα».

Ωστόσο, το μοντέλο επισημαίνει ότι δεν κατάφερε να δει το περιεχόμενο του dvd από την... ντροπή του. «Δεν κάνω κάτι παραπάνω από αυτό που κάνει όλος ο κόσμος», υποστηρίζει ακόμα η Τζούλια Αλεξανδράτου. Παραδέχεται βέβαια ότι γνώριζε την ύπαρξη της κάμερας, επισημαίνει ωστόσο ότι το υλικό βγήκε στην δημοσιότητα εν αγνοία της και τονίζει για την εταιρεία παραγωγής της πορνοταινίας: «Οι άνθρωποι αυτοί παραβίασαν την προσωπική μου στιγμή και εγώ αυτήν την στιγμή ντρέπομαι και είμαι σοκαρισμένη από αυτό που έχει συμβεί».

Ακόμα η Τζούλια Αλεξανδράτου επισήμανε ότι «έχει πληγωθεί ανεπανόρθωτα η τιμή και η υπόληψή μου», για αυτό και έχει ήδη δώσει εντολή στον δικηγόρο της να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρχικά για να σταματήσει η διανομή του dvd αλλά και να μηνυθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Kαι τελειώνει στην συνέντευξή της, σχεδόν καταρρέοντας: «Δεν μπορώ να εμπιστευθώ κανέναν πλέον, κανέναν μα κανέναν...».

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ !

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο πλαστικοί χειρουργοί του Θριάσειου Νοσοκομείου που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να παίρνουν «φακελάκι».

Οι δυο τους είχαν ζητήσει 2.400 ευρώ από ασθενή, προκειμένου να τον χειρουργήσουν το πρωί της Πέμπτης. Ο ασθενής προφασίστηκε ότι δεν είχε τα χρήματα και συμφώνησαν να τους δώσει 1.500 ευρώ πριν από την εγχείρηση και τα υπόλοιπα μετά.
Ωστόσο, ενημερώθηκε η αστυνομία μέσω του διοικητή του νοσοκομείου, και τα προσημειωμένα χρήματα παρέδωσε στις δύο γιατρούς, γυναίκα αστυνομικός, η οποία εμφανίστηκε ως σύζυγος του ασθενούς.
Μόλις οι γιατροί παρέλαβαν τα χρήματα συνελήφθησαν από την αστυνομία.


(πηγή :ANT1 online)

" ΔΕΝ ΜΕ ΔΕΧΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ " !

Με τη σχετική ασφάλεια και... ψυχραιμία, λόγω της χρονικής απόστασης, στελέχη της ΝΔ αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των κυβερνήσεων Καραμανλή. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε χθες ο κ. Γερ. Γιακουμάτος (ρ/ς «Θέμα») για το ότι δεν συνεδρίαζε ποτέ (!!!) το Υπουργικό Συμβούλιο και για το ότι οι υφυπουργοί δεν είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

Ο πρώην υφυπουργός, αφού επεσήμανε ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 1981 και μετά έχουν ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας, έκανε λόγο για την ύπαρξη και ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομίας. «Οι εκάστοτε υπουργοί Οικονομίας έχουν και ποινική ευθύνη όταν δίνουν ψευδή στοιχεία, όταν υπερχρεώνουν τη χώρα, όταν κάνουν δανειοδότηση που έχει και πονηράδα μέσα, τότε έχουν και ποινική ευθύνη».

Σε ό,τι αφορά τις κυβερνήσεις Καραμανλή ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. «Ο Καραμανλής δεν με δεχόταν. Δεν δεχόταν έναν υπουργό, έναν υφυπουργό. Δεν κάναμε ούτε ένα Υπουργικό Συμβούλιο. Είχα στείλει χαρτιά στο Μέγαρο Μαξίμου, με αριθμό πρωτοκόλλου και δεν πήρα μία απάντηση», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΖΗΤΑ Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ.

Το άνοιγμα λογαριασμών φυσικών προσώπων αλλά και εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, για το διάστημα από το 1998 μέχρι το 2008, ζήτησε με αίτημά της προς την Τράπεζα της Ελλάδος η εφέτης ανακριτής κ. Ειρήνη Καλού.

Συγκεκριμένα, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορά στις δανειακές συμβάσεις και στις χρηματιστηριακές συναλλαγές της Μονής Βατοπαιδίου, του ηγουμένου Εφραίμ, καθώς και των μοναχών Αρσενίου, Αναστασίου και Ευδοκίμου. Ωστόσο, η άρση του τραπεζικού απορρήτου (για το ίδιο διάστημα) θα διευρυνθεί και σε κάθε άλλη εταιρεία που ελέγχεται ως ύποπτη στις συναλλαγές της σχετικά με την υπόθεση.
Επιπροσθέτως η κ. Καλού προέβη και σε δεύτερη ανακριτική ενέργεια, αφού ζήτησε τη συνδρομή των δικαστικών κυπριακών αρχών, με αίτημα να της αποσταλούν στοιχεία που αφορούν (κυρίως) σε οff shore εταιρείες που σχετίζονται με τη Μονή Βατοπεδίου
Οι δύο προαναφερόμενες ανακριτικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν μετά από προηγηθέν αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής.