Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας" γελοιοποιεί ακόμα περισσότερο τη χώρα !

Με αφορμή τη σύσταση του Ταμείου Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, μια "ιδέα" του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, με Προεδρεύοντα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Bild δημοσιεύει ρεπορτάζ όπου αναφέρει ότι "..οι Έλληνες ζητούν δωρεές.." .

Αν και η "ιδέα" αυτή μπορεί να φανεί ελπιδοφόρα για την Ελληνική Οικονομία, δηλώνοντας τη συστράτευση του Ελληνικού Λαού στην προσπάθεια "σωτηρίας" της Ελλάδας, προς το παρόν έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Σήμερα, με την "κίνηση" αυτή του Προέδρου της Βουλής η χώρα εμφανίζεται, ακόμα περισσότερο, ως "επαίτης" και "ζητιάνος" στα μάτια των Ευρωπαίων εταίρων μας. Η σύσταση ενός τέτοιου ταμείου θα δικαιολογείτο απόλυτα αν η Ελλάδα είχε πληγεί από έναν ισχυρό σεισμό ή μια τρομαχτική φυσική καταστροφή.. Ακόμα χειρότερα, όταν τα νέα μέτρα σκληρά μέτρα που εξήγγειλε προχθές η κυβέρνηση φαίνεται να μη συγκεντρώνουν την πολυπόθητη συστράτευση του Ελληνικού λαού και η χώρα έχει ήδη μπει σε ένα νέο σκληρό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων και αγώνων.

Η "φαεινή ιδέα" της τοποθετήσεως του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επικεφαλή του Ταμείου αυτού, μειώνει το θεσμό του Πρώτου της χώρας Πολίτη και δημιουργεί την εντύπωση, στο εξωτερικό και εσωτερικό, ότι σε όλες τις βαθμίδες και τα επίπεδα του Ελληνικού Κράτους η προχειρότητα και η νοοτροπία της "επαιτείας" επικρατεί. Συνεπώς, ήταν τραγικό πολιτικό λάθος η σύσταση του Ταμείου από τον Πρόεδρο της Βουλής και υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το λογικό θα ήταν η σύσταση αυτή να γίνει, (επιδιωχθεί), από απλούς Έλληνες πολίτες, επιχειρηματίες και ακόμα καλύτερα, ει δυνατόν, από ξένους φιλέλληνες στο εξωτερικό. Για μια ακόμη φορά ο πολιτικός κόσμος αποδεικνύει τη μικρότητά του απέναντι στις περιστάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου