Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ Η ΜΕΡΚΕΛ !


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Βερολίνο, με στήριξη μεν από γερμανικής πλευράς «ηθικής και πολιτικής» όχι όμως και οικονομικής.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις από Γερμανικής πλευράς -δια στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας- ότι δεν θα δοθεί ούτε σεντ στην Ελλάδα, αλλά και του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε «ότι δεν θέλουμε ούτε ένα cent».

Στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα, η κα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι Ελλάδα και Γερμανία θα δημιουργήσουν από κοινού μια επιτροπή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: Ελλάδα και Γερμανία θα δουλέψουν στενά στα θέματα του περιβάλλοντος, του κλίματος, της ενέργειας, στο θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την αισιοδοξία πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία και κανένα άλλο μέλος της Ευρωζώνης, ενώ επανέλαβε ότι: "Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια".

Στις δηλώσεις της η Μέρκελ χαρακτήρισε θετικά τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση, και την εστίασή τους σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, χαιρέτισε και το γεγονός ότι το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Παρασκευή από τη Βουλή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως οι Έλληνες θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα τους.

Αναφερόμενη στις εικασίες για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ η Μέρκελ τόνισε: “Φυσικά η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μέλος της Ευρωζώνης, δεν θα αλλάξει κάτι επ’ αυτού".

Στη συνέχεια η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως η σταθερότητα του ευρώ πρέπει να προστατευτεί σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει δράση κατά της κερδοσκοπίας. Η Μέρκελ τόνισε πως η αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα θα κατευνάσει τις αγορές ενώ αναφερόμενη στην πώληση του δεκαετούς ομολόγου σημείωσε πως έδειξε την ύπαρξη εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Δεν πουλάμε νησιά

“Από τη μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός ερωτηθείς από Γερμανό δημοσιογράφο για το ενδεχόμενο πώλησης ελληνικών νησιών με στόχο τη μείωση του ελλείμματος απάντησε ότι «υπάρχουν πιο αποδοτικοί τρόποι από την πώληση των ελληνικών νησιών. Εχουμε προσπαθήσει να διασφαλίσουμε ότι τα νησιά μας είναι ελληνικά. Η πώλησή τους είναι εκτός συζήτησης».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "θα ήθελα να μεταφέρω κι ένα μήνυμα στο γερμανικό λαό, ότι δεν προσπαθούμε να μεταφέρουμε το πρόβλημά μας αλλού. Χρειαζόμαστε ηθική και πολιτική στήριξη και αυτή πήραμε σήμερα από τη γερμανική κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου