Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Χύθηκε ο καφές του πιλότου και “έγινε”.... αεροπειρατεία!

Τι μπορεί να σου κάνει ένας καφές. Από το να σε λερώσει μέχρι και.... αεροπειρατεία.!

Ενα φλυτζάνι καφές που χύθηκε πάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα του πιλοτηρίου αεροσκάφους, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Σικάγο-Φραγκφούρτη, έγινε αιτία να πραγματοποιήσει το αεροσκάφος αυτό επείγουσα προσγείωση στον Καναδά καθώς προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εξέπεμψε σήμα για αεροπειρατεία, μετέδωσε χθες το CNN.
 
Τα προβλήματα άρχισαν στο Boeing 777 της United Airlines λίγο μετά την απογείωσή του τη Δευτέρα, όταν ο πιλότος έχυσε τον καφέ του πάνω στα ηλεκτρονικά συστήματα του πιλοτηρίου. Ο καφές προκάλεσε βραχυκύκλωμα και εξεπέμφθη σήμα για αεροπειρατεία το οποίο έλαβαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο έδαφος.
 
Το αεροσκάφος πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Τορόντο και οι επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους ως τον προορισμό τους την Τρίτη.

Ο Μάθιου Νίμιτς καλεί σε συνάντηση Ελλάδα και Σκόπια για την ονομασία

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνάντηση θα ανακοινωθούν όταν πλησιάσει η ημερομηνία της συνάντησης.


Συνάντηση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, έχει συγκαλέσει συνάντηση των αντιπροσώπων των δύο μερών στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Το Μεγάλο Κόλπο" της Νεογάλ....

Ο "Λαγός" της Κυβέρνησης αποδεικνύεται η τοπική βιομηχανία γάλακτος στη Δράμα "Νεογάλ".. Με αιφνιδιαστικό τρόπο (μας εξέπληξε όλους...) προχώρησε στην πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση πανελλαδικά ανοίγοντας το "Κουτί της Πανδώρας" στα εργασιακά..

Πως, όμως, μια υγιής και επικερδής επιχείρηση -σημ. το 2009 δήλωσε κέρδη 2 εκ. ευρώ εν μέσω κρίσεως- έφτασε στο σημείο να επικαλείται το νόμο για την υπογραφή της πρώτης πανελλαδικής επιχειρησιακής σύμβασης;

Το "κόλπο" ήταν απλό.. η εταιρεία, που σημειωτέον έχει προ πολλού απολέσει το "συνεταιριστικό" της χαρακτήρα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών στα προϊόντα της και δεδομένης της αυξήσεως του ΦΠΑ που θα κληθεί να απορροφήσει και με διάφορες άλλες μελέτες, αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορεί να κερδίζει 2 και 3 εκ. ευρώ ετησίως αν δεν περικόψει κατά 9% τους μισθούς των υπαλλήλων της.. Μα ο νόμος προέβλεπε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η επιχείρηση να φτάσει πρώτα σε αυτό το οικονομικό σημείο και δεν αποδέχεται μελλοντικές προβλέψεις.. .

Αρχικά, ειπώθηκε μείωση 15% επί των μισθών για να καταλήξουν στο περίφημο πια "9%".. Τελικά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας "σύρθηκαν" μάλλον στην υπογραφή της σύμβασης υπό την απειλή απολύσεων.. Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε στην επιχείρηση ότι, ακόμα τουλάχιστον, δεν έχει βάλει στο "χέρι" δώρα και επιδόματα και μιλάμε για κόψιμο οριστικό..

Το σίγουρο είναι ότι από αυτή την κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της Νεογάλ κάποιοι μάλλον βγαίνουν κερδισμένοι σε πολιτικό επίπεδο εκεί κάτω εις τας Αθήνας...  

Ηράκλειο: Βρέθηκε στα κρατητήρια για μία... γκλίτσα!

Ένας 29χρονος νεαρός έπεσε θύμα της υπερβολικής αφοσίωσης στο καθήκον δύο αστυνομικών.


Ο κάτοικος Μοιρών Κρήτης ενώ οδηγούσε το φορτηγό αυτοκίνητό του έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών του τμήματος Μεσαρας. Ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού ωστόσο τα όργανα της τάξης εντόπισαν μία ποιμενική ράβδο που τους φάνηκε ύποπτη!

Το μήκος της έφτανε το ενάμισι μέτρο και γι' αυτό τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών. Παρόλο που πρόκειται για μία συνηθισμένη γκλίτσα που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών, φόρεσαν χειροπέδες στον 29χρονο Κρητικό και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Μάλιστα σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα!

Νέο πόθεν έσχες για πολιτικούς και κόμματα - Δικαστικοί θα ελέγχουν τους βουλευτές

- Μειώνεται το ποσό χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό
- Βιβλία Γ κατηγορίας θα τηρούν τα κόμματα
- Αναδρομική ισχύς στον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών
- Τα πάντα θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο

Σε ριζική αλλαγή του «πόθεν έσχες» των βουλευτών και του τρόπου χρηματοδότησης και ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων με στόχο να κτυπηθεί η γκρίζα πλευρά της πολιτικής και να καθιερωθεί η διαφάνεια, προχωρεί η κυβέρνηση.

Οι νέες ρυθμίσεις της οποίες παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης προβλέπουν την αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής ελέγχου των «πόθεν έσχες» των βουλευτών, την ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των πηγών χρηματοδότησης των κομμάτων και των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Ταυτόχρονα,.................

Το βιβλίο που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ

Το νέο της έργο, "Η ιστορία που δεν έχει λεχθεί", δεν θα "πληγώσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον μικρότερο αδελφό του, Χάρι, ούτε την βασιλική οικογένεια, επιμένει η Αλι.


Ενα νέο βιβλίο, εμπνευσμένο από τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα με την υπογραφή μίας βραβευμένης βρετανής συγγραφέα, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, λίγες εβδομάδες πριν από τον βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα.

Ωστόσο, σε συνεντεύξεις της που δημοσιεύονται σήμερα, η 43χρονη συγγραφέας Μόνικα Αλι διαψεύδει ότι η προγραμματισμένη ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου είναι "ατυχής" και ότι διακινδυνεύει να ταράξει το "κατεστημένο" σε μία ευαίσθητη χρονική περίοδο.

"Η συγκυρία είναι σύμπτωση", είπε η ίδια στην Guardian..................

Συνέλαβαν κατάσκοπο των ΗΠΑ στο Ιράν

'Οπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Ιρανική εφημερίδα "Iran", που δεν φημίζεται για την εγκυρότητά της πρόκειται για γυναίκα που μπήκε στη χώρα παράνομα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, η σύλληψη αναμένεται να κλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις της Τεχεράνης με τη Δύση, που ήδη υφίσταται εξαιτίας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Το Ιράν έχει θέσει υπό κράτηση δύο αμερικανούς πολίτες με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γυναίκα εισήλθε στη χώρα από την Αρμενία και συνελήφθη από τους τελωνειακούς φρουρούς στην πόλη Νορντούζ, στα βορειοδυτικά.

Προσθέτει ακόμη ότι η αμερικανίδα έκρυβε εξοπλισμό παρακολούθησης μέσα στο στόμα της.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για μία 55χρονη που ονομάζεται Χολ Ταλαγιάν, αλλά δεν διευκρινίζει πότε συνελήφθη.

Ηγουμενίτσα: Αρπάχτηκαν στη θάλασσα για το ποιος έπιασε πρώτος τον Σταυρό!

Οι 5 εικονιζόμενοι έδωσαν μάχη στα παγωμένα νερά του λιμανιού, αλλά στο τέλος άρχισαν να τσακώνονται για τον νικητή...


Επεισοδιακή ήταν η φετινή κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Λίγο μετά τις 11.00 ο μητροπολίτης Παραμυθίας Τίτος, έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα και η μάχη 5 νεαρών, μόλις ξεκινούσε...

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα πνεύματα άναψαν! Αιτία ο νικητής, αφού οι δύο από τους πέντε, που διακρίνονται στην αρχική φωτογραφία, υποστήριζαν ότι έπιασαν πρώτοι τον Σταυρό. Για λίγο δημιουργήγθηκε ένταση, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων της πόλης, που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων οι τόνοι έπεσαν και όλοι φίλησαν τον Τίμιο Σταυρό και τον επέστρεψαν στα χέρια του μητροπολίτη.

Τηλεφώνημα για βόμβα στη Βουλή

Αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε πριν από λίγη ώρα στην Άμεση Δράση από άγνωστο άνδρα που έκανε λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Βουλή.

Στην προειδοποίηση δόθηκε χρονικό όριο 25 λεπτών. Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους έχει διακοπεί.
newsbeast

Αποζημίωση σε βάρος ιδιοκτητών ακινήτων που τα νοίκιαζαν για καταστήματα

Ο ενοικιαστής προσέφυγε στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη και αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη ύψους 167.230 ευρώ.


Ο ΄Αρειος Πάγος επιδίκασε αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ σε βάρος ιδιοκτητών ακινήτου οι οποίοι αν και γνώριζαν ότι για το κατάστημα που νοίκιασαν δεν μπορούσε να εκδοθεί άδεια λειτουργίας, παρόλα αυτά το μίσθωσαν για οκτώ χρόνια προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως καφενείο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της δικαστικής αποφάσεως το Δεκέμβριο του 2004 επιχειρηματίας νοίκιασε για οκτώ χρόνια έναντι του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως ισόγειο κατάστημα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως καφενείο. ..............

Financial Τimes : Απολύστε όλους τους Έλληνες εφοριακούς

Η εφημερίδα προτείνει την ανάθεση της συλλογής των φόρων σε ιδιωτικές εταιρείες και τράπεζες καθώς διαπιστώνει πως η εφορία στη χώρα μας είναι διεφθαρμένη

 

Μία από τις πιο διεφθαρμένες λειτουργίες του ελληνικού κράτους είναι η συλλογή φόρων σύμφωνα με τον αρθρογράφο των Financial Τimes, Τζων Πλέντερ, ο οποίος προτείνει να ανατεθεί προσωρινά σε ιδιωτικές εταιρείες και τράπεζες.
 
Ο αρθρογράφος προτείνει να υιοθετήσουμε το σύστημα που χρησιμοποιήθηκε στην Ιταλία το 2006 όταν και ύστερα από διαγωνισμό ανατέθηκε σε ιδιώτες η συλλογή των φόρων.
 
Τα κέρδη για τις ιδιωτικές εταιρείες θα προκύπτουν από την αξιοποίηση του τεράστιου κεφαλαίου κατά την περίοδο μεταξύ της συλλογής φόρων εως την παράδοση του στα κρατικά ταμεία.
 
Μάλιστα οι Financial Τimes φτάνουν στο σημείο να προτείνουν την μαζική απόλυση των εφοριακών αντί μεγάλων αποζημιώσεων, αφού πιστεύουν πως η κεντρική συλλογή φόρων είναι αποτελεσματική μόνο όταν το κράτος είναι και αυτό αποτελεσματικό.'
 
Α, τους "άτιμους" τους ξένους... πάλι, μας χτυπούνε αδίκως!!! Μα οι έλληνες εφοριακοί είναι "αγγελούδια"..!

Ξεπουλάνε τα ''παλάτια'' τους golden boys/επιχειρηματίες/τηλεαστέρες/ηθοποιοί και τραγουδιστές

- Στο σφυρί χωρίς ανταπόκριση μυθικές βίλες και εξοχικά
- Βίλλα των 6 εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ
- Απαιτούν εχεμύθεια από τους μεσίτες


Πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες οι αγγελίες πώλησης σε πανάκριβες περιοχές όπως στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα ενώ στο σφυρί έχουν βγει και υπερπολυτελή εξοχικά στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.
 
Οι ιδιοκτήτες τους το μόνο που ζητούν από τους μεσίτες είναι απόλυτη μυστικότητα ενώ για την τιμή το κουβεντιάζουν αφού είτε βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας είτε δεν αντέχουν πλέον το τεράστιο κόστος συντήρησης.
 
Όμως,..............

ΕΦΕΤ: Πρώτα διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διοξίνες και τώρα κάνει ελέγχους!

Πριν από λίγες ημέρες και με το που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις διοξίνες σε ζωοτροφές και αβγά στην Γερμανία το Newsit  είχε επικοινωνήσει με τον ΕΦΕΤ.


Τότε ο επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων μας είχε διαβεβαιώσει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σήμερα, δυο ημέρες μετά δόθηκε εντολή στο ΕΦΕΤ από το υπ. Υγείας να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα για να διαπιστωθεί εάν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα προϊόντα από τη Γερμανία που να είναι μολυσμένα με διοξίνη.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά η μόνη παράδοση μολυσμένων προϊόντων εκτός Γερμανίας είναι αυτή 136.000 αυγών στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο.

Μετά την Ελλάδα και η Ουγγαρία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου

Ο Ματόλτσι παραδέχθηκε πάντως ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα εξαιτίας των επιφυλάξεων που υπάρχουν ακόμα.

Ο ούγγρος υπουργός Οικονομικών Γκιέργκι Ματόλτσι, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, τάχθηκε σήμερα υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για να να επιλυθούν τα προβλήματα του δημοσιονομικού χρέους στην Ευρώπη, παρά την αντίθεση της Γερμανίας και της Γαλλίας.

"Στο τέλος, θα τα χρειαστούμε", δήλωσε.........

Παπανδρέου: "Η βοήθεια στην Ελλάδα δεν είναι φιλανθρωπία αλλά κέρδος χρόνου"

«Υπήρξαν πολλοί μύθοι και πολλοί καταστροφολόγοι για την Ευρώπη και το ευρώ». Mε την φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του και την προσπάθεια να πείσει για το ευρωομόλογο ο Γ. Παπανδρέου από το Παρίσι.








Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου «τρεις είναι οι σημαντικότεροι μύθοι, που κυριάρχησαν κατά την περίοδο της κρίσης. Ο πρώτος μύθος αφορά το χρέος», το οποίο «δεν ήταν το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα, η κορυφή του παγόβουνου».

Είπε πως «η πραγματική αιτία ήταν ή έλλειψη διαχείρισης, η κακή χρήση των πόρων, η άνιση κατανομή του χρήματος, ο πελατειακός χαρακτήρας της διακυβέρνησης κ.λπ.».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις, που επιχειρούνται στη χώρα.

«Εάν δεν έχουμε λάβει ακόμα όλα τα απαραίτητα μέτρα, τα έχουμε αναγνωρίσει ως αναγκαία», είπε.

Ο δεύτερος μύθος αφορά τις διεθνείς αγορές και τη μεγάλη συγκέντρωση της χρηματοοικονομικής εξουσίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πρόκληση είναι οι αγορές να δουλεύουν για το κοινό καλό και να μην αποτελούν «εργαλεία για τη συγκέντρωση των προνομίων των ολίγων».

Μητσοτάκης: "Εγώ τα έλεγα αλλά ποιός με άκουγε. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

«Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή», δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.








Ο Κ. Μητσοτάκης, που έδωσε το «παρών» στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο παλιό λιμάνι των Χανίων, υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησής του υποστηρίζοντας ότι σήμερα, όλοι παραδέχονται πως ήταν σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Στον ελληνικό λαό έλεγα πάντοτε την αλήθεια, οσοδήποτε και αν ήταν συχνά δυσάρεστη. Και όταν ο λαός μού έκανε την τιμή να με εκλέξει πρωθυπουργό, εφάρμοσα μια πολιτική, η οποία τότε προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, σήμερα όμως όλοι δέχονται ότι είναι σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν. Αυτή τη μεγάλη ημέρα της χριστιανοσύνης, θα ήθελα να πω στον ελληνικό λαό μερικές απλές αλήθειες. Το μήνυμα που θέλω να εκπέμψω είναι μήνυμα αισιοδοξίας. Αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες, που δεν είναι όμως ανυπέρβλητες. Στο χέρι μας είναι να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγει η Ελλάδα πιο δυνατή από ό,τι ήταν πρωτύτερα. Αυτό αποτελεί το κοινό μας χρέος και αυτό πρέπει να υπάρχει στη συνείδηση του καθενός. Και δεν είναι πρόβλημα μόνο των κυβερνώντων, είναι πρόβλημα και των κυβερνωμένων. Είναι πρόβλημα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

ήνυμα Παπούλια στην άλλη πλευρά των συνόρων για τη λαθρομετανάστευση


Καλώ την Τουρκία να συνεργασθεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε., να ελέγξει τα σύνορα της και να εφαρμόσει άμεσα και απτά το ελληνοτουρκικό Πρωτόκολλο Επανεισδοχής”




Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό του μήνυμα στην άλλη πλευρά των συνόρων τονίζοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα της χώρας να δώσει λύσει σε ένα πρόβλημα το οποίο χαρακτήρισε πανευρωπαϊκό
“Για την Ελλάδα η αθρόα παράνομη μετανάστευση είναι και θέμα εθνικό. Από εδώ, τον Έβρο, κάθε μέρα, προστίθεται στη χώρα ένα χωριό 200-300 παράνομων μεταναστών. Οφείλουμε με αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, εθνικό, ευρωπαϊκό, διμερές να το αντιμετωπίσουμε” .Στην Ελλάδα εισέρχεται το 80% της παράνομης μετανάστευσης όλης της ΕΕ και “αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί” πρόσθεσε ο Πρόεδρος.
Δηλώσεις με ιδιαίτερο νόημα καθώς έγιναν μια ανάσα από τα σύνορα στον ποταμό Άρδα στο Διδυμότειχο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη για τον καθαγιασμό των υδάτων. 

Επιδημία... δηλητηριάσεων από μόλυβδο στην Κίνα – 24 παιδιά στο νοσοκομείο


Τουλάχιστον 24 παιδιά, ηλικίας από 9 μηνών έως 16 ετών έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της επαρχίας Ανχούι, στα ανατολικά, με συμπτώματα δηλητηρίασης από μόλυβδο. 

Ήδη, οι αρχές έκλεισαν δύο από τα εργοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή και κατασκευάζουν μπαταρίες. Σύμφωνα πάντως με τη νομοθεσία, εργοστάσια κατασκευής μπαταριών μολύβδου απαγορεύεται να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός και καταναλωτής μολύβδου για μπαταρίες, αυτοκίνητα και ηλεκτρικά ποδήλατα. 

Αν τα επίπεδα μολύβδου στο αίμα είναι υψηλά μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στο πεπτικό, το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα. Προκαλεί ακόμη αναιμία, στομαχόπονο και επιληπτικές κρίσεις

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο πρόεδρος της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών

Ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα είναι ο πρόεδρος της επιτροπής στο φετινό, 64ο, Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

Ο βετεράνος ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης θα προεδρεύσει την εννιαμελούς επιτροπής του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στη Γαλλική Ριβιέρα από τις 11 ως τις 22 Μαϊου.

Ο 67χρονος Ντε Νίρο θα είναι ο τρίτος αμερικανός μέσα σε τέσσερα χρόνια που θα προεδρεύσει της επιτροπής του Φεστιβάλ, μετά τον σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον το 2010 και τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σον Πεν το 2008.

Επικρίσεις των πανεπιστημιακών για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ


Την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα χρηματοδότησης της έρευνας από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επικρίνει η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ




με αφορμή τα ερευνητικά προγράμματα ΘΑΛΗΣ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες οι καθηγητές είχαν διαφωνήσει με τον υφυπουργό Παιδείας, Ιω. Πανάρετο, για την επανεξέταση των συμμετοχών στα συγκεκριμένα προγράμματα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η περαίωση της διαδικασίας. 

Ειδικότερα, οι καθηγητές επισημαίνουν: «Δεδομένης της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στις αξιολογήσεις των προτάσεων έρευνας «ΘΑΛΗ» και «ΑΡΧΙΜΗΔΗ», που έχουν υποβληθεί από την ελληνική πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, την έλλειψη διαφάνειας ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται, καθώς και την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης για την επόμενη φάση υποβολής των συναφών προτάσεων, απαιτούμε από το ΥΠΔΒΜΘ: Να ενημερώσει άμεσα για θέματα που άπτονται της Διαδικασίας και της πορείας Αξιολόγησης προτάσεων ερευνών, που έχουν υποβληθεί στα έργα ΘΑΛΗΣ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».

Αντιδρά η Κομισιόν για το συρματόπλεγμα στον Έβρο


Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρε η Κομισιόν σχετικά με την πρόθεσή της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει ένα φράχτη μήκους 12,5 χλμ. κατά μήκος των χερσαίων συνόρων Ελλάδος – Τουρκίας στον ποταμό Έβρο. 


Το σχόλιο του εκπροσώπου της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου για θέματα εσωτερικών υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ, για το συγκεκριμένο μέτρο όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρη όσον αφορά τη στάση που έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Η κατασκευή φρακτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων» δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε.



Δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Έβρος θεωρείται και σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε οποιοσδήποτε συνειρμός με τον αντίστοιχο τοίχο που σχεδιάζουν, για παράδειγμα, οι Ισραηλινοί για να αποκλείσουν του Παλαιστίνιους που θα μπορούσε να δημιουργηθεί, είναι φυσικό να δημιουργεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις στους αξιωματούχους των Βρυξελλών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσερκόνε επέμεινε στην εύρεση πολιτικής λύσης εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει το συντομότερο δυνατό τελική συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, ώστε, τελικά, να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ελλάδα.


Σύλληψη για κοκαΐνη στην Ξάνθη.


Ένας 41χρονος ημεδαπός και μια 39χρονη από τον Άγιο Δομίνηκο συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ξάνθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης για κατοχή κοκαΐνης.
Οι δύο συλληφθέντες επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν στο οδόστρωμα ένα  κουτί αφρόλουτρου μέσα στο οποίο βρέθηκαν κατασχέθηκαν τέσσερις  συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 69, 1 γραμμαρίων τις οποίες κατείχαν από κοινού.
Δράστες με τη σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Νέα στοιχεία για την απάτη με τα εικονικά ένσημα.


Το ενδιαφέρον όλης της χώρας φαίνεται ότι αγγίζει η απάτη με τα εικονικά ένσημα του ΙΚΑ στην Ξάνθη και τις γύρω περιοχές.
Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Εμπρός»,  στα κεντρικά Μ.Μ.Ε υπήρξαν δηλώσεις των οικοδόμων και νέα στοιχεία.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του οικοδομικού κλάδου οι εξαπατηθέντες οικοδόμοι τουλάχιστον ανέρχονται σε 450 περίπου στους Νομού Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας και Έβρου και το ποσό που υπεξαιρέθηκε ξεπερνά σίγουρα  500.000 ευρώ, αριθμός που αναμένεται όμως να αυξηθεί επικίνδυνα όταν αποκαλυφθεί η απάτη σε όλη της την έκταση.
Όπως έγινε γνωστό αντίστοιχες «κομπίνες» έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν στην Κρήτη και τα Ιωάννινα, όπου όμως κινήθηκε ακαριαία το ΣΔΟΕ και δέσμευσε την περιουσία του εργολάβου-εγκέφαλου της απάτης.
Αποκαλύψεις από τον Πρόεδρο των Οικοδόμων Δράμας...........

Ηράκλειο: Τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και τον μαχαίρωσαν για 50€!

Νύχτα τρόμου για 23χρονο που κατέληξε σε νοσοκομείο - Διαβάστε το χρονικό της άγριας ληστείας...


Όλα έγιναν τα ξημερώματα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Ο 23χρονος είχε μπει στο αυτοκίνητό του και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο σπίτι του. Πριν προλάβει όμως να ξεκινήσει βρέθηκε αντιμέτωπος με 2 κακοποιούς που φορούσαν κράνη. Του έκλεισαν τον δρόμο και ο ένας άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τον έβγαλε έξω. ''Δώσε τα λεφτά και γρήγορα'' ήταν τα λόγια που του είπαν...
Ο 23χρονος αρνήθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει. Τότε ο ένας από τους δύο, τον μαχαίρωσε στο αριστερό χέρι και ο δεύτερος άρπαξε από την τσέπη του το ποσό των 50 ευρώ.Στη συνέχεια, τράπηκαν σε φυγή με μοτοσικλέτα αγνώστων στοιχείων που είχαν παρκάρει σε κοντινό σημείο.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον είναι καλά στην υγεία τους. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι...

Φθιώτιδα: Ο γιος τους πάλεψε με τους ληστές!

Η κατάκοιτη γιαγιά και ο ανάπηρος παππούς έπεσαν θύματα αδίστακτων ληστών.


Η Μεσσοποταμία Σπερχειάδας, ένα χωριό στη δυτική Φθιώτιδα είναι από τα πολλά χωριά όπου ζουν κυρίως ηλικιωμένοι και μάλιστα χωρίς αστυνόμευση. Συχνά πέφτουν θύματα αδίστακτων κακοκποιών, όπως έγινε χθες στις δύο το μεσημέρι.

Οι γείτονες ειδοποίησαν τον 45χρονο γιο ότι στο σπίτι των γονιών του έχουν μπει 2 ύποπτοι. Οι γονείς του είναι 80 ετών, η μητέρα του κατάκοιτη και ο πατέρας του ανάπηρος με ένα χέρι, οπότε είναι εντελώς ανήμποροι να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

“Φτάνω τρέχοντας στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα βλέπω τους 2 ληστές. Ο ένας ήταν σκυμμένος πάνω από τον πατέρα μου και ο άλλος έψαχνε τα συρτάρια. Άρπαξα αμέσως τον πρώτο και αρχίσαμε να παλεύουμε. Τότε ήρθε ο άλλος και με χτύπησε από πίσω στο κεφάλι και έπεσα κάτω χτυπώντας στη σόμπα το χέρι μου και το πόδι μου”, περιγράφει στο LamiaReport ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Πάτρα: Φωτιά σε αυτοκίνητο γνωστού δημοσιογράφου

Μετά τον εμπρησμό στο αυτοκίνητο του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά,  έρχεται και δεύτερο αυτοκίνητο δημοσιογράφου που τυλίγεται στις φλόγες σε μικρό χρονικό διάστημα.


Το περιαστικό συνέβη σήμερα στις 3 τα ξημερώματα όταν ξέσπασε φωτιά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Παναχαϊκού και Βορείου Ηπείρου.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα τρεις άνδρες της πυροσβεστικής με ένα όχημα, οι οποίοι έσβησαν την φωτιά μετά από περίπου μισής ώρας προσπάθεια.

Το αυτοκίνητο ανήκει, σύμφωνα με το dete,gr, στον συντάκτη της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Τάσο Καλό και οι ζημιές τις οποίες υπέστη φτάνουν τις 15.000 ευρώ.

ΕΦΕΤ: Πρώτα διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διοξίνες και τώρα κάνει ελέγχους!

Πριν από λίγες ημέρες και με το που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις διοξίνες σε ζωοτροφές και αβγά στην Γερμανία το Newsit  είχε επικοινωνήσει με τον ΕΦΕΤ.


Τότε ο επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων μας είχε διαβεβαιώσει οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σήμερα, δυο ημέρες μετά δόθηκε εντολή στο ΕΦΕΤ από το υπ. Υγείας να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα για να διαπιστωθεί εάν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα προϊόντα από τη Γερμανία που να είναι μολυσμένα με διοξίνη.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά η μόνη παράδοση μολυσμένων προϊόντων εκτός Γερμανίας είναι αυτή 136.000 αυγών στην Ολλανδία τον Δεκέμβριο.

Η νέα γρίπη έκανε ξανά την εμφάνισή της στην Ελλάδα

Τρία νέα κρούσματα του ιού H1N1 εντοπίστηκαν στη χώρα μας σε νησιά των Κυκλάδων

ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι τα κρούσματα δεν αρκούν για να σημάνει και πάλι συναγερμός καθώς ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί και φέτος στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες, ο ιός Η1Ν1.
Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας δεν έχει δώσει στοιχεία για την ταυτότητα των ασθενών.

Απειλές για τη ζωή του δεχόταν ο Γ. Αϊβάζης!

Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για τις στιγμές φόβου που έζησε, λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του...

Απειλές για τη ζωή του δεχόταν ο Γιάννης Αΐβάζης, λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του. Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε δεχτει απειλητικά τηλεφωνήματα και είχε ανησυχήσει πολύ για τη γυναίκα του και την κόρη του.
 
“Για 5 μήνες έπαιρναν τηλέφωνο σπίτι και δεχόμαστε απειλές. "Θα σας κάνω, θα σας δείξω" και τέτοια. Μάλιστα είχε τύχει και ένα περιστατικό όταν ήμουν περιοδεία και με είχε πάρει τηλέφωνο μετά την παράσταση”, αποκάλυψε στην εκπομπή “Πολύ μπλα μπλα” και πρόσθεσε ότι του είχαν πει το εξής: “ξέρω ότι είσαι στην Κρήτη και η γυναίκα σου είναι μόνη της και θα δεις τι θα κάνω στη γυναίκα σου και στο παιδί σου”.
 
Ο Γιάννης Αΐβάζης, ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας και όπως είπε ανησυχούσε πολύ για την σύζυγό του, Μαρία Κορινθίου και για την κόρη τους Ισμήνη. Όταν ο δράστης “πιάστηκε κατά λάθος”, όπως σημείωσε ο ηθοποιός, αποδείχθηκε ότι έκανε πλάκα και ζήτησε συγνώμη. Το ζευγάρι απέσυρε τη μήνυση και άφησε πίσω του το περιστατικό.

Δράμα: Αστυνομικοί πιάστηκαν στα χέρια σε μπλόκο!

Απίστευτο περιστατικό! Έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα Διευθυντής της Αστυνομίας.


Ο αστυνομικός διευθυντής σταμάτησε σε ένα μπλόκο που είχε στηθεί στο δρόμο. Ο ίδιος ήθελε να μάθει τι ακριβώς γίνεται ισχυριζόμενος την ιδιότητά του. Οι αστυνομικοί ωστόσο αρνήθηκαν να του πουν το παραμικρό καθώς δεν πίστευαν ότι είναι αστυνομικός διευθυντής.

Εκείνος επέμενε να μάθει τι συμβαίνει και ενώ του ζητούσαν να βγάλει τα χαρτιά που αποδεικνύουν την ιδιότητά του ο ίδιος αρνήθηκε. Στη συνέχεια λογομάχησαν με αποτέλεσμα να πιαστούν τελικά στα χέρια.

Ο αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και έχει τεθεί ήδη υπό διαθεσιμότητα. Από την εισαγγελία Δράμας ωστόσο από την οποία ασκήθηκαν διώξεις αφέθηκαν ελεύθεροι τόσο ο αξιωματικός όσο και οι αστυνομικοί.

O Καραμανλής έπεσε από τις αδελφές Μπαρμπούτσογλου...

Στους «ντιντήδες» του Φαήλου Κρανιδιώτη αντιπαρέβαλε τις «αδελφές Μπαρμπούτσογλου» ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Εχω πει... να προσέξει ο Αντώνης Σαμαράς, έχει μια προσωπικότητα ισχυρή, δεν έχει ανάγκη από κολαούζους και δεν έχει ανάγκη να πάθει ό,τι έπαθε ο Καραμανλής», δήλωσε στον «98,4». «Απλό είναι.

Ο Καραμανλής έχασε από τις "αδερφές Μπαρμπούτσογλου". Στο Παγκράτι υπήρχε μια ταβέρνα, που λεγόταν "αδελφές Μπαρμπούτσογλου". Ηταν τρεις αδερφές. Τους βάζαμε χαρτούρα ένα δεκάρικο, ένα εικοσάρικο τότε, και μας έλεγαν ό,τι άσμα θέλαμε και ευφραινόταν η ψυχή μας. Αυτές είναι οι αδελφές Μπαρμπούτσογλου».
 
«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» (στη Ν.Δ.), όπως θα έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος...
enet.gr

Μπουτάρης:«Το άγαλμα του Καραμανλή θα φύγει από την παραλία»

Αποφασισμένος να απομακρύνει δια παντός τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την παραλία της Θεσσαλονίκης είναι ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γ. Μπουτάρης.
 
Το άγαλμα στήθηκε την τελευταία στιγμή, πριν αποχωρήσει η παλιά δημοτική αρχή, κάτι που κύκλοι του νέου δημάρχου σχολίαζαν ως «τουλάχιστον άκομψο», ενώ γενικότερα έχει προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα η απόφαση - αίσχος του πρώην δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου.

Ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «Ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής επιβλέπει από πολύ στενά τα έργα. Θεωρώ ότι είναι προσβλητικό για μένα να γίνεται με τέτοια σπουδή σε τέτοια εποχή, όταν έχω δηλώσει ότι βεβαίως και θα στηθεί το άγαλμα».

Το άγαλμα θα ανεγερθεί σε μέρος που θα υποδείξει ειδική επιτροπή ιστορικών και αρχιτεκτόνων, πιθανόν στο ύψος της παλιάς ηλεκτρικής εταιρείας και πάντως όχι δίπλα σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Πηγή: star.gr

Απάντηση Ψωμιάδη σε Μαγκριώτη

Στις δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, απάντησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας πως πρώτος επισήμανε την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας, πέρα από κόμματα και χρώματα, για αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.
 
«Διάβασα έκπληκτος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» (φύλλο 4ης Ιανουαρίου 2011, με τίτλο «Η παροχολογία της ΝΔ δεν πείθει κανέναν») ότι δηλώσατε πως «είναι στο χέρι μου να συνεργαστώ και να αποδώσω έργο» στην Περιφέρεια, τη στιγμή που πρώτος εγώ επισήμανα την ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας, πέρα από κόμματα και χρώματα, για αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας» αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης σε επιστολή του προς τον κ. Μαγκριώτη.

Όπως σημειώνει..............

Η Ρηγίλλης φλερτάρει με τον Βελόπουλο

Φημολογείται ότι στελέχη της Ν.Δ. έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκο Βελόπουλο. Στόχος, την Ρηγίλλης, είναι να πάρει κανά - δυο βουλευτές από τον Καρατζαφέρη.

Άλλωστε, οι φήμες αναφέρουν ότι, οι σχέσεις του βουλευτή με τον Πρόεδρο του κόμματος δεν είναι και οι "καλύτερες".. Χαρακτηριστικά λέγεται πως όποτε ο κ. Καρατζαφέρης συναντά μπροστά του τον κ. Βελόπουλο "αλλάζει δρόμο" !

Η απάντηση του antinews στον Πρετεντέρη

Απάντηση στα καυστικά σχόλια του Γιάννη Πρετεντέρη για το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη περί ντιντήδων, ανάρτησε πριν από λίγο το antinews.gr.
 
Το κείμενο έχει ως εξής:Ο λατρεμένος «της στήλης» Pretenderis παίρνει θέση στο ντιντιδοζήτημα: (το κείμενο δεν το έχω πειράξει καθόλου παρά τα επίμονα ορθογραφικά και άλλα λάθη):

Η συνάντηση Παπαδόπουλου - Μαρκόπουλου

Στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία απολάμβανε χθες το μεσημέρι τον καφέ τoυ ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Στο ακριβώς διπλανό τραπέζι καθόταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, για τον οποίο ακούγεται εντόνως ότι οδεύει προς αναβάθμιση στον επικείμενο εσωκομματικό ανασχηματισμό. Προ ημερών ο βουλευτής Ευβοίας είχε συνάντηση εργασίας (και) με τον Σαμαρά, όπου συζήτησαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Επαφές Καρχιμάκη με… βενιζελικούς!

Όχι, μην πάει στο μυαλό σας ότι ο Μιχάλης Καρχιμάκης άλλαξε... στρατόπεδο και πήγε με το μέρος του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Του εναντίον, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ βλέπει βουλευτές που ανήκουν ακόμα και στο... στρατόπεδο του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο κόμμα.

Άλλωστε, πολλά στελέχη που είναι σε νομαρχιακές επιτροπές και είναι στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχουν περάσει μια βόλτα από την Ιπποκράτους...
parapolitika

Αποκλειστικό: «Στην Ουάσινγκτον ο Παπανδρέου!»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου αφού ψάχνουν να βρουν την κατάλληλη ημερομηνία ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και να συναντηθεί με τον Μπάρακ Ομπάμα! Μάλιστα, αυτή η συνάντηση, εφόσον γίνει, θα γίνει μετά τα τετ α τετ που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νικολά Σαρκοζί αλλά και την Άγκελα Μέρκελ πριν τον Μάρτιο. Ο σκοπός του ταξιδιού; Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς…

"Μη φεύγεις... κάτσε.."! Που μας αφήνεις στα κρύα του λουτρού;;; 

Σχεδόν 162 εκατ. θα «γλυκάνουν» τους Δήμους

Εγκρίθηκε η τακτική επιχορήγηση για τον Ιανουάριο

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με 161.815.985 ευρώ όλους τους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για τον Ιανουάριο.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σχολικών φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι/Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ...................

Η ΕΕ θα υπερβεί τον στόχο της για ανανεώσιμη ενέργεια

Αισιόδοξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αισιόδοξη καθώς εκτιμά ότι θα υπερβεί τον στόχο που έχει θέσει για το 2020 να παράγει το 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η EWEA, αφότου ανέλυσε τα εθνικά σχέδια δράσης που δημοσιοποίησαν οι χώρες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΕΕ θα παράγει το 20,7% της ενέργειας από ΑΠΕ το 2020, καθώς 15 από τα 27 κράτη-μέλη σχεδιάζουν υπέρβαση των εθνικών στόχων τους, ενώ μόλις δύο δηλώνουν ότι δεν θα τους επιτύχουν.

Η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ισπανία θα είναι οι χώρες που προτίθενται να υπερβούν τους εθνικούς στόχους τους κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ το Λουξεμβούργο και η Ιταλία έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστεί να εκμεταλλευτούν την πλεονάζουσα παραγωγή άλλων χωρών για να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.

Περίπου το 34% της ζήτησης για ηλεκτρισμό στην ΕΕ θα καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως από αιολική και υδροηλεκτρικά, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

Το πρώτο «ψάρι-βόδι» του 2011

Θα κρατηθεί σε αιχμαλωσία για περαιτέρω μελέτη για τη διάσωσή του

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής του Αμαζονίου έλαβε χτες ένα απρόσμενο «δώρο». Ερευνητές του κέντρο εντόπισαν στις ακτές ενός ποταμού στην περιοχή Cacau-Pirêra να κολυμπά αμέριμνο ένα ιδιαίτερο ψάρι, το οποίο και «μάζεψαν» προκειμένου να μπορέσουν να το μελετήσουν περαιτέρω. Το όνομά του στα ελληνικά σημαίνει «ψάρι-βόδι» (peixe-boi).

Το συγκεκριμένο είναι θηλυκό και θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι να συνηθίσει ωα ζει σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
Πρόκειται για το πρώτο ψάρι του είδους που διασώζεται γι’ αυτή τη χρονιά.

Τα peixe-boi παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Είναι χορτοφάγο, τρέφεται με πλαγκτόν και εμποδίζει τον υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των φυκιών, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη διέλευση των κανό.

Νέα επίθεση Παναγιωτόπουλου σε Πεταλωτή

«Δεν κατάλαβε το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της ΝΔ»

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Πεταλωτής, όπως το συνηθίζει, ούτε διάβασε σωστά, ούτε κατάλαβε το περιεχόμενο και την ουσία της επιστολής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ως εκ τούτου, η αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν μας εκπλήσσει…».

Γύρισαν την πλάτη στα δάνεια οι Έλληνες

Κατακόρυφη η πτώση στη ζήτησή τους μέσα στο 2010

Συνεχίζεται η μείωση του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης τόσο προς τα νοικοκυριά όσο και προς τις επιχειρήσεις. Η  σημαντική υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης οφείλεται τόσο στην μειωμένη ζήτηση για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια από μέρους των νοικοκυριών, όσο και στην αύξηση του αριθμού των αιτήσεων δανείων που απορρίπτονται από το τραπεζικό σύστημα καθώς κρίνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα των υποψήφιων δανειοληπτών δεν είναι επαρκής.

Μάλιστα, η ζήτηση για καταναλωτικά δάνεια στη διάρκεια του 2010 σε σχέση με το 2009 υποχώρησε κατακόρυφα, με συγκλίνουσες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση που φθάνει το 40% κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες τράπεζες η ζήτηση μειώθηκε σε ποσοστό που φθάνει και το 70%. Στην στεγαστική πίστη η μείωση στην ζήτηση δανείων το 2010 φθάνει περίπου το 50% σε σχέση με το 2009. ................

Καταδικάστηκε καθηγητής που έκλεψε Η/Υ

Το... καλό παράδειγμα έδωσε στους μαθητές του

Ένοχο έκρινε πριν από λίγο το Aυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τον εκπαιδευτικό Γυμνασίου της πόλης των Ιωαννίνων που έκλεψε από τη σχολική μονάδα όπου υπηρετούσε μονάδα Η/Υ.

Συγκεκριμένα, του επέβαλε την ποινή των 5,5 μηνών με αναστολή, ενώ όπως τόνισε ο δικηγόρος του, θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

Μετά την καταδικαστική απόφαση της έδρας, απομένουν οι διοικητικές κυρώσεις από τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα κατά του συγκεκριμένου καθηγητή, μέσα πό την Ε.Δ.Ε. που θα ακολουθήσει.

Πηγή: eglimatikotita.blogspot.com

Υπερκαλύφθηκε η έκδοση ομολόγου της Ε.Ε.

Για την οικονομική στη βοήθεια για την Ιρλανδία

Η πρώτη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα κεφάλαια που θα διατεθούν στην Ιρλανδία στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Ε.Ε.

Το ομόλογο διάρκειας πέντε ετών τιμολογήθηκε κοντά στο 2,5%, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό συγκρίνεται με απόδοση 1,77% για τα γερμανικά ομόλογα παρόμοιας ωρίμανσης και 2,08% για τα γαλλικά ομόλογα.

Η Ε.Ε. σχεδιάζει τέσσερα με πέντε ομόλογα για το 2011 αξίας από 3 δισ. ευρώ έως 5 δισ. ευρώ το κάθε ένα, με ορίζοντα ωρίμανσης τα πέντε, εφτά και δέκα χρόνια.

Στόχος είναι να αντληθούν έως 17,6 δισ. ευρώ το 2011 και μέχρι 4,9 δισ. ευρώ το 2012. Τα ομόλογα του ταμείου της Ευρωζώνης θα μπορούν να είναι και σε άλλα νομίσματα, ενώ ο χρόνος ωρίμανσης θα είναι επίσης στα πέντε, εφτά και δέκα χρόνια.

Να βαδίσει η ΝΔ στο δρόμο της υπευθυνότητας

Αιχμές από Πεταλωτή για Σαμαρά

Ελπίζουμε η σημερινή ενέργεια του κ. Σαμαρά, να αποστείλει επιστολή για την ανάγκη ύπαρξης του ευρωομολόγου, προς τον κ. Μπαρόζο, να αποτελέσει πλέον πάγια θέση του κόμματός του, για την υποστήριξη αυτής της, εξαιρετικής σημασίας, πρότασης. Μιας πρότασης που αναπτύσσει και υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και παρά το γεγονός ότι μόλις χθες η ΝΔ χαρακτήριζε την πρότασή μας αυτή «επικοινωνιακό τέχνασμα», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την επιστολή του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο για το ευρωομόλογο.

«Ελπίζουμε ακόμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, έστω και τώρα, να βαδίσει στο δρόμο της υπευθυνότητας, κάτι που οφείλει στον Ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόστιμα σε πέντε εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας

Ενώ εξετάζονται υποθέσεις πολλών εταιρειών για αθέμιτο ανταγωνισμό

Πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι πέντε εταιρείες του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι αυστηρά αλλά λόγω συγκυρίας δεν θα δοκιμάσουν τις οικονομικές αντοχές των εταιρειών.

Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναμένεται στο τέλος του μήνα, ενώ μέχρι τότε ενδεχομένως θα έχει ανοίξει μια μεγαλύτερη συζήτηση στην επιτροπή σχετικά με την αναγκαιότητα παρέμβασή της στο λιανεμπόριο όπου η διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς και η έρευνα που γίνεται δείχνει ότι υπάρχει βάση για κανονιστική παρέμβαση της επιτροπής.

Σε ότι αφορά στις ιχθυοκαλλιέργειες, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, οι συμπράττουσες εταιρίες :

«Ο Θ. Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις»

Σκληρή ανακοίνωση από τη ΝΔ

«Αυτή τη φορά ο Θ. Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του», τονίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

«Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό» σχολίασε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Ο Πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή... γιατί η αποδοκιμασία του κ. Πάγκαλου ασφαλώς δεν αρκεί. Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον Αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του» καταλήγει.

«Θα έπρεπε να είχε ενημερώσει ο Παπανδρέου»

Ο ΣΥΝ σχολιάζει την επίσκεψη στο Ερζερούμ

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΝ χαρακτηρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως εμμονή στον ατλαντισμό. Προτείνει μια «νέα πολυδιάστατη ενεργητικά φιλειρηνική εξωτερική πολιτική» και αναφέρει πως με την αριστερά της Τουρκίας προτείνουν την αμοιβαία ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών.

Ο ΣΥΝ διαμαρτύρεται για την έλλειψη ενημέρωσης από τη πλευρά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εν όψει και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ, θα έπρεπε η Βουλή και τα κόμματα να είχαν ενημερωθεί υπεύθυνα και ουσιαστικά για την πορεία των ελληνοτουρκικών συνομιλιών, ιδιαίτερα καθώς διαρρέονται πληροφορίες περί "συνεκμετάλλευσης" στο Αιγαίο, που γεννούν εύλογες ανησυχίες στον ελληνικό λαό».

Ολόκληρη η δήλωση του ΣΥΝ έχει ως εξής:

Το νησί των υπέρβαρων

Το 50% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη

Όλοι θα πίστευαν ότι το μέρος με τους πιο πολλούς υπέρβαρους θα ήταν η Αμερική κι όμως θα έπεφταν έξω. Την πρωτιά από την Αμερική κλέβει το μικροσκοπικό νησάκι Ναουρού.

To Nαουρού είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης, και βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το 95% του πληθυσμού των ενηλίκων στο νησί είναι υπέρβαροι και το 85% των αντρών είναι παχύσαρκοι. Αυτό όμως δεν συνέβαινε πάντα στο νησί το φαινόμενο της παχυσαρκίας άρχισε να γίνεται πιο έντονο όταν άρχισαν  να εισάγουν Δυτικά φαγητά. Τώρα οι μισοί από τους κατοίκους του νησιού πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.