Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το Μεγάλο Κόλπο" της Νεογάλ....

Ο "Λαγός" της Κυβέρνησης αποδεικνύεται η τοπική βιομηχανία γάλακτος στη Δράμα "Νεογάλ".. Με αιφνιδιαστικό τρόπο (μας εξέπληξε όλους...) προχώρησε στην πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση πανελλαδικά ανοίγοντας το "Κουτί της Πανδώρας" στα εργασιακά..

Πως, όμως, μια υγιής και επικερδής επιχείρηση -σημ. το 2009 δήλωσε κέρδη 2 εκ. ευρώ εν μέσω κρίσεως- έφτασε στο σημείο να επικαλείται το νόμο για την υπογραφή της πρώτης πανελλαδικής επιχειρησιακής σύμβασης;

Το "κόλπο" ήταν απλό.. η εταιρεία, που σημειωτέον έχει προ πολλού απολέσει το "συνεταιριστικό" της χαρακτήρα, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις τιμών στα προϊόντα της και δεδομένης της αυξήσεως του ΦΠΑ που θα κληθεί να απορροφήσει και με διάφορες άλλες μελέτες, αποφάνθηκε ότι δεν θα μπορεί να κερδίζει 2 και 3 εκ. ευρώ ετησίως αν δεν περικόψει κατά 9% τους μισθούς των υπαλλήλων της.. Μα ο νόμος προέβλεπε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η επιχείρηση να φτάσει πρώτα σε αυτό το οικονομικό σημείο και δεν αποδέχεται μελλοντικές προβλέψεις.. .

Αρχικά, ειπώθηκε μείωση 15% επί των μισθών για να καταλήξουν στο περίφημο πια "9%".. Τελικά, οι εργαζόμενοι της εταιρείας "σύρθηκαν" μάλλον στην υπογραφή της σύμβασης υπό την απειλή απολύσεων.. Οφείλουμε, όμως, να αναγνωρίσουμε στην επιχείρηση ότι, ακόμα τουλάχιστον, δεν έχει βάλει στο "χέρι" δώρα και επιδόματα και μιλάμε για κόψιμο οριστικό..

Το σίγουρο είναι ότι από αυτή την κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της Νεογάλ κάποιοι μάλλον βγαίνουν κερδισμένοι σε πολιτικό επίπεδο εκεί κάτω εις τας Αθήνας...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου