Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Ακυρώθηκαν λόγω ζέστης, οι πτήσεις για Ανταρκτική

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -7 έως -2 βαθμούς κελσίου και αυτό είναι...ζέστη. Έτσι οι διάδρομοι προσγείωσης δεν είναι σταθεροί!

 

Μπορεί οι νότιες πολιτείας της Αυστραλίας να μην είδαν ακόμα καλοκαίρι, για την Ανταρκτική όμως δεν ισχύει το ίδιο.
 
Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Αερομεταφορών της Αυστραλίας όλες οι πτήσεις από και προς Ανταρκτική, που ξεκινούν συνήθως στα μέσα Δεκέμβρη, ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Ανταρκτική που είχαν ως αποτέλεσμα το μερικό λιώσιμο των πάγων στους διαδρόμους προσγείωσης του Αεροδρομίου Wilkins.
 
Οι θερμοκρασίες που λογικά θα έπρεπε να επικρατούν στην Ανταρκτική αυτήν την εποχή ποικίλλουν μεταξύ των -10 και -35 βαθμών Κελσίου. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία το φετινό Δεκέμβριο και Ιανουάριο στην πιο παγωμένη ήπειρο του πλανήτη κυμαίνεται μεταξύ των -7 και -2 βαθμών Κελσίου.
 
Οι Αρχές της Αυστραλίας αλλά και άλλων χώρων που επίσης ακύρωσαν οποιεσδήποτε πτήσεις στην Ανταρκτική άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν καθόλου πτήσεις κατά το φετινό καλοκαίρι στην Ανταρκτική. "Η ασφάλεια των επιβατών είναι το κύριο μέλημά μας" ανέφερε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αερομεταφορών της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου