Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Σχεδόν 162 εκατ. θα «γλυκάνουν» τους Δήμους

Εγκρίθηκε η τακτική επιχορήγηση για τον Ιανουάριο

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει με 161.815.985 ευρώ όλους τους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης για τον Ιανουάριο.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, στο ανωτέρω ποσό περιλαμβάνονται οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και των χώρων άθλησης που μεταφέρθηκαν σε δήμους και κοινότητες, καθώς επίσης και οι δαπάνες μισθοδοσίας των κατατασσόμενων σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σχολικών φυλάκων και εργαζομένων σε προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι/Κοινωνική Μέριμνα και για ΑμεΑ...................

Επίσης, οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των ΤΥΔΚ των Κρατικών Περιφερειών, που μετατάχθηκαν σε Δήμους, η κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τον καθαρισμό σχολικών μονάδων χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Τονίζεται ότι το κόστος της απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις έργου συνεχίζει να καλύπτεται μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους 2010- 2011 από το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου