Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Το Μάιο θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στον ημερήσιο τύπο μετά την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού και την πρόκληση σημαντικών ζημιών στα κτίρια που στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, ανακοίνωσε ότι:

1. Το αίτημα για την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης εγκρίθηκε από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων την 11η Νοεμβρίου 2010. Για την εκτέλεση της απόφασης εξουσιοδοτήθηκε η Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες...............

2. Το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2010, όταν επιτράπηκε η είσοδος στα κτίρια των Δικαστηρίων, κλιμάκιο της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» διενήργησε αυτοψία. Την ίδια ημέρα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ανατέθηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

3. Ο καθαρισμός των κτιρίων πριν από την έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης, επειδή αφορά και χώρους, όπου στεγάζονται οι γραμματείες των Τμημάτων και τα γραφεία των δικαστών, προτάθηκε από τα Δικαστήρια να ανατεθεί στην εταιρεία που ήδη ήταν συμβεβλημένη με αυτά. Προς τούτο ο Γενικός Επίτροπος των Διοικητικών Δικαστηρίων ζήτησε προσφορά για την ανάθεση του έργου.

4. Η προσφορά υποβλήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την 4η Ιανουαρίου 2011 και εγκρίθηκε αυθημερόν. Ο Γενικός Επίτροπος ενημερώθηκε εγγράφως από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτηρίων να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης.

5. Οι εργασίες αποκατάστασης από την εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» άρχισαν σήμερα με την εγκατάσταση εργολάβου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους το έργο εκτελείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 14η Ιανουαρίου 2011, οπότε θα δοθεί σε λειτουργία το κτίριο του Διοικητικού Εφετείου. Η δεύτερη φάση προβλέπεται να ολοκληρωθεί την 28η Ιανουαρίου 2011 και θα δοθούν σε λειτουργία χώροι στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Το κτίριο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως τον προσεχή Μάιο, οπότε και ολοκληρώνεται η τρίτη φάση.

6. Τέλος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τη διακοπή της λειτουργίας των Δικαστηρίων, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επεξεργάστηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου