Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Μετά την Ελλάδα και η Ουγγαρία υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου

Ο Ματόλτσι παραδέχθηκε πάντως ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα εξαιτίας των επιφυλάξεων που υπάρχουν ακόμα.

Ο ούγγρος υπουργός Οικονομικών Γκιέργκι Ματόλτσι, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, τάχθηκε σήμερα υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για να να επιλυθούν τα προβλήματα του δημοσιονομικού χρέους στην Ευρώπη, παρά την αντίθεση της Γερμανίας και της Γαλλίας.

"Στο τέλος, θα τα χρειαστούμε", δήλωσε.........

ο ούργγρος υπουργός στη Βουδαπέστη σε συνάντησή του με ξένους δημοσιογράφους με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα του.

"Εχουμε ανάγκη από όλες τις νέες πηγές χρηματοδότησης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του δημοσιονομικού ελλείμματος στη ζώνη ευρώ, συνεπώς στο τέλος θα έχουμε αυτά τα νέα οικονομικά εργαλεία όπως τα ευρωομόλογα και το ευρωπαϊκό νομισματικό Ταμείο", πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Ματόλτσι παραδέχθηκε πάντως ότι το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα εξαιτίας των επιφυλάξεων που υπάρχουν ακόμα:" Το αποκλείω να συμβεί ως το τέλος του έτους. Αλλά ως το 2013, ή ως τα μέσα της δεκαετίας, είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε τα νέα αυτά οικονομικά εργαλεία, όπως τα ευρωομόλογα", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου