Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

600.000 υπογραφές υπέρ του Wikileaks

Μια διαδικτυακή αίτηση που καλεί να δοθεί ένα τέλος «στην εκστρατεία εκφοβισμού» του ιστότοπου WikiLeaks έχει συγκεντρώσει περίπου 600.000 υπογραφές.


Η αίτηση που απευθύνεται «στις ΗΠΑ και τις άλλες κυβερνήσεις και κοινωνίες που εμπλέκονται στην καταστολή του WikiLeaks» και καλεί «να δοθεί αμέσως τέλος στην καταστολή του WikiLeaks και των εταίρων του». Η αίτηση ανέβηκε στον αμερικανικό ιστότοπο Avaaz.org, ο οποίος φιλοξενεί συχνά αιτήσεις και εκστρατείες.

«Κάνουμε έκκληση να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές και τους νόμους σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου. Αν ο WikiLeaks και οι δημοσιογράφοι με τους οποίους συνεργάζεται έχουν παραβιάσει κάποιο νόμο, θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Δεν πρέπει να είναι αντικείμενα μίας εξωδικαστικής εκστρατείας εκφοβισμού», αναφέρει το κείμενο της αίτησης.

Μέχρι σήμερα το απόγευμα το κείμενο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 590.000 υπογραφές, σύμφωνα με τον Avaaz.

Όλα αυτά ενώ την Τρίτη ο Τζούλιαν Ασανζ, ιδρυτής του Wikileaks, που κρατείται από τις 7 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο καθώς εκκρεμούν κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση στη Σουηδία, θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο και θα αποφανθεί για την υπό όρους απελευθέρωσή του για όσο διάστημα περιμένει να αποφασιστεί αν θα εκδοθεί στη Σουηδία.

Οπαδοί του Ασάνζ, καθώς και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία υποστήριξης, την ώρα που θα συνεδριάζει το δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου