Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φρούριο η Μόσχα – Στρατός και αστυνομία σε επιφυλακή!

Υπό το φόβο να ξεσπάσουν νέα επεισόδια, αστυνομία και στρατός λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να μην ξαναγίνει η Μόσχα πεδίο σφοδρών μαχών.


Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες των ομάδων καταστολής έχουν περικυκλώσει από νωρίς την Κόκκινη Πλατεία και μια γειτονική περιοχή, ενώ εκκένωσαν τρεις σταθμούς του μετρό από το φόβο ξεσπάσματος και νέων επεισοδίων, μετά από εκείνα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Τα σοβαρά επεισόδια των προηγούμενων ημερών πυροδότησε η εν ψυχρώ δολοφονία ενός οπαδού της Σπαρτάκ Μόσχας από αστυνομικούς. ............................

Τουλάχιστον 30 ειδικά αστυνομικά οχήματα βρίσκονται στην Κόκκινη Πλατεία και οι φρουροί ζητούν από τους περαστικούς, αφού δείξουν τις ταυτότητές τους, να απομακρυνθούν γρήγορα από την περιοχή. Και η κοντινή πλατεία Μανέζ, όπου το Σάββατο πάνω από 40 πολίτες τραυματίστηκαν στη διάρκεια πολύωρων σκληρών επεισοδίων, εκκενώθηκε και φρουρείται.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα μέτρα είναι προληπτικά για να αποφευχθούν και νέα επεισόδια μετά την πληροφορία ότι και σήμερα οπαδοί της ομάδας, θα συγκεντρώνονταν εκ νέου στις πλατείες της Μόσχας.

Τα επεισόδια του Σαββατοκύριακου πήραν και τη μορφή διακρίσεων κατά μεταναστών αφού πολλά από τα πανώ που κρατούσαν οι νεαροί Ρώσοι έγραφαν «Η Ρωσία ανήκει στους Ρώσους», «Έξω οι μετανάστες».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε τις αρχές να είναι προσεκτικές και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στη χρήση βίας κατά των νεαρών διαδηλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου