Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σας πήραμε χαμπάρι... πάμε για εκλογές !

Η χώρα έχει μπει για τα καλά τον τελευταίο χρόνο στη χειρότερη μεταπολεμική δίνη.. πάσχουμε οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά, σαν κράτος, σαν έθνος και σαν πολίτες. Ο πρωθυπουργός επέλεξε απ' αρχής το δρόμο το δύσκολο και μέχρι τώρα είχε την ανοχή της κοινωνίας αφού, οι πολίτες αναγνωρίζουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τα "λάθη του παρελθόντος".

Πλην όμως, η ανοχή αυτή του κόσμου άρχισε να σώνεται, να τελειώνει και.. σε τούτο δεν φταίνε μόνο τα νέα, διαφαινόμενα, σκληρότερα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη σωτηρία της χώρας.. Κυρίως ευθύνεται η στάση του ίδιου του πρωθυπουργού και των υπουργών του που "τη μια λένε άλλα και την άλλη κάνουν τα αντίθετα"..

"Όχι νέα μέτρα" , λέγανε και ξαναλέγανε και τώρα πια έχουνε απολέσει και όση, ελάχιστη, αξιοπρέπεια είχε απομείνει στο πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας, με την ελπίδα της κάθαρσης σε ένα βρώμικο και σάπιο πολιτικό σύστημα.

Στη συνάντηση, λοιπόν, των πολιτικών αρχηγών εχθές εγώ κράτησα ένα πράμα.. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βγήκε και μας διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα πάει σε πρόωρες εκλογές.. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για μένα.. Φυσικά, ο κ. Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πει το αντίθετο διότι, γνωρίζει ότι έτσι θα έβλαπτε την εικόνα της χώρας προς τα έξω τη στιγμή που εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου..

Κι όταν ένας πρωθυπουργός κι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, εξερχόμενοι από συνάντησή τους μας διαβεβαιώνουν ότι "δεν θα έχουμε πρόωρες εκλογές" εμένα, πάλι, το πονηρό μυαλό μου πάει στο αντίθετο.. Έτσι νομίζω.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου