Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Χτυπάνε και τον τουρισμό μας οι Γερμανοί

Μετά την ελληνική οικονομία, στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου μπαίνει η σημαντικότερη εγχώρια «βιομηχανία»: αυτή του τουρισμού. Νέο χτύπημα κάτω από τη ζώνη επεφύλασσε για τη χώρα μας η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», η οποία με χθεσινό δημοσίευμά της, υπό τον -αποκαλυπτικό των προθέσεών της- τίτλο «Καλύτερα όχι στην Αθήνα», εκτιμά ότι «ολοένα και περισσότεροι τουρίστες προτιμούν άλλους προορισμούς».

Το δημοσίευμα έρχεται να προβάλει τις πρώτες, δυσοίωνες εκτιμήσεις, για την εισροή Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, αλλά δεν αρκείται σε αυτό. Ετσι, θεωρεί πως «πτώση 10% στις κρατήσεις για τις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου είναι κάτι παραπάνω από ένα σήμα».

Η επίθεση κατά της χώρας μας κορυφώνεται με την υπόμνηση πως «το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί στην ιστοσελίδα του σχετικά με διαδηλώσεις σε μεγάλες ελληνικές πόλεις» και το ακόλουθο σχόλιο:

«Εάν δεν επικρατήσει σύντομα και πάλι πολιτική ηρεμία στην όμορφη χώρα με τα 6.000 νησιά, οι Ελληνες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με μια συρρίκνωση του πολύ αυτού σημαντικού κλάδου κατά μόνο 10%, όπως συνέβη και πέρσι».

Δεν λείπουν, επίσης, τα φαρμακερά βέλη κατά των «απαράδεκτων συνθηκών που επικρατούν σε ορισμένα μικρά αεροδρόμια» της Ελλάδας, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, αλλά και των «ξενοδοχείων 20 και 30 ετών της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας».

Η νέα επίθεση έρχεται σε μια στιγμή που τα γραφεία του ΕΟΤ στη Γερμανία εμφανίζονται πληγωμένα από τις σοβαρές καθυστερήσεις στη χρηματοδότησή τους.

Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί καλύπτουν το 15% των αφίξεων τουριστών στη χώρα μας, φθάνοντας τα 1,9 εκατομμύρια ετησίως, και πέρυσι αναδείχθηκαν ο πιο «ταξιδιάρικος» λαός της Ευρώπης, με 73 εκατομμύρια ταξίδια εκτός των συνόρων τους. Γι’ αυτούς η Ελλάδα είναι μεν ένας παραδοσιακός προορισμός, αλλά όχι από τους σημαντικότερους (μερίδιο 4%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου