Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο "Τιτανικός" θα ζωντανέψει ξανά κάνοντας το ίδιο ταξίδι

Κρουαζιέρα στα χνάρια του «Τιτανικού», χωρίς βεβαίως το τελικό αποτέλεσμα εκείνου του ταξιδιού, σκοπεύει να οργανώσει ταξιδιωτικό γραφείο της Βρετανίας το 2012, εκατό χρόνια μετά το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου που δεν έμελλε να φθάσει ποτέ στον προορισμό του.

Η Titanic Memorial Cruise, όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει όπως και ο «Τιτανικός» στις 8 Απριλίου από το λιμάνι του Σαουθάμπτον στην Αγγλία και θα φτάσει μέχρι το σημείο του βόρειου Ατλαντικού όπου βυθίστηκε το υπερωκεάνιο στις 15 Απριλίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι «εγκέφαλοι» του ταξιδιωτικού γραφείου θεώρησαν ότι δεν είναι αρκετό απλά να ακολουθήσει την ίδια πορεία το δικό τους κρουαζιερόπλοιο. Θέλουν όλα να θυμίζουν εκείνο το ταξίδι. Ετσι, φρόντισαν ώστε το μενού στο εστιατόριο του σύγχρονου πλοίου να είναι ίδιο με εκείνο του «Τιτανικού», ενώ η μουσική και ο χορός να είναι εκείνα που ήταν στη μόδα το 1912. Πάνω στο πλοίο θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, ακριβώς την ώρα που θα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη στιγμή που ο «Τιτανικός» συγκρούστηκε μ’ ένα παγόβουνο και βυθίστηκε, δηλαδή ανάμεσα στις 11.40 μ.μ. στις 14 Απριλίου του 2012 και στις 2.20 π.μ. στις 15 Απριλίου τοπική ώρα. Η Titanic Memorial Cruise θα συνεχιστεί με προορισμό το Χάλιφαξ, όπου οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τρία νεκροταφεία στα οποία έχουν ταφεί τα θύματα του «Τιτανικού». Τελικός προορισμός της κρουαζιέρας είναι η Νέα Υόρκη, όπου κατευθυνόταν ο «Τιτανικός» πριν βυθιστεί παίρνοντας μαζί του στο βυθό 1.517 από τους 2.223 επιβάτες του.

Η... επιμνημόσυνη κρουαζιέρα θα κάνει μια στάση και στο Κομπχ της Ιρλανδίας αφού φύγει από το Σαουθάμπτον, όπως έκανε και ο «Τιτανικός». Η βρετανική εταιρεία Miles Morgan Travel ανακοίνωσε ότι θα ναυλώσει το πλοίο «Balmoral» για την κρουαζιέρα. Το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει 1.350 επιβάτες, διαθέτει 710 καμπίνες και έχει 510 μέλη προσωπικό. Οι τιμές για τη δωδεκαήμερη κρουαζιέρα ξεκινούν από 3.900 δολάρια για μια εσωτερική καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Ηδη τα πρώτα εισιτήρια πουλήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου