Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Στο Παρίσι η Τίνα Μπιρμπίλη για συνεργασία με την Γαλλία

Οι προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με τη Γαλλία στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Παρίσι η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με το Γάλλο ομόλογό της, Jean-Louis Borloo.

Οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε όλους τους τομείς ευθύνης των Υπουργείων τους, τα οποία καλύπτουν παρεμφερείς αρμοδιότητες. Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Παράλληλα, εξέτασαν τρόπους προώθησης των διαδικασιών για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ, που θα γίνουν στο Μεξικό, στο τέλος του χρόνου.

Εξάλλου, η κ. Μπιρμπίλη είχε σειρά επαφών με μεγάλες γαλλικές εταιρίες (Gaz de France Suez, EDF Energy, και AREVA) για θέματα στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Συγκεκριμένα, έγιναν συζητήσεις για διάφορα θέματα ενέργειας, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών ΑΠΕ, η προμήθεια αλλά και η μεταφορά αερίου μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου