Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Επιμένει η Fitch...

«Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα πρέπει να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να ζητήσει ρευστό», αναφέρει σήμερα αναλυτής της Fitch Ratings σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η σπειροειδής άνοδος των spreads των ελληνικών ομολόγων και η ασάφεια στους όρους για την παροχή στήριξης δεν επιτρέπουν άλλη καθυστέρηση.

«Εξαρτάται τώρα από την ελληνική κυβέρνηση αν θα βγει δημοσίως και θα ζητήσει ρευστό και υποστήριξη από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ – κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο», φέρεται να δηλώνει ο Chris Pryce, αναλυτής της Fitch για την Ελλάδα.

Ο Pryce δηλώνει ακόμη ότι η Αθήνα πρέπει να ζητήσει από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να ενεργοποιήσουν το σχέδιο στήριξης στο οποίο συμφώνησαν τον προηγούμενο μήνα, «διότι τα spreads ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο και διότι ό,τι κι αν έχουν κάνει μέχρι στιγμής η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη, υπάρχει ακόμα έλλειψη σαφήνειας και σύγχυση για το τι προτίθενται να πράξουν, πότε θα το πράξουν και πόσο σκοπεύουν να αναμιχθούν».

«Είναι ώρα να αναγνωρίσουν πλήρως, τόσο η Ευρωζώνη όσο και η Ελλάδα, την έκταση των προβλημάτων τους», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου