Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Παπακωνσταντίνου: Και 800 να φθάσουν τα σπρεντ εμείς θα δανειζόμαστε

Στη λύση του δανεισμού από τις αγορές και όχι στην προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. επιμένει η Κυβέρνηση. Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν άκρως αποκαλυπτικός.

Η αύξηση των σπρεντς δεν είναι ευχάριστη παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών κι αποκάλυψε πως όσο υψηλά κι αν είναι τα επιτόκια δανεισμού αν κι εφόσον υπάρχει η ανάγκη για την Ελλάδα να δανειστεί, θα δανειστεί.

Η εκτίμηση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι το να προσφύγει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ. είναι σαν να χρησιμοποιεί ένα δεκανίκι κι ότι αυτό θα κάνει ζημιά στη χώρα. Μπορεί αυτό να βοηθήσει μακροπρόθεσμα αλλά μεσοπρόθεσμα όχι, εκτιμά ο υπουργός.

Προβλέπει δε, ότι οι συνέπειες σε ψυχολογικό επίπεδο για τον κόσμο θα είναι μεγάλες, κάτι που προφανώς θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα επιμένει πως είναι βασικά πολιτική η θέση της Κυβέρνησης να μην αναζητήσει τη λύση για τις οικονομικές της ανάγκες στο Δ.Ν.Τ και πάντως τονίζει πως ακόμη κι αν αυτό συνέβαινε δεν θα χρειαζόταν να ληφθούν επιπλέον επώδυνα μέτρα.

Όταν οι δημοσιογράφοι προκάλεσαν κ. Παπακωνσταντίνου, δεν δίστασε να ομολογήσει πως θα… «καλόβλεπε» την ιδέα να είχε ένα ακόμη υφυπουργό Οικονομικών στη διάθεση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου