Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ στην Αθήνα

Με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής «ελίτ» των δύο χωρών, με 100 από τους ισχυρότερους Τούρκους επιχειρηματίες και 200 αντιστοίχως Έλληνες, διεξάγεται το ελληνο-τουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ. Το φόρουμ συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων με τον αντίστοιχο τουρκικό TÜSİAD. Οι εργασίες του κορυφώνονται με τις ομιλίες των δύο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν.

Η έμφαση, σε επιχειρηματικό πεδίο, δίνεται στις 65 κατ΄ιδίαν συναντήσεις των δύο μερών, οι οποίες έχουν ζητηθεί εκατέρωθεν, με βάση τα χαρακτηριστικά και το προφίλ των εταιριών και αφορούν κυρίως στους κλάδους των κατασκευών, των δομικών υλικών, της ενέργειας, των τραπεζών, των τροφίμων, των θαλάσσιων μεταφορών και των ενδυμάτων.

Κύριο ζητούμενο είναι η δημιουργία συμπράξεων και η προοπτική επέκτασης σε τρίτες αγορές, με έμφαση τις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι "η Τουρκία ως γέφυρα για την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές", "Βόρεια Ελλάδα και Τουρκία: Νέα μέσα για αμοιβαία επωφελή συνεργασία στη Ν.Α. Ευρώπη" και "Εποικοδομητικές λύσεις για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και δυνατότητες".

Οι κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη διάσταση αυτής της εκδήλωσης, με πολλαπλά μηνύματα, τόσο υπέρ της οικονομικής συνεργασίας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και ως άσκησης "ήπιας" πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου