Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη προειδοποιούν οι ΗΠΑ.......

Κινδυνεύει και η Ελλάδα τώρα λόγω της Ελληνο - Ισραηλινής προσέγγισης ; .

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα και άλλες οργανώσεις. Την ίδια στιγμή και η Βρετανία αναβαθμίζει την προειδοποιησή της...

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη. Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η Αλ Κάιντα και φίλιες οργανώσεις συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρει το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανέλαβαν δράση για να προλάβουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και μίλησαν ανοιχτά για τις αναβαθμισμένες συνθήκες κινδύνου» προστίθεται..................


Η αμερικανική προειδοποίηση αναφέρει ότι το σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς και τουριστικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στους πιθανούς στόχους τρομοκρατών.

Σημειώνεται μάλιστα ότι στο παρελθόν στόχοι έχουν γίνει το μετρό, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροπορικό δίκτυο ακόμα και οι θαλάσσιες μεταφορές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα σχέδια για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη αποδίδονται στον τρίτο στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, σεΐχη Γιούνις αλ Μαουρετάνι, σε συνεργασία και με την οικονομική υποστήριξη του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Μαουρετάνι φέρεται να ανέφερε τα σχέδια των επιθέσεων, ιδιαίτερα στη Βρετανία και στη Γαλλία, σε έναν ισλαμιστή με γερμανική υπηκοότητα και αφγανική καταγωγή, ο οποίος σήμερα κρατείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο στρατόπεδο Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν.

Οι πληροφορίες που αποσπάσθηκαν από αυτόν φέρεται να ήταν η αφορμή για τον πρόσφατο συναγερμό για τρομοκρατική απειλή που σήμανε στη Δυτική Ευρώπη.

Αύξησε το επίπεδο και η Βρετανία

Εντωμεταξύ, η Βρετανία ενημέρωσε την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στη Γερμανία και τη Γαλλία και αύξησε το επίπεδο επικινδυνότητας για τρομοκρατική επίθεση στο «υψηλό» από το προηγούμενο «γενικό». Η αλλαγή υπαγορεύτηκε μετά την έκδοση αντίστοιχης οδηγίας από τις ΗΠΑ.

«[Η Γερμανία και η Γερμανία], όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο τρομοκρατίας και αυτό υπαγόρευσε την ενημέρωση της προειδοποίησής μας», τονίζει το Φόρειν Όφις. Πάντως, οι βρετανικές υπηρεσίες αρνήθηκαν να απαντήσουν γιατί έσπευσαν να αυξήσουν το
επίπεδο επικινδυνότητας αν και τόνισαν πως όλες οι οδηγίες αναθεωρούνται με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ασφαλείας.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε πως η αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία «είναι στην ίδια γραμμή με τις γενικές κατευθύνσεις που συμβουλεύσαμε και εμείς στον γαλλικό πληθυσμό», όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Μπερνάρ Βαλερό.

«Η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία παραμένει υψηλή, το επίπεδο συναγερμού έχει παραμείνει αμετάβλητο, στο κόκκινο», τόνισε ο Βαλερό.

πηγή Το Βήμα
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231061421#ixzz11JB8cFvJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου