Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ο LOVEΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ...


ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ BLOG TROKTIKO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ Μ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΤΕ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ LOVEΡΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ…

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του πιο δημοφιλούς ελληνικού blog , του Τρωκτικού, για εισφοροδιαφυγή της τάξεως των 40 εκ. ευρώ του κουμπάρου του πασίγνωστου δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, κ. Ραπτόπουλου, τότε η προσπάθεια του Υπουργού για σαφάρι της Εισφοροδιαφυγής στη χώρα μας δυσκολεύει περαιτέρω. Και τούτο επειδή, το μέγεθος της εισφοροδιαφυγής είναι τόσο μεγάλο, αλλά και οι οφειλέτες του τόσο συνδεδεμένοι και διαπλεκόμενοι με την πολιτική, που αυτό από μόνο του καθιστά το έργο του Υπουργού ένα Γολγοθά..

Πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία μικροποσά, (μερικές χιλιάδες ευρώ), εν συγκρίσει με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που διαμορφώνουν σε ύψος ρεκόρ την εισφοροδιαφυγή στη χώρα μας. Αν η Κυβέρνηση κυνηγήσει επιλεκτικά, τους μικρούς κι αδύναμους, είναι βέβαιο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αυτό θα οδηγήσει σε μαρασμό της οικονομίας και μεγαλύτερο στραγγαλισμό της. Από την άλλη, η ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στη χώρα μας, η οποία αποκτά διαστάσεις λαϊκής πρόκλησης και δυσφορίας, ανησυχεί ακόμα και τα στελέχη της Ε.Ε. . Ο πόλεμος αυτός, λοιπόν, δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο με παράπλευρες απώλειες των μικρών και αδύναμων, αλλά κυρίως εναντίον των μεγάλων συμφερόντων που ροκανίζουν, χρόνια τώρα, τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Είναι γνωστό ότι μόνο στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ η εισφοροδιαφυγή αγγίζει πολλά δις ευρώ, όμως, καμία ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έκανε απαιτητά τα ποσά αυτά λόγω των υπόγειων συναλλαγών των κομμάτων με τα Μέσα.

Αυτό που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της Ε.Ε. για το ασφαλιστικό της χώρας, κι από την ώρα που η Μέρκελ έβαλε στο ίδιο σακί τα κυβερνητικά κόμματα της Ελλάδας, θα τεθεί άμεσα ένα τέλος στη μεγάλη εισφοροδιαφυγή των Μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων. Κατά τα πρότυπα, μάλιστα, της φορολογικής ενημερότητας που ισχύει στη χώρα, όπως και για την ασφαλιστική, ήδη οι Ευρωπαϊκές οδηγίες συγκλίνουν προς την εφαρμογή κοινού ευρωπαϊκού μηχανογραφικού συστήματος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, τα επόμενα χρόνια, οι ασφαλιστικές εισφορές, των μεγάλων οφειλετών και μόνον, που θα μηχανογραφούνται θα είναι απαιτητές σε όλη την Ε.Ε. (π.χ. ακόμα και Βουλγαρία), ενώ οι μεγάλο -οφειλέτες δεν θα μπορούν πια να κρυφτούν…

Ευτυχώς που υπάρχει κι η Ευρώπη, (…μπας και γίνουμε άνθρωποι) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου