Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ...

ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΑ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ «ΕΙΧΕ» ΝΑ ΤΑ ΤΑΪΣΕΙ… (σημερινό ρεπορτάζ της Εσπρέσο).

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες από σχετικό δημοσίευμα του “Antartis”, όπου αναφερόμασταν στην αδυναμία πολλών οικογενειών να προσπορίσουν τα απολύτως απαραίτητα προς το ζην και, έρχεται δυστυχώς το ρεπορτάζ της ομώνυμης εφημερίδας να μας το υπενθυμίσει.

Ήδη η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς, λόγω της ανικανότητας όλων των ελληνικών κυβερνήσεων να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν την παραγωγική διαδικασία στη χώρα. Μάλιστα, ξανά λέμε, ότι με τους πιο μέτριους υπολογισμούς οι άνεργοι στο τέλος του χρόνου θα αγγίξουν το 1 εκ. . Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις στους δρόμους και την ελληνική κοινωνία, σε τέτοιο βαθμό, που τα μπλόκα των αγροτών θα μοιάζουν με «παιδική χαρά».

Αξίζει τον κόπο δε να αναλάβει η κυβέρνηση τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα βοηθήσουν ουσιαστικά το νέο κύμα ανέργων αφού, κυρίως όσοι καταστούν άνεργοι όντας οικογενειάρχες και γονείς, θα οδηγηθούν σε ψευτό - διλήμματα «Λύτρωσης» από τη φτώχεια, την ανέχεια και την αναξιοπρέπεια που συνεπάγεται μια παρατεταμένη περίοδος στην κατάσταση αυτή.

Αναμένουμε, δυστυχώς, τέτοιου τύπου ρεπορτάζ να αυξηθούν προς τα τέλη του έτους και να είναι όλο ένα και περισσότερα όσο η ελληνική κυβέρνηση δε λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων. Ειδικά και κυρίως των ανέργων γονιών…

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου