Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και «γαλάζιοι» υπουργοί

Ταραχή στη Ρηγίλλης προκαλεί ο κίνδυνος νέων αποκαλύψεων που αφορούν το αμαρτωλό κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ.

Υπουργοί με εντολή του Μαξίμου ψάχνουν στα αρχεία τους κρούσματα σπατάλης από τους γαλάζιους προκατόχους τους, μερικά από τα οποία ήδη βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις στελεχών που είναι ακόμη και στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει πρώην γαλάζιοι υπουργοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο για επίδειξη πλουτισμού και ερευνάται το πώς απέκτησαν τις περιουσίες τους....

Σ' αυτό το κλίμα ανέβηκε τα σκαλοπάτια της Ρηγίλλης και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος χθες. Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Ν.Δ. το ζήτησε εκείνος. Εχει βρεθεί στο επίκεντρο σειράς καταγγελιών: για πανάκριβες κουρτίνες που αγόραζε στα υπουργεία και έραβε σε καταστήματα που ειδικεύονται και στο ράψιμο πουκαμίσων μέχρι το διαμέρισμα που διαθέτει με τζακούζι στο ρουφγκάρντεν (Κολωνάκι). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός πιστεύει ότι τον χτυπούν για να τον εξοντώσουν πολιτικά. Δεν φαίνεται όμως να βρήκε απέναντί του έναν πρόθυμο πρόεδρο της Ν.Δ. να τον καλύψει πολιτικά.

Τρία είναι τα επίπεδα στα οποία η Ν.Δ. αισθάνεται τη βαριά ανάσα της κυβέρνησης:

1. Φορολογικό ξεσκόνισμα: Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πρώην υπουργού που ελέγχεται αν ακίνητο το οποίο νοικιάζει στην Αράχοβα είναι δικό του και το αποκρύπτει. (Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το «Μέγκα»). Ο πρώην υπουργός, που μένει στο Κολωνάκι, ελέγχεται και για τον τρόπο με τον οποίο αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα ενώ ερευνώνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του. Ανάλογες έρευνες γίνονται και για άλλους πρώην υπουργούς, μερικοί από τους οποίους εμπλέκονται στις γνωστές υποθέσεις σκανδάλων. Κύριες κατοικίες και εξοχικά των ιδίων ή των συζύγων τους ξεψαχνίζονται.

2. Κρούσματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ήδη έχει στείλει στον εισαγγελέα ανάλογες υποθέσεις. Η Δικαιοσύνη, καθώς θα πέσει πάνω στις υπογραφές πρώην υπουργών (Σπηλιωτόπουλου, Μαρκόπουλου), θα διαβιβάσει τα στοιχεία στη Βουλή. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια των υπουργείων Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Καταγγελίες ότι βρήκαν σπατάλες στα υπουργεία τους έχουν κάνει και οι υπουργοί Γεωργίας Κ. Μπατζελή και Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Στυλιανίδης, Λιάπης, Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου, Βουλγαράκης είναι μεταξύ αυτών που είναι στοχοποιημένοι.

3. Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο: Πέντε πρώην υπουργοί (Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος, Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός) παραπέμπονται σε προανακριτική ενώ ειδική μνεία στο πόρισμα του ΠΑΣΟΚ θα γίνει για τον εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή Γιάννη Αγγέλου, που η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν θα διωχθεί ποινικά.

Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου