Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

"Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί"

Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας,κ. Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι «επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση» και το δεύτερο «επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία», γιατί «οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε».

Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος,ο κ.Λοβέρδος ανέφερε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».

Ειδικότερα για τους ελέγχους, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι σοβαροί και από κει και πέρα θα πρέπει να γίνει και μια διυπουργική συνάντηση. «Ήδη, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων εμείς πήραμε μια πρωτοβουλία χθες από το δικό μας Υπουργείο προς τρεις συναρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, ώστε να μπορέσουμε να το κλείσουμε τις επόμενες μέρες», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου