Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πούτιν: «Μη γκρινιάζετε και δουλέψτε!»

Η προτροπή του Ρώσου πρωθυπουργού προς τους εργαζόμενους στα αεροδρόμια της Μόσχας θυμίζει λίγο το ανέκδοτο του... «σκάσε και κολύμπα».


Στα αεροδρόμια της Μόσχας, τις τελευταίες μέρες, επικρατεί το απόλυτο χάος. Η κακοκαιρία έχει παραλύσει τα πάντα, πτήσεις ακυρώνονται, ταξιδιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι και στα πρόθυρα... νευρικής κρίσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «στόχευσε» για την κατάσταση αυτή τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την ομαλή λειτουργία των ρωσικών αεροδρομίων, ζητώντας τους να "σταματήσουν να γκρινιάζουν και να δουλεύουν".

"Έπρεπε οι υπεύθυνοι να ήταν από την αρχή στη θέση τους αντί να αρχίσουν να γιορτάζουν τη νέα χρονιά", δήλωσε ο Πούτιν σε συνεδρίαση της κυβέρνησης, η οποία μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

"Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, όμως πρέπει να σταματήσετε να γκρινιάζετε, όλος ο κόσμος πρέπει να δουλέψει", πρόσθεσε.

"Ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια", επεσήμανε ο Πούτιν και απαγόρευσε στους υπαλλήλους που εργάζονται στις υπηρεσίες του αεροδρομίου να πάρουν άδεια. "Καμία άδεια μέχρι νεωτέρας. Όλος ο κόσμος πρέπει να είναι στη θέση του", υπογράμμισε.

Η εισαγγελία της Μόσχας ξεκίνησε έρευνα για το χάος που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δύο κεντρικά αεροδρόμια της πόλης, όπου τα προβλήματα παραμένουν. Σήμερα, σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε περισσότερες από 20 πτήσεις.

Η Aeroflot πραγματοποίησε 70 από τις 90 προγραμματισμένες πτήσεις. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο 600 άνθρωποι περιμένουν ακόμα να αναχωρήσουν, ενώ το Ντομοντέντοβο ανακοίνωσε ότι λειτουργεί "κανονικά". Πέντε εσωτερικές πτήσεις καθυστέρησαν εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών στις πόλεις στις οποίες κατευθύνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου