Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Με τη συνδρομή υπαλλήλου των ΕΛΤΑ η ληστεία χρηματαποστολής στα Πετράλωνα

Ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής των ΕΛΤΑ στα Πετράλωνα εξιχνίασε η αστυνομία. Ήδη συνελήφθησαν οι δύο δράστες, μεταξύ των οποίων 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ενώ αναζητείται ο τρίτος.

Οι αρχές πλησίασαν τα ίχνη των δραστών όταν προ ημερών συνελήφθη στην Πάτρα 36χρονος Έλληνας για παράβαση του νόμου «περί όπλων». Από την έρευνα που διενεργήθηκε αποδείχθηκε ότι ο συλληφθείς μαζί με άλλο ημεδαπό που αναζητείται, είναι οι δράστες της ληστείας, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή 32χρονου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ ο οποίος είχε τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο τραυματισμός του υπαλλήλου, από τους δράστες ήταν προσχεδιασμένος, προκειμένου να μην δημιουργηθούν υπόνοιες σε βάρος του, καθώς ήταν αυτός που τους έδωσε πληροφορίες για το χρόνο που η χρηματαποστολή θα μετέφερε μεγάλο χρηματικό ποσό και το όχημα της χρηματαποστολής, ενώ από κοινού με τους δράστες επέλεξε το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Επίσης τους είχε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουν οι πόρτες του θωρακισμένου οχήματος όπου βρίσκονται τα χρήματα και με το κινητό του τηλέφωνο είχε καταγράψει σε βίντεο το όχημα της χρηματαποστολής και το είχε αποστείλει στον 36χρονο ληστή ώστε να είναι στη διάθεση τους η περιγραφή του, εσωτερικά και εξωτερικά.

Στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 85.000 € σε 17 δεσμίδες των ΕΛ.ΤΑ. που αναγνωρίσθηκαν ότι προέρχονται από την ληστεία και σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 100.000 ευρώ. Επίσης στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε αγορασθεί με χρήματα από την ληστεία.

Στην κατοχή του 32χρονου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο και δύο ακόμη οχήματα.

Ο 36χρονος είχε κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για ληστείες και άλλα αδικήματα, είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 25 ετών και αποφυλακίσθηκε με όρους το έτος 2007.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του υπολοίπου αφαιρεθέντος ποσού και τη σύλληψη του τρίτου δράστη, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η ληστεία είχε διαπραχθεί από δύο άτομα που φορούσαν στολές της Αστυνομίας. Την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και κατευθύνονταν προς το θωρακισμένο όχημα τους ακινητοποίησαν, με την απειλή των όπλων, επιβιβάστηκαν μαζί τους σε αυτό και αφού τους δέσμευσαν με χειροπέδες πυροβόλησαν μια φορά στο δεξιό μηρό τον 32χρονο ένοπλο συνοδό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.980.980 ευρώ.

Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου