Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

"ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ", Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ...


Μετά την οργάνωση "Εργένογκον" άλλη μια εξαρθρώθηκε προχθές με συλλήψεις πρώην και εν' ενεργεία στρατιωτικών στην Τουρκία από την Ισλαμική Κυβέρνηση Ερντογάν. Οι Τούρκοι συνωμότες στρατηγοί ετοίμαζαν δολιοφθορές σε τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη, την "πτώση" τουρκικού ελικοπτέρου στον Έβρο που θα αποδιδόταν στους Έλληνες και την κατάληψη της εξουσίας με πραξικόπημα.


Μέχρι σήμερα τέσσερις τουρκικές κυβερνήσεις έχουν ανατραπεί από το στρατιωτικό κατεστημένο της γείτονος και ο "πόλεμος" μεταξύ Ισλαμιστών και Κεμαλικών συνεχίζεται. Πάντως, αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι ότι η Τουρκία, παρά τις επιθυμίες της, δεν έχει καμία πιθανότητα για Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και εισδοχή της στην Ε. Ε. και αν αυτό γίνει κατανοητό από τη γείτονα, πλέον του βέβαιου είναι ότι, θα ωθηθεί ακόμη περισσότερο στο περιθώριο και σε "αντιδραστικές" κινήσεις εναντίον μας..


Θέλω, όμως, να μεταφέρω μόνο μια συνομιλία μου με πρώην Γερμανό Υπουργό Ομοσπονδιακού Κρατιδίου για την Τουρκία από τη δεκαετία του '90..


"..Σκοπός μας είναι ο διαμελισμός μακροπρόθεσμα της Τουρκίας σε επτά περίπου γεωγραφικά και ανεξάρτητα κράτη.. Από αυτά, μόνον η Ευρωπαϊκή Τουρκία (δηλαδή η Κωνσταντινούπολη) είναι καλοδεχούμενη στην Ένωση !..." .


Η αναζήτηση της Ιστορίας νομίζω επιβεβαιώνει την μελλοντική πολιτική της Ένωσης για μια χώρα που αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της... Άλλωστε, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Τουρκίας, που αναγνωρίζεται δεόντως από τους Αμερικανούς, είναι πολύ σημαντικός για να αφεθεί μόνο στην κρίση των Τούρκων στρατηγών και της αμερικανικής διπλωματίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου