Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μαθήματα ιστορίας από τον Μ. Γλέζο, στην Αστυνομική Ακαδημία

«Εάν νομίζατε ότι είχατε μπροστά σας μόνο τον Μανώλη Γλέζο, είσαστε γελασμένοι. Σωματικά είναι ο Μανώλης Γλέζος, αλλά σας μιλούσαν όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που δεν ζουν τώρα και που προσέφεραν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι».

«Δεν είχατε μπροστά σας εμένα, αλλά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας χθες στην Αστυνομική Ακαδημία.

Με αυτά τα λόγια ο αγωνιστής της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Αστυνομική Ακαδημία για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Ο Μανώλης Γλέζος παρέθεσε μαθήματα ιστορίας στους αστυνομικούς, λίγες βδομάδες μετά το περιστατικό της ρίψης χημικών που δέχτηκε στο πρόσωπο από άνδρα των ΜΑΤ.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκάλεσε «παιδιά» και «εγγόνια» του τους αστυνομικούς στην αρχή της ομιλίας του και αναφέρθηκε στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης και στον ρόλο που έπαιξε η Αστυνομία εκείνη την εποχή. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -όπως είπε- αποφάσισε να συγκρίνει ανάμεσα στο 1821-1928 τον αγώνα του ελληνικού λαού για την απελευθέρωσή του και τον αγώνα 1940-1945, πάλι του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό και στον αγώνα για την απελευθέρωσή του.

Παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Σπ. Βούγια, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, ο 88χρονος αγωνιστής της Αριστεράς διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας; Να καταστέλλει τους λαϊκούς αγώνες ή να κυνηγάει τους παραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου;».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απένειμε στον κ. Γλέζο τιμητική πλακέτα, ο οποίος την αφιέρωσε στον φοιτητή της Ιατρικής Ανδρεάκο, υπαξιωματικό της Χωροφυλακής, που εκτελέστηκε τον Απρίλιο του 1944 από τις δυνάμεις Κατοχής. Ενώ εκείνος από την πλευρά του δώρισε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας τη «Μαύρη Βίβλο» για τα εγκλήματα των ναζί κατά του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου