Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Παπανδρέου: Ή ψηφίζουμε τα μέτρα ή καταδικάζουμε την Ελλάδα

Την ψήφιση των μέτρων στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή. Την ίδια ώρα άσκησε σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τους προηγούμενους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Μιλώντας για πελατειακές αντιλήψεις, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για διαφθορά και ανευθυνότητα.

«Καθημερινά βλέπω στα υπουργεία να αναδύεται η τραγωδία της ανευθυνότητας, η αντίληψη του πλιάτσικου που επικρατούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμα ότι μέσα στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ «φτιάχτηκε ένα δεύτερο δημόσιο», με διορισμό επιπλέον 60.000 δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 νέων συμβασιούχων.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε επίσης έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση για την άρνησή της να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα λιτότητας. «Ψηφίζουμε και εφαρμόζουμε τη συμφωνία ή καταδικάζουμε την Ελλάδα στην χρεοκοπία», υπογράμμισε.

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τα πεπραγμένα της ως κυβέρνηση λέγοντας «ποιο πρόβλημα αντιμετώπισε η ΝΔ και δεν το έκανε χειρότερο», παρουσιάζοντας υπηρεσιακά έγγραφα της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία.

«Ο καθένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του» επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα που είναι σήμερα το ελληνικό πρόβλημα θα δουλέψουμε σκληρά ώστε να είναι αύριο το ελληνικό θαύμα».

Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν έχει να προτείνει εναλλακτική λύση και συμπλήρωσε: «Εξηγήστε τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η χώρα αν κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις που όλοι κοπτόμαστε, τι θα γίνει κύριοι της ΝΔ;». Υποστήριξε ακόμα πως «πραγματικός πατριωτισμός είναι να κάνουμε το παν να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να μην κάνουμε χάρη στη διεθνή κερδοσκοπία, πατριωτισμός είναι να βάλουμε τέλος στην Ελλάδα που μας πληγώνει».

Η βία δεν δίνει απαντήσεις

«Ο λαός θέλει να πιστέψει ότι ο πολιτικός κόσμος θέλει να υπηρετεί το δίκαιο, το έθνος, τον πολίτη και όχι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες» δήλωσε ακόμη ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Η βία δεν δίνει απαντήσεις. ας απομονώσουμε όλοι μας τη βία. και όσοι συμφωνούν και όσοι διαφωνούν με τις πολιτικές μας» επισήμανε αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου