Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Eπιμνημόσυνη δέηση της Ιεράς Συνόδου για τους 3 νεκρούς

Συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ο οποίος αναφέρθηκε στο θάνατο των τριών ανθρώπων από την επίθεση με μολότοφ στην τράπεζα Marfin στη Σταδίου.

Η Ιερά Σύνοδος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, συζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στις μέρες μας και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους.

«Συγχρόνως», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον θάνατο των συνανθρώπων μας, καθώς επίσης απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς τους. Επί πλέον, αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες του λαού για τα δυσβάστακτα βάρη που υποχρεώνεται να αναλάβει, αλλά κατανοεί και τις προσπάθειες της κυβερνήσεως, όπως και των άλλων πολιτικών ηγετών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως. Ελπίζει δε, ότι θα επικρατήσει ψυχραιμία σε όλους, θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την οικονομική κρίση, καθώς επίσης ότι θα αντιμετωπισθούν με δικαιοσύνη και ευαισθησία οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η Εκκλησία μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι έτοιμη να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το ήδη επιτελούμενο προνοιακό της έργο, να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο, για να βοηθήσει την Πατρίδα μας.

Προσεύχεται στο Θεό για να διαφυλαχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του λαού και να προφυλαχθεί η πατρίδα μας από διαφόρους ενδεχόμενους κινδύνους και παρακαλεί όλους να συνδράμουν προς τον σκοπό αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου