Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Παπανδρέου και Μπαν Κι Μουν βγάζουν τον επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σηματοδοτούν πρόωρες εκλογές.........

ΑΠΟΨΗ
Λέγαμε προ εξαμήνου, από του βήματος αυτού, για την περίφημη Κάρτα του Πολίτη και πως το θέμα θα "παίζεται" συνεχώς από τις αρχές του έτους.. Η Κάρτα αυτή έρχεται για να μπορέσουν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα τα νέα, δυσβάσταχτα, μέτρα του Μνημονίου.. δίχως αυτή, η εφαρμογή πολλών συνιστωσών του Μνημονίου θα είναι αδύνατη από ένα Κράτος που δεν διαθέτει στοιχειώδη διοίκηση...

Είπαμε, πάλι, για τα ρεαλιστικά σενάρια που υφίστανται (από εννεαμήνου), για την πρόταση που έγινε στον Έλληνα Πρωθυπουργό να είναι ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ στη θέση του απερχόμενου, τέλη του 2011,  Μπαν Κι Μουν (βλ. http://antartisgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_8027.html). Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι "όλοι" , ΕΕ, ΔΝΤ και Έλληνες επιχειρηματίες, επιθυμούν μια "συγκυβέρνηση" ή "συναίνεση" για την υλοποίηση του πολυετούς προγράμματος, αυτό άλλωστε θα συζητηθεί και αύριο στο Μαξίμου με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι πέραν πάσης αμφιβολίας βέβαιο ότι στις αρχές με μέσα του 2011 θα έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές.. Ο χρόνος αυτών θα οριστεί από την επιθυμία ή συμφωνία με τους αρχηγούς του πρωθυπουργού να πάει σε εκλογές με λίστα ή σταυρό.

Άλλωστε, ο Παπανδρέου έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις πλέον στη χώρα.. έκανε, δηλαδή, τη "βρόμικη δουλειά" όπως λέμε, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του ("αναντικατάστατο είδος προς εξαφάνιση" Καραμανλή) που "φοβόταν" τους οικονομικούς δολοφόνους, όπως αφήνει ο τελευταίος να διαρρέει.. .

Έτσι, δύο πράγματα είναι σίγουρο πως θα συμβούν στο πολιτικό τοπίο στις αρχές με μέσα του νέου έτους:


Ανάλογα με την τήρηση των προθεσμιών του Μνημονίου και της εκλογής νέου ΓΓ στον ΟΗΕ,

πρώτον, θα έχουμε πρόωρες εθνικές εκλογές που κατά τη γνώμη μας δεν θα αναδείξουν αυτοδύναμο κόμμα και θα έχουμε συγκυβέρνηση, όπως "επιθυμούν" οι τοπικοί άρχοντες, ΕΕ και ΔΝΤ

και

δεύτερον, θα έχουμε νέο Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλλον θα είναι ο υπουργός που στήριξε τον Βενιζέλο εσωκομματικά και φέρει το δυσκολότερο έργο της Κυβέρνησης, ο Ανδρέας Λοβέρδος... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου