Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Διαγωνισμός για την πρόσληψη φυλάκων στα Μουσεία.. Γιατί υπάρχει πρόβλημα;;; Κύριε Γερουλάνο πάρτε θέση..

Από τις 9 μέχρι τις 15 Απριλίου είναι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πρόσληψη φυλάκων στα Μουσεία, του Υπουργείου Πολιτισμού .

Ωστόσο, συμβαίνουν αρκετά ευτράπελα.. Πρώτον, πριν από περίπου δύο μήνες είχε ξανα - πραγματοποιηθεί ο ίδιος διαγωνισμός και προσελήφθησαν 2500 άτομα τα οποία υπηρετούν στα κατά τόπους Μουσεία μέχρι τέλη Απριλίου. Οι άνθρωποι αυτοί υπό κανονικές, διότι ο νόμος έχει εξαιρέσεις, συνθήκες δεν «κατατάσσονται» στο νέο διαγωνισμό πριν παρέλθει χρονικό διάστημα του τριμήνου από τη λήξη των συμβάσεών τους..

Εδώ, όμως, συμβαίνουν τα εξής :

- υπό κανονικές συνθήκες οι συμβάσεις αυτές ήταν τριμήνου έργου και όχι, μόλις, ενάμιση μήνα που εργάζονται,

- τους επιβάλλεται η «ποινή» της τριμήνου «απαγορεύσεως» από τις συμβάσεις δίχως ο χρόνος εργασίας τους να ξεπερνά το χρονικό όριο της ίδιας της «ποινής»,

- χάνουν μήνες και έτη ανεργίας για μια σύμβαση ορισμένου χρόνου που ουσιαστικά δεν καλύπτει, εκ των πραγμάτων, τον ελάχιστο χρόνο της τριμήνου εργασίας,

- είναι άκρως αντισυνταγματικός και αντίθετος προς τις κοινοτικές οδηγίες ο αποκλεισμός από τη δυνατότητα εργασίας και καταδίκη στην ανεργία, κοινωνικών ομάδων που, ενώ έχουν τα «τυπικά» προσόντα, τους επιβάλλονται «ποινές» (ΠΔ 164/2004) που δεν υπηρετούν το γράμμα και το πνεύμα του νόμου όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της προηγούμενης συμβάσεως (εκπλήρωση 495 ωρών εργασίας το μέγιστο) και ουσιαστικά καταλήγει η ποινή να είναι μεγαλύτερη της «ωφέλειας» από την εργασία!!

Σε κάθε περίπτωση, η λογική που θα έπρεπε να επικρατήσει θα έπρεπε να είναι, σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα, όπου η πατρίδα ζητά τη βοήθεια των Ελλήνων και αλλάζουν και προσαρμόζονται ολόκληροι νόμοι προς την κατεύθυνση αυτή, θα έπρεπε να ληφθεί και η φροντίδα να δίδεται η ευκαιρία σε κάθε Έλληνα για εργασία..

Γιατί, όμως, δε συνεχίζονται οι υπάρχουσες συμβάσεις, που υπογράφηκαν, μόλις, προΜηνός; Διότι , οι πληροφορίες μας λένε ότι, μόλις πριν από μια βδομάδα βρεθήκανε τα κονδύλια για την πρόσληψη προσωπικού και την πληρωμή των προηγουμένων.. από πού;; Μα φυσικά από την Εγνατία Οδό !

Καλό θα ήταν ο Υπουργός κ. Παύλος Γερουλάνος να φροντίσει το θέμα και να μη τεθεί εκτός της «ευκαιρίας» εργασίας τόσο άδικα μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα 2500 οικογενειών.. !

Δεν μπορεί πια η Ελλάδα να «ζητά» από τους Έλληνες συνεχώς και ποτέ να μη «δίνει».. Δε μπορούν όλα να «λειτουργούν» επ’ ωφελεία του Κράτους και σε βάρος πάντα του απλού πολίτη.. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου