Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Σαμαρά / Στρος-Καν . Αποκλίνουσες απόψεις για το Μνημόνιο

Με εμφανή την ενόχληση στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή, τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν. Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς είχε πληροφορηθεί, λίγο, πριν την συνάντησή τους, ότι ο Στρος Καν στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπου απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών, άφησε αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. έναντι του μνημονίου, ενώ ήταν καυστικός και για τις «γαλάζιες» οικονομικές προτάσεις.

Μετά από μια πολύμηνη πολεμική κατά του ΔΝΤ, ο κ. Σαμαράς, έχοντας στο πλευρό του και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. κ. Στ. Δήμα, επέκρινε το μνημόνιο, υποστηρίζοντας με επιχειρήματα, ότι εκτός από κοινωνικά άδικο, είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό.

Ο κ. Σαμαράς, επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη και σημείωσε με έμφαση ότι, χωρίς αυτή την διαφορετική πολιτική, θα ενισχυθούν τα αδιέξοδα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι μια αντιαναπτυξιακή πολιτική δεν την αντέχει, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Σε άλλο σημείο ανέλυσε τη θέση της Ν.Δ. έναντι της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου. Συγκεκριμένα υπογράμμισε, πως τα αδιέξοδα που δημιουργεί η αντιαναπτυξιακή πολιτική, λόγω του μνημονίου, δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ανέφερε, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι θετική στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, αλλά έθεσε ως όρους – προϋποθέσεις: να περιλαμβάνεται όλο το ποσό (δηλ. τα 110 δισ. ευρώ) και να μην υπάρξουν νέα επαχθή μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου