Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Εντοπίστηκε πειρατικό υλικό στους υπολογιστές του Πάπα!

Μία άδεια χρήσης της εμπορικής έκδοσης του antivirus Avast, διέρρευσε στο internet με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε χιλιάδες υπολογιστές στον κόσμο.


Έτσι μια άδεια που είχε χορηγηθεί σε ένα χρήστη κατέληξε να βρίσκεται ελεύθερη στο διαδίκτυο και απ’ οτι φαίνεται έγινε αρκετά δημοφιλής αφού την κατέβασαν περίπου 750.000 χρήστες.

Η εταιρία από την πλευρά της δεν κατάργησε την άδεια, για να μπορέσει να εντοπίσει τις παράνομες εγκαταστάσεις και να τους υποχρεώσει να αγοράσουν τη νόμιμη έκδοση εμφανίζοντας ένα παράθυρο που ενημέρωνε τους χρήστες να αγοράσουν μία νόμιμη άδεια ή αν δεν θέλουν, να γυρίσουν στη δωρεάν έκδοση.

Μέσα στα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στους υπολογιστές που είχαν την πειρατική έκδοση, εντοπίστηκαν και δύο υπολογιστές που βρίσκονται στο Βατικανό.

Με αφορμή αυτό πολλά ξένα ενημέρωσης αντιμετώπισαν το θέμα με αρκετό χιούμορ με αποτέλεσμα να γραφτεί οτι ο Πάπας μπορεί πλέον να προσθέσει στο όνομά του τον τίτλο  του πειρατή ενώ η ίδια η εταιρία δήλωσε ότι από την στιγμή που άρχισαν να εμφανίζονται στα PCs των παράνομων χρηστών τα μηνύματα κατάφεραν να "προσηλυτίσουν" αρκετούς χρήστες στο να αγοράσουν τη νόμιμη έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου