Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σε διαβουλεύσεις με την Κινεζική Κυβέρνηση η Google !


Συνεχίζονται οι συζητήσεις της Google με την κινεζική κυβέρνηση αναφορικά με τη λογοκρισία που έχει δεχθεί το website της εταιρείας στην Κίνα, παρά τις ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη χώρα.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές δεν έχουν ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ωστόσο ότι η εταιρεία είναι ανυποχώρητη όσον αφορά στην απόφασή της να μη δεχθεί το καθεστώς λογοκρισίας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

«Είμαστε πολύ σαφείς στο ότι δεν θα αυτό-λογοκρίνουμε πλέον τα αποτελέσματα των αναζητήσεων», ανέφερε στο Reuters. «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την κινεζική κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια ζωντανή περιγραφή αυτών των συζητήσεων.»

Η Google έχει καταγγείλει ότι η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει τις πληροφορίες και τις σελίδες της, με τις οποίες διαφωνεί, και έχει απειλήσει ότι εάν δεν αλλάξει τακτική, θα αποχωρήσει απο τη χώρα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ‘Ερικ Σμιντ εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η έκβαση των συνομιλιών με τις κινεζικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου