Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

"ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ" ! ! ! (επιεικές σενάριο)


Έρχεται νέο κύμα απολύσεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα εκτοξεύσει την επίσημη ανεργία ως τα τέλη Ιουνίου σε 1,2 εκ. ανέργους στη χώρα μας. Το έχουμε πρωτογράψει από το Δεκέμβριο και διαρκώς τονίζουμε ότι με 1,2εκ. ανέργους, επίσημη ανεργία, η κατάσταση για τη χώρα προβλέπεται "ζοφερή"..


Το πρόβλημα διογκώνεται καθώς η απαίτηση της Ε. Ε. για "στένεμα" του Δημοσίου θα αρχίσει να γίνεται πιο έντονη μετά τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων από την 16 Μαρτίου. Σήμερα, στο "στενό" δημόσιο τομέα εργάζονται 1,022 εκ. Έλληνες ενώ, ο αριθμός τους ξεπερνά το 1,2εκ. στο ευρύτερο δημόσιο, (σώματα ασφαλείας, ν.π.ι.δ., κτλ.). Η πίεση για απολύσεις στο δημόσιο τομέα θα αρχίσει μετά τα τέλη Μαρτίου να γίνεται πιο έμπρακτη υπό την απειλή του "Ευρωμπαμπούλα" και τη νουθεσία "..αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς..!". Ήδη, προετοιμάζεται η κοινή γνώμη με ατυχή παραδείγματα, όπως του οργανισμού για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαΐδας, η οποία έχει εδώ και 15ο χρόνια αποξηρανθεί και, παρόλα αυτά, ο οργανισμός υφίστατο και επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με ανελαστικά έξοδα μισθών ! Το έργο της "προετοιμασίας" το οποίο ανέλαβαν βουλευτές και δημοσιογράφοι έχει συνέχεια..


Στο ανώτατο, μάλιστα, δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, καθώς και το ΣΤΕ, καλλιεργείται ήδη το "κλίμα" εκείνο που απαραίτητο είναι για να κριθούν "αντισυνταγματικά" Προεδρικά Διατάγματα και νόμοι (τύπου Παυλόπουλου) που νομιμοποίησαν καταστάσεις αορίστου χρόνου για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους τα τελευταία έξι χρόνια.. Μιλάμε για περίπου εβδομήντα χιλιάδες ανέργους σε πρώτη φάση μόνο από την "αντισυνταγματικότητα" του νόμου Παυλόπουλου !


Το "αρχικό" σχέδιο συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα παρασύρει περί τους 200χιλ. υπαλλήλους στην ανεργία με απλές διατυπώσεις και συνοπτικές διαδικασίες.. Αν και η μείωση αυτή απέχει παρασάγγας από τις πραγματικές ανάγκες ενός "ευρωπαϊκού κράτους", όπως θα έπρεπε να είναι η χώρα μας, οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούν για μια ήπια "αποσυμφόρηση"... η οποία μπορεί να επιβληθεί μόνον από τον "Ευρωμπαμπούλα" και υπό τη "νομιμοφάνεια" της "Δικαστικής Προστασίας" .


Άλλωστε, η Ευρώπη τώρα παίζει το ανατολίτικο - Τούρκικο, γνωστό μας κόλπο, όσο μας "φοβερίζει" κι όσο "σκύβουμε (ή καλύτερα "στήνουμε κ..." ;), τόσο θα μας "ζητά" - "απαιτεί" ως ότου μας πάρει και τα σώβρακα!


(έτσι εξηγείται και η βεβαιότητα του αρμόδιου Υπουργού που μιλά για 1,2εκ. ανέργους το καλοκαίρι !).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου