Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...


ΤΟΣΟ «ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ» ΠΙΑ ΗΤΑΝ Ο (ΠΡΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗ «ΦΥΓΗ»… ;

Σενάρια εκλογών 1)

Ημέρα Τρίτη, πρώτη (1) Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Καραμανλής δέχεται την «επίσκεψη» του Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα τυπικά για να τον «ενημερώσει» για τη δικαστική συνδρομή προκειμένου να παραδώσει η γερμανική δικαιοσύνη στην Ελλάδα τον κ. Χριστοφοράκο !Τη συνέχεια την ξέρετε, οπότε η «δικαιολογία» του Μαξίμου τότε για την επίσκεψη του Πρέσβη είναι γελοία. Ερώτημα μέγα : «..η ενδεχόμενη δικαστική συνδρομή αποτελεί θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων ενός Πρωθυπουργού..;» .

Πιθανώς, ο Γερμανός Πρέσβης μετέφερε με τον πιο ωμό τρόπο την απώλεια στήριξης της γερμανίδας καγκελαρίου προς την κυβέρνηση Καραμανλή και το κόμμα του. Πιθανότατα, ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις από τον Πρέσβη, εν αναμονή και της δραματικής κατάστασης της ελληνκής οικονομίας, της απραξίας του «κουρασμένου» Καραμανλή, αλλά και των εκκρεμοτήτων στο θέμα των υποβρυχίων και του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά. Η Μέρκελ δύο φορές σε ανάλογες συνόδους το τελευταίο έτος απέφυγε να συναντηθεί με τον Καραμανλή. Ερώτημα μέγα : «..η απώλεια της γερμανικής φιλίας υπαγόρευσε τις εκλογές..;». Ο Καραμανλής ουσιαστικά υποβάλει την παραίτησή του στον Πρέσβη και δεσμεύεται να ανακοινώσει άμεσα προσφυγή στις κάλπες!

Η γερμανίδα καγκελάριος δεν άντεχε άλλο τον «ανίκανο κι επικίνδυνο» Έλληνα Πρωθυπουργό που έθετε σε άμεσο κίνδυνο όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Η πλάκα που έσπασε ο Ομπάμα στη συνάντησή του με τον Έλληνα τότε Πρωθυπουργό, ήταν και ο πραγματικός λόγος συνάντησής τους.. «..θαυμάζω την Υπουργό Εξωτερικών σας, τη Ντόρα..!». Άναυδος ο Καραμανλής και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ομπάμα δεν ανήκει καν στο λόμπυ των πετρελαίων του Τέξας... ! Οποία ταπείνωση και απαξία..!

Σενάρια εκλογών 2)

Κάποιοι από την Κυβέρνηση Καραμανλή προετοιμάζουν από τις αρχές του έτους (2009) συνθήκες εκλογών 2007.. Ο Πρωθυπουργός έχοντας χάσει όλους τους έμπιστους και στενούς του συνεργάτες στη δίνη των σκανδάλων που έρχονται το ένα πίσω απ’ το άλλο, κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του. Πηγαινοέρχεται στο Μαξίμου για μήνες σαν ζόμπι και η μόνη του ασχολία το Playstation, το οποίο είναι και η φυγή του από την πραγματικότητα. Τα οικονομικά της χώρας συνεχώς επιδεινώνονται.

Νιώθει ήδη να σφίγγει γύρω του ο κλοιός των σκανδάλων σα θηλιά στο λαιμό του. Γνωρίζει καλά ότι ο Χριστοφοράκος είναι στενός οικογενειακός φίλος με την αντίπαλη πολιτική οικογένεια μέσα στο κόμμα του και φοβάται ότι οι φιλοδοξίες των αντιπάλων του θα καρπωθούν μέσα από τον ηρωικό αποκεφαλισμό του. Η διαφυγή του τελευταίου, με τις βαριές υπόνοιες για εμπλοκή της Υπουργού του σε αυτή, τον φέρνει σε ακόμη δυσκολότερη θέση και σκέψη για το τι του «ετοιμάζουν».

Φωτιές κατακλύζουν όλη την Αττική και η κατάσταση, λόγω ανικανότητας Υπουργών και φορέων, ξεφεύγει από τον προσδοκώμενο έλεγχο του αποτελέσματος. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ το λέει καθαρά και δυνατά : «..κάποιοι ετοιμάζουν σκηνικό εκλογών 2007, με φωτιές και θύματα..!». Παρέλειψε, όμως, να μας πει ποιος «κατηγορείται» αυτή τη φορά.. το ΠΑΣΟΚ ή η Κυβέρνηση;

Ο κλοιός στενεύει κι άλλο κι ο Πρωθυπουργός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια, αποφασίζει να συναντηθεί μυστικά, (βλ. Ρίζος, Τράγκας κα.), με τον Παπανδρέου για να «κανονίσει» την παράδοση της εξουσίας. Το τέλος είχε έρθει…

Η σίγουρη αλήθεια 3

Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι μια.. Ο Καραμανλής, ανίκανος να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, για τα οποία ο ίδιος ευθύνεται σε μεγάλο μέρος κι επικίνδυνος για τον τόπο και τη συνοχή της Ε.Ε. αποφασίζει, κάτω από ισχυρότατες πιέσεις, εσωτερικές κι εξωτερικές, να παραδώσει την Εξουσία και τη διαχείριση των προβλημάτων ευθέως στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου…

Αυτό από μόνο του είναι τόσο ταπεινωτικό για τον ίδιο και το κόμμα του, όσο και καταστροφικό για το κόμμα που κλήθηκε να λάβει τις αναγκαίες και δύσκολες αποφάσεις για τον τόπο. Οποιαδήποτε «συμφωνία» κι αν έχει γίνει, θα ακυρωθεί άμεσα σε λίγο καιρό από δύο παράγοντες..
Την απαίτηση της Ε.Ε. να μπουν φυλακή οι υπαίτιοι και τη λαϊκή δυσφορία που θα διατρανωθεί με την επιβολή των σκληρών μέτρων..

Το ερώτημα του Πρωθυπουργού Παπανδρέου παραμένει ακόμα αναπάντητο και επιστρέφεται στον ίδιο..

«ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ;» !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου