Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση των Ζωνιανών

Βαριές ποινές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά Στους 28 από τους συνολικά 41 κατηγορούμενους για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει την Δικαιοσύνη μετά από την αιματηρή ενέδρα που στήθηκε σε κομβόι αυτοκινήτων με αστυνομικούς και Εισαγγελέα στις 5 Νοεμβρίου 2007 κοντά στην είσοδο των Ζωνιανών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο αστυνομικός Στάθης Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 28 ΑΠΌ τους 41 κατηγορούμενους – στην πλειοψηφία τους κατοίκους των Ζωνιανών - για κακουργηματικού χαρακτήρα κλοπές, απόπειρες ληστειών, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ 13 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι και για εγκληματική οργάνωση και ένας για καλλιέργεια χασίς.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης σε έναν από τους 28 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι 27 «μοιράστηκαν» ποινές κατά συγχώνευση, από 6 έως 25 χρόνια ,καθώς σε αυτούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.

Για την ενέδρα σε βάρος των αστυνομικών δύο από τους αρχικώς 6 κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών, ενώ οι υπόλοιποι που φέρονταν είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί αθωώθηκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου