Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Γρήγορη δράση για την Ελλάδα αποφάσιαν Σαρκοζί-Μέρκελ

Στα 100 - 120 δισεκ. ευρώ θα φτάσει το σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα σύμφωνα με την υπουργό Οικονμίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Την αποφασιστικότητα τους να δράσουν γρήγορα για το σχέδιο της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας επανέλαβαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία των απόψεων τους και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν γρήγορα για την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης» ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν επίσης να «συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ και για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών» ανέφερε ακόμη η προεδρία της Γαλλίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άγκελα Μέρκελ θα πρέπει επίσης να πάρουν τις προσεχείς ημέρες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας στη ζώνη του ευρώ και την επιτάχυνση του αγώνα κατά της κερδοσκοπίας.

Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατυπώσει νέες προτάσεις για τη ρύθμιση των οργανισμών αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ, από το σχέδιο στήριξης των 100 - 120 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Γαλλία θα χρηματοδοτήσει «περίπου το 21% του ποσού ενίσχυσης» που θα καταβληθεί από το Eurogroup, δηλαδή μετά από την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει το ΔΝΤ.

Η γαλλική προεδρία σημείωσε ότι η γαλλική συμμετοχή θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο «μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου